Specker Balázs

Kézírás-felismerés a Nintendo DS-ben

A Nintendo DS hordozható konzol a jövőben a kézírást is felismeri majd. Az írásfelismerő technológiát a Zi Corporation fejlesztése.

Úgy tűnik, a Nintendo a mobilitás mellett a Nintendo DS felhasználási lehetőségeinek kibővítését is szem előtt tartja. A múlt héten a McDonald'sszal megkötött, WiFi-pontokról szóló egyezség után most a Zi Corporationnel is megállapodott a játékóriás a Decuma írásfelismerő technológia integrálásásról - áll a Zi sajtóközleményében.

Ezzel a kiegészítéssel, a DS játékfejlesztőknek lehetőségük lesz arra, hogy szoftvereikbe beépítsék az írásfelismerést. Külön érdekesség, hogy a technika nem korlátozódik kizárólag az angol nyelvre, mivel a Decuma a latin ábécén kívül a hagyományos és egyszerűsített kínai nyelvvel és a Japán hiraganával, katakanával és kanjival is elboldogul. A Zi támogatási oldalán videóprezentációk révén kaphatunk képet a szoftver működéséről.



"A hordozható játékgépek piacvezetőjeként a Nintendo már eddig is számos esetben vezetett be olyan újításokat gépein, amelyek gazdagították konzoljaik felhasználási lehetőségét" - fejtette ki Milos Djokovic, a Zi technikai vezérigazgatója. "A Decumával a Nintendo DS felhasználói olyan természetes kézírásfelismeréshez jutnak hozzá, amely korábban csak PDA-kon és okostelefonokon volt elérhetőek" - tette hozzá a szakember.

Habár olyan szoftvert megjelenéséről még nem érkezett hír, amely kihasználná ezt a lehetőséget, azonban az eset technikai jelentősége megkérdőjelezhetetlen, mivel a jövőben igazi kuriózummá teheti a gépet. Az Inquirer szerint igen valószínű, hogy a Pictochat csevegő program következő verziójában feltűnhet ez a funkció, illetve hogy a Japánban hatalmas népszerűségnek örvendő, Brain Training nevet viselő játéksorozat is kiaknázza majd a technológiában rejlő lehetőségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CHEAPBOY #15
    Na ez itt nagy tévedés. a PSP készult a lurkoknak, meg a HC gamereknek (az már más téma hogy az emberek 50%a nem jatszik rajta semmit:D), Mig a DS re már most sok olyan alkalmazaas, pogi van ami legfokepp a felnotteknek
    kiraly. Nem is csoda hogy főként ők veszik, meg a Női vásárlók. Meg az se csoda hogy már angliában is jobban fogy a DS (az SPis:D) mint a PSP. A DS célja az voltz (amit jelenleg is betolt már, illetve próbál) hogy uj gamereket uj rétegeket vonjanak be a játékba. Ez sikerul is...
  • CHEAPBOY #14
    joggal?:D Miért? A sok atomkiraly game miatt ami kijott rá? (ps2 klon az osszes). Vagy a gyors toltesi ido tetszik? Talán a 4orás aksi? Vagy csak azért mert lehet warezt tolni rajta?


    Utobbi DSen is már megy, video+mp3 lajtátszot meg lehet DShez is venni (amibe SD kartyak mennek).


    De persze izlések s pofonok, nem tetszhet mindenkinek minden,


    A Szaklapok véleménye (a hozzáértő) meg okosan nem hoz ki gyoztest, mert nincs, nincs jobb. Az egyik ebben jo a masik meg amabban. urnout lesz DSre is, MGS meg biztos. Battlefront meg PSPre ollyan UBERSZAR hogy el se lehet hinni. Nézd csak meg a "szaklapok" értékelését (ne a PS magazinokat:D) s meglátod, miert is nem jó PSPre egy FPSt sem kiadni. DSen ellenben ezek tokéletes irányitással megoldhatoak.
  • CHEAPBOY #13
    más cuccok vannak rá, direkt, nem pedig a maninstream baromsagok, amit minden mas konzolon is elérhetsz szebb jobb kivitelben (nem a PSPre gondolok).
  • CHEAPBOY #12
    Mert a DS egy király kis géép:)
  • Skyline #11
    Nemgyőzködök bőveb elég a szaklapok ésegyéb összehasonlítások véleménye:)

    Majd ha lesz Burnout,Battlefront,Metal Gear és még lehetne sorolni olyan kivitelezéssel mint psp-n akkor TALÁN hangsúlyozom TALÁN megfontolom a nintendo ds-t de perpillanat ezeknél a játékoknál mérföldekkel gagyibb cuccok vannak rá...
  • csomi #10
    Gyonyoru peldaja annak, hogy a teljesitmeny onmagaban semmit nem er az is, hogy amekkora teljesitmennyel te probalsz itt masokat es magadat gyozkodni mar regen igazad kene, hogy legyen. Ezzel szemben? :) CSak egy sotet gyerek vagy.
  • Skyline #9
    Amúőgymeg ha egy csöpp agyad lett volna és nem egyből sötétezel meg baromarcuzol rájöhettél volna hogy a gépet magát nem fikáztam csak annyit mondtam hogy azért a psp-t ne alázzuk vele mert egy enyhén szólva nevetséges összehasonlítás:)
    A nintendo gépe főleg gyerekeknek készült a psp nem.
  • Skyline #8
    Pfffffff:)
    Sok sikert a két ds-hez egészen biztosan leveri a kb 3szor nagyobb teljesítményü psp-t mindenben főleg játékkínálatban:))))))))))))
    Kipróbáztam mindkettőt amúgy és messze jobbnak találtam a psp-t joggal...probki:)
    Faszfej:)
  • csomi #7
    Te meg nagyon sotet vagy gyerek! Nekem peldaul 2 DS-m van. Ugy latszik nem lehet elegszer elmondani az ilyen korlatolt agyuak miatt, hogy tessek kiprobalni a gepet es utana fikazni, baromarcu. A gep jatekkinalata minosegben, es ami a fontos innovacioban, magasan veri a konkurens gepek csucskinezetu jatekait.
  • Skyline #6
    Akkor beteg vagy:)