Specker Balázs

Csevegő szolgáltatást indított a Google

A Google bejelentette Gmail Chat nevet viselõ szolgáltatását, amellyel a felhasználók egyetlen kattintással küldhetnek azonnali üzenetet email postafiókjukból. Az ígéretek szerint az is látható lesz mikor érhetõ a beszélgetõtárs, és a chatelések elmenthetõek lesznek email formájában.

Az alkalmazás Quick Contacts listája szinkronban mûködik a felhasználó Google Talk kapcsolati listájával és automatikusan kijelzi azokat a partnereket, akikkel a legtöbbet érintkezik, illetve mutatja mikor érhetõek el. A cég ígérete szerint elég lesz csak rákattintani az egyik online ismerõsre és már indulhat is a csevegés - írja a CNet News.

Emellett a párbeszédeket email formájában is archíválni lehet majd. A rögzítést menetközben természetesen fel lehet függeszteni. A Gmail Chathez minimum Internet Explorer 6.0 vagy Firefox 1.0 verzió szükségeltetik és egyelõre csak angol nyelvû kezelõfelülettel használható.

A Nielsen/NetRatings piackutató cég szerint a tengerentúlon a Gmail a negyedik legnépszerûbb web-alapú email szoftver, a Google Talk pedig a hetedik helyen áll az azonnali üzenetküldõ alkalmazások mezõnyében. Habár a vállalat azon törekvése, hogy egyesítse a különbözõ kommunikációs csatornákat mindenképpen figyelemreméltó, távolról sem az elsõ ilyen jellegû megoldás a piacon. A Yahoo! Mail például jelzi, ha a felhasználó Messenger-es ismerõsei elérhetõek és azonnal kezdeményezhet velük párbeszédet vagy telefonhívást, továbbá lehetõsége van arra is, hogy leellenõrizze hangos emailjeit. Az America Online AIM Tritonja pedig integrált email, azonnali üzenet és SMS küldést, hangos és videó chatelést kínál egy csokorban a kommunikálni vágyóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sliders #10
    köszönjük Google, újabb felesleges dolgot sikerült bevezetned. Hiába a net sohasem lesz a tied
  • aroncohen #9
    mikortól fog működni?
  • ZsoltiMC #8
    gmail-be belepsz es a baloldali menuben a Sent Mail felett ott a Chats opcio :) Meg nem mukodik egyebkent.
  • klastrom #7
    Hogy kell ezt használni ??
  • AgentKis #6
    A Vista gyanús...
  • Pappi #5
    A Microsoft is bukhatna már vmit...
  • Komolytalan #4
    Én is. Hadd bukjon már valami, amit a google csinál.
  • Darth Sith #3
    asszem ezt kihagyom.
  • saxus #2
    Mindig van: IRC.
  • scooterbr #1
    Legalább ha meghal az msn akkor van még egy alternatíva a csevegésre