Gyurkity Péter

Elérhető az IE7 második előzetese

Immár a szoftvercég weboldaláról, mindenki számára letölthető az Internet Explorer 7 második bétája, amelynek egyik legnagyobb újítása a vállalat szerint is a nyilvánosság.

Az újabb előzetest a böngésző hivatalos oldaláról tölthetjük le. A nyilvános változat telepítéséhez és használatához egyetlen feltételnek kell megfelelnünk, ez pedig a Windows XP második javítócsomagjának megléte, ami többek között a biztonsági funkciók miatt szükséges. Éppen ezen a területen erősít a legjobban a Microsoft házi böngészője, mégpedig a beépített feketelistával, az adathalászok elleni védelemmel, és több más opcióval is, amelyek a 6-os verzió hiányosságait hivatottak pótolni.


"A legnagyobb újítás, hogy a böngésző immár teljesen nyilvános - minden korábbi verzió korlátozott volt" - mondta Margaret Cobb, a szoftverért felelős termékmenedzser. Természetesen megtaláljuk a korábbi bétában megismert füleket és a beépített RSS olvasót. Kényelmesebbé vált a History, vagyis a korábban meglátogatott weboldalak listájának, a jelszavak és sütik (cookie) kezelése, és egyszerűsödött az oldalak kinyomtatása. Ez utóbbinál módosítható az anyag kinézete, változtathatunk a margókon, eltüntethetjük a fej- és láblécet, és variálhatjuk a nyomtatási terület nagyságát. A füleknél elérhető az úgynevezett Quick Tabs, amelynél az összes megnyitott oldalt megtaláljuk kisképként, vagyis thumbnail nézetben.

Az Internet Explorer 7 - kódnevén Rincon - emellett végre gond nélkül kezeli az átlátszó PNG képeket és az ékezetes doméneket. Kifejezetten fejlesztők számára lehet érdekes az AJAX (aszinkron javascript és xml) technológia támogatása: itt az oldal bizonyos kisebb részei frissülnek az egész oldal letöltődése nélkül. A böngésző végleges változata a tervek szerint az év végén jelenik meg, addig be kell érnünk az előzetessel. Kérdés, hogy megjelenésekor elég újdonságot nyújt-e majd ahhoz, hogy komolyan felvegye a versenyt a fejlesztések terén kissé elhúzó alternatív böngészőkkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Robko #110
    Itt lehet a betűsimítást kikapcsolni és így nem zavaró Web: internet option - Advanced - Use ClearType ,kikapcsolni
  • fanatick #109
    "Na kuss!"

    Kicsit ideges itt valaki. Miért?

    "Kritikus sebezhetőségekre leltek a Firefox-ban"

    Mindenben van hiba. A különbség az, hogy a nyíltforrású világban az esetek többségében a hibákat gyorsabban javítják ki (persze előfordulhatnak lemaradások is, hiszen egy hiba nem mindig rögtön derül ki).

    Ezenkívül megjegyezném, hogy nem csak egy alternatíva van, ha valaki nem szereti az FF-et válogathat több alternatíva közül is..

    A lényeg: a sokszínűség és a választás lehetősége. Ezt már sokan sok helyen kifejtették, van aki megérti ezt, van aki nem, sajnos erről mi már nem tehetünk..

  • Garfield #108
    Én viszont nem is arra akartam célozni, hogy nincs hiba ebben vagy abban, hanem arra, hogy a lassú bogárirtás nem csak feltétlenül a monopólium sajátja.
  • Inquisitor #107
    Nem az a baj, hogy miben van vagy nincs hiba, hanem egyesek állandóan úgy tesznek, mint ha a kedvenc programjukban NEM lenne hiba.
    Az engem hidegen hagy, hogy az aktuális rajongó a Linux/FF-val vagy a Windows/IE-val kapcsolatban (vagy egyébb tetszőleges cucc) ír ilyeneket, akkor is baromság. Igen is van bennük hiba, annak idején az Irix is fagyott, meg a sokat dícsért MacOS szériák is. Hiba mindenben van.
  • Garfield #106
    Az összes IE-ben volt halom biztonsági hiba, az nem vígasz, hogy csak évek múlva derül ki. Igen a FF-ben vagy az Operában is vannak ilyenek, lesznek is, csak nem mindegy, hogy 1 nap a bugfix vagy 1 hónap ...

    A FF kifejezetten rossz példa, meg lehet nézni, hogy az 1.5.0.1-ben milyen bugfixek vannak és azokat mikor fedezték fel.
  • kbupdate #105
    Csak 1 megjegyzés az IE7-hez: ez még BETA és ráadásul beta PREVIEW!!!

    attól hogy nem tudjátok, hogy ez mit jelent, nem az IEben van a hiba.
  • Obi Wan #104
    Csak 1 megjegyzés az IE7-hez: első nap megnyitottam egy képet, ami új ablakba nyílt meg, és véglegesen elcseszte magát a progi.
  • Inquisitor #103
    Tőmondatokban:
    Az összes IE-ben volt halom biztonsági hiba, az nem vígasz, hogy csak évek múlva derül ki. Igen a FF-ben vagy az Operában is vannak ilyenek, lesznek is, csak nem mindegy, hogy 1 nap a bugfix vagy 1 hónap ...

    Az új IE7 nekem tetszik, megpróbálom felrakni a végleg döglött IE6 helyett, hátha ez nem pusztúl ki a saját biztonsági frissítésétől ...

    Az FF meg gyors, meg sok szép tulajdonsága van, de valamiér annyi fagyásba meg egyébb bugba sikerült belefutnom, hogy én maradok az Opera 8.xx-nél.

    ClearType meg jó dolog DTP-nél, meg talpas betüknél, de az internetten használt (képernyőn jobban olvasható) "vonalas betüknél", mint itt is, nem sok értelme van.
  • Caro #102
    Miért az explorer talán nem?
  • kbupdate #101
    habár én is mondhatnám az MS termékek fikázásánál: fórum: sg.hu :D

    nem is tudom melyik a jobb megoldás?:D:D:D:D