Specker Balázs

Per egy nem működő szoftver miatt

A vád szerint a vállalat Spyware Cleaner szoftvere nemcsak hogy képtelen eltávolítani a kémszoftvereket, hanem veszélyezteti a felhasználó számítógépének biztonságát is.

A Microsoft Washington állam főügyészével karöltve eljárást indított a Secure Computer kémszoftverellenes cég ellen. A főügyész indítványa az első, amely Washington 2005-ös számítógépes kémszoftver törvényére épül. Rob McKenna washingtoni főügyész szerint a Secure Computer jó néhány egyéb törvényt - köztük a kereskedelmi célú elektronikai levezésről szóló és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos rendeleteket, valamint a CAN-SPAM jogszabályt - is megszegett - derül ki a Microsoft sajtóközleményéből.

"A vállalat Spyware Cleaner termékét hamis és félrevezető módon terjeszti a piacon és engedély nélkül módosítja a felhasználók merevlemezét az úgynevezett ingyenes átvizsgálás során, melyet vásárlóinak kínál" - foglalta össze McKenna. A Microsoft azt is kifogásolja, hogy az antivírus cég e-mail- és popup-hirdetéseiben úgy állította be, mintha ők is megvették volna terméküket. "Illegálisan használták fel névjegyünket a vásárlók megtévesztésére" - mondta Nancy Anderson, a Microsoft jogi főtanácsadója.


Nancy Anderson és Rob McKenna a hibás szoftver előtt

A Secure Computer jogi képviselője szerint az ügy középpontjában álló ellentmondásos üzleti tevékenységekért a cég marketinges alvállalkozója a felelős és nem a Secure Computer. "A reklámozással kapcsolatos kifogások nagy részéhez semmi közünk" - nyilatkozta John Dozier, a Dozier Internet Law PC vezető munkatársa a PC World oldalán.

