Specker Balázs

Google keresőcsomag 100 millió Dell gépen

A világ második legnagyobb asztali és hordozható PC-gyártójának tartott Dell jelenleg egy olyan Google szoftvercsomagot tesztel, amely a tervek szerint 100 millió új számítógéppel együtt kerül majd forgalomba.

A cég szóvivője elmondta, hogy vállalata a Google szoftvereivel szeretné biztosítani a felhasználók számára a merevlemezen és az interneten történő keresés lehetőségét. "Igen, már valóban tesztelési fázisban lépett a Google-lal való közös munka, amely egy, a partnerünk által támogatott új Dell honlapot, egy asztali keresőt, valamint egy eszköztárat foglal magában" - fogalmazott a Dell a szóvivője. A Google szóvivője is megerősítette a hírt a Times Online oldalán. Az óriáscég úgy tűnik, mindent elkövet, hogy tartsa a lépést a Microsofftal az asztali gépeknél folytatott harcban.

Meg nem erősített források szerint a Dell és a Google éppen arról tárgyal, hogy mintegy 100 millió új Dell számítógépre kerüljön fel a keresővállalat szoftvere - írja a WebProNews. A Google korábban a Mozilla alapítvánnyal is megegyezett arról, hogy a Firefox böngésző indulásar az ő weboldaluk legyen látható. Az ehhez hasonló megállapodások jelentős bevételekhez juttatják az óriáscég partnereit.

A Microsoft a 90-es évek elején az Internet Explorert népszerűsítette azzal, hogy úgymond grátiszként belerakta termékcsomagjaiba. Mivel a Windows operációs rendszerhez alapból járt a böngésző, a Netscape hamar kiszorult a piacról. Azonban azt még nem lehet biztosan tudni, hogy a Google-Dell kapcsolat eredményeként új termékek is létrejönnek-e, mivel a Google asztali keresőjével és eszköztárával már most is jelen van a piacon.

Az esemény bejelentését követően a Google részvények visszaesést mutattak, ami a szakemberek szerint annak tudható be, hogy a cég PC gyártókkal kötött egyezségei nagyban megnövelik az felhasználó-toborzás költségeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #3
    nem hiszem hogy az M$ belemenne, hogy a win-es Dell gépekre rárakhassák a gugli-progit.
  • Enkil #2
    minek őket bele építeni az oprendszerbe ? fut az majd anélkül is a böngészőkben vagy végső esetben leperkálnak a microsoftnak és ők beteszik a fél megás kis programot
  • Commandante #1
    Az eredeti cikk utolso bekezdese lemaradt, pedig ott bujik meg a lenyeg. Mit akar a gugli a hulye szoftvereivel, amig nincs sajat oprendszere amibe beinstallalhatna oket?