Berta Sándor

Beszáll a zenepiacra a Google?

Elemzők szerint néhány hónapon belül újabb szereplővel bővülhet az online zenepiac. Ennek oka, hogy új zeneletöltő szolgáltatást indíthat a Google. Az amerikai vállalat illetékesei egyelőre nem kívántak reagálni a felvetésre.

A szakemberek szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy a Google az iTunes babérjaira akar törni és hogy nem hagyhatja figyelmen kívül az online zenei piacot, mint jövőbeni befektetési és reklámterületet. "Miután a Google Video szolgáltatás már működik, abból indulunk ki, hogy a következő logikus lépés a cég részéről egy internetes zenebolt beindítása lenne. Egyre több jel mutat arra és számos pletyka szól arról, hogy a konszern tervezi egy ilyen letöltő szolgáltatás beindítását" - nyilatkozta Robert Peck, a Bear Stearns piaci elemző cég munkatársa.

Az elemzők szerint stílusosan csak Google Tunesnak nevezett szolgáltatás, illetve annak béta-verziója akár már három-hat hónapon belül megjelenhet a piacon."Véleményünk szerint egy online zenei szolgáltatás beleillene a Google paci stratégiájába és egy jelentős lépés lenne a végső cél elérésének irányába, ami kimondva-kimondatlanul is a világ informatikai piacának meghódítása" - mondta Peck.

Az elemzők optimizmusának ugyanakkor ellentmondhat, hogy az alig két héttel ezelőtt beindított Google Video eddig korántsem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Mint ismeretes, a szolgáltatás keretében a cég show-műsorokat és televíziós sorozatokat tett letölthetővé a felhasználók számára. Eddig azonban nem mutatkozik túlzottan nagy érdeklődés a kínálat iránt.

Ennek több oka is van, ám a legvalószínűbb - és amit Marissa Mayer, a vállalat alelnöke is elismert -, hogy a Google Video számos hibával indult útnak. Ezen hibák közé tartozik például az, hogy nem volt megfelelő a tájékoztatás, így számos előre beharangozott sorozatot - például a hazánkban is népszerű C.I.S. - Helyszínelők vagy a Survivor sorozatokat - még nem lehet megvásárolni és letölteni. Ezenkívül az amerikai cég - a látogatók észrevételei alapján - az indulás után nem sokkal máris kénytelen volt áttervezni az oldal megjelenését. Kérdéses tehát, hogy a Google belevágna-e egy új projektbe, ha még a nemrég indított szolgáltatása sem működik tökéletesen és nem igazán népszerű. Mert pénzt feleslegesen senki sem szeret költeni. Még a Google-nál sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • brainscan #3
    Lassan mar idegesitoen kezd el nyomulni a google is... meg egy majkroszoft :\
  • Vaultdweller #2
    "Az elemzők optimizmusának ugyanakkor ellentmondhat, hogy az alig két héttel ezelőtt beindított Google Video eddig korántsem váltotta be a hozzáfűzött reményeket." hajajjjj... 2dolcsit el akartak kérni négypercnyi videóért amin egy Lincoln Navigator-t mutatnak be... relatív autóreklámért még fizessek is? naneee...
  • messen #1
    Áve!

    Előbb utóbb csak észre fogják venni a tisztelt szakértők, hogy a google a befektetéseibe menekül előre. Mivel olyan koponyák dolgoznak ott amilyenek, van is hová menekülnie.
    Mi meg megkereshetjük lassan már JFK igazi merénylőjét is...