A Secure Computer marketingjéért egy Clickbank.com nevű cég felelős. Mint kiderült, a vállalat egyik alkalmazottja, egy bizonyos Manoj Kumar okolható azért a reklámért, amely félrevezető módon használta fel a Microsoft márkanevet. Állítólag Kumart abban a pillanatban elbocsátották, hogy a Secure Compuer értesült az esetről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • prezideente #22
    tudod mit? egyetlen k szaklapoöt olvass el jó?
    1. Az egész politika lejáratja őket
    2. te is csak 1 szempontot látsz úgyhogy ilyen alapon te meg ne rágalmazd őket
    3. Míg más elvégzi az egyetemet 5 év alatt és megy dolgozni, ez az ember: 6 év orvosi amivel kitörölheti... , 4és fél év neurplógia, ezzel már elmehet vhova, és 4 év gyermekpszihiátria.
    4. A közalkalmazottak kb 100-110 ezret keresnek, csak a válalkozók vannak jól megkenve.
    5. nézd meg mit írtam angliáról meg németországról és szekáljad őket pedig ott a bete képes ülni a s*génés türelmes.
    6. A magyar orvosok statisztika szerint túlterheltek
    7. Ha akarsz egyáltalán ellátást ne akarj privatizálni
    8. Ha te jó ötletnek tartod hogy mindenki privatizál és pénzbe kerüljön az ellátás akkor küldjenek haza az orvostól függetlenül amikor akarnak és külön jogdíjat fizetsz az olyan cégeknek akik fulldokolnak a pénzben támogatsd csak.
    9. A multkor a kőműves mondta hogy majd tavasszal elmegy ctre mire családom drága tagja miért mire a kőműves hát kivizsgálásra mire ő de mit keres? mire a kőműves hát csak kivizsgálják.
    10. ennyit a magyar lakosságról meg hogy az orvost mibe nézik és mennyire van megbecsülve.
    11. drága családtagom hazajön rendelés után 1 órával majd "megebédel" pihen 1 órát és aztán a hülye továbbképzéseket csinálja, TANUL TANUL és TANUL majd hetente kétszer elmegy a kétórás magánrendelésr biciklivel hóban fagyban esőben sárban és 3 és fél óráig va ott ált és fáradtan beesik este és tanul tovább.
    12. Képzeld nem büdös neki a munka de ha neked csak aza munka hogy 70kgos betonkeverőt toszigálsz akkor mennyél a rétre kapálni.
    13. Mielőtt általánosítanál valószínűleg a magyar orvosok kb 1%át ismered max
    14. az ösztöndíjból fizrette az egyetemet és munka után tanul tehát nem igaz amit leírtál
    15. Ha én átestem akkor te fel se szálltál
    16. aranyközépút
    17. de igen nagy a felelősségük mert 10 perc alatt néhány panaszból mint a fejfájás meg a lábzsibbadás diagnózist kell összehozniuk és ha nem jó akkor az állásukkal játszanak persze nem mindeygik de nem küldheti tovább 30 helyre akárhányszor mert költséges vizsgáltok
    18. Nem mondom h sajnálni kell őket de ahogy az emberek ma megbecsülik őket és ahogy mutogatnak rájuk hogy bezzeg azok ahhoz képest hogy angliában 4ed ennyi munkáért 10szer ennyit kapnak és ott a betegek tisztelik őket elég ciki amellett hogy elvileg ők fejlettebbek
    19. Ha az emberek kicsit is bölcsebbek lennének akkor mérlegelnének és örülnénk más sikereinek és talán az amögött lévő tudást munkát és fáradtságot is megnéznénk amit mi néha látunk.
    20. Talán az emberek foglalkozhatnának azzal is hogy mi van a világban és talán a politikuskat is kérdezhetnék hogy miért nincs vízautó amikor az egy magyar szabadalom. 2 oka is lehet 1. sz*ban van az ország amit ők nem ismernek be soha 2. a miniszternek több pénze van az olajból. Talán azon filózzon mindenki hogy amikor már rég van vízautó miért ölünk az olajért?
    Mert a kormány is mindig eltereli valahogy a figyelmet a saját hiányosságairól és ez pártfüggetlen inkább kéne őket szekálni a 660ezres fizetésükkel meg diplomáciai mentességükkel meg azzal hogy ittasan vezethetnek minthogy mindenki mondja hogy az orvosok így az orvosok úgy...
  • Hegyikecske #21
    Te átestél a ló túloldalára! Nem kell az orvosokat védeni mint mondtam, te folyton azt szajkozód h nézzük meg az orvos szempontjait is... Na akkor te is nézd meg a beteg szempontjait, biztos azér ér haza a rendelési idő után, mer nagy a forgalom, amit én leírtam sajnos tapasztalat, még sokszor a kiírt rendelési idő vége ELŐTT félórával sincsen doktor... Valamint ne gyere ezzel a fél életét végigtanulta szöveggel! Énis szívesebben tanulnék abban az időben míg más dolgozik(az említett kőmes példára) szal választhatsz... kőműves vs orvos... Ha büdös a munka menjél orvosnak, (ez tudom nagyon durva leegyszerűsítés, de így talán érted), viszont ha meg benne vagy a tutiba és azér siránkozol h neked milyen rossz, hát menj máshova, vagy válasssz más szakot, ki kérte h orvos legyen? És az orvosok többsége igenis jólkeres, annak ellenére h egyáltalán nem mindnek van nagy felelőssége, tulajdonépp egyiknek se ha csak a járóbeteg ellátást nézzük... vagy azt nem kalkuláltad bele?
  • prezideente #20
    Ezt nem mondhatod:
    ami a közös bennük: mindnek olyan kocsija van amit te nem naon kapnál 4milka alatt.
    Mint mondtam van orvos a családban és tudjátok:
    6 évet tanult, kapott 1 általános orvosit amivel semmit nem ér, majdnem 5 évig tanult neurológiát és 4 évig gyermekgyógyászatot ezután el tudodtt menni dolgozni azelőtt klinikán dolgozott. Nemrég rengeteg tanulás után letette a hipnoterápeutai végzettséget. A fél életét átanulta. Ezem kívül vannak igen jópáran akiket jól megfizetnek de aki közalkalmazott tehát nem vállalkozó annak a kezdő fizetése 80-90 ezer amit kézhez kap. Aki orvos a családban nem mondanám meg h ki az ezen kívül 25 pályán töltött év után még mindig biciklivel jár mindenhova és még most is rendszeresen jár ovábbképzésre ált napi 35-40 beteget vizsgál meg és ez tényleg töbszöröse annak amit egy mondjuk 1 német orvos megvizsgál de ő még 13szor többet is kap. Sokszor úgy jön haza hogy mennyi hülye ember van és belezuhan az ágyba. Igaz nincs hiánya aok mindenben elismerem nem is ezt akarom mondani.
    Csak azt hogy nem csak betegszempontból kéne megézni a dolgot és ujjal mutogatni az orvosra hogy az milyen szemét. Elhihetitek van nagyon sok hülye ember akik azt hiszik a kőűves végzettségükkel azt hiszik hogy jobban tudják az orvosi szakmát. Nem mondom hogy sajnálni kell őket de ne példálózzunk azzal mint a drága kormányunk hogy más országokba nincs hálapénz mert ott többszörös a fizetésük. És tudjátok orvosok nem csak a kórházakban vannak...
    És a kiírt rendélési idő után rendszeresen 1 órával érkezik haza drága családom tagja.
    És ne legyél ezen felháborodva mert angliában 10 beteget vizsgálnak meg és mindenki kivárja a sorát itt meg a beteg nem bír a seggén ülni és fél órával érkezik a rendelési idő után de ő van felháborodva hgy miféle orvos az ilyen.
    Nem kell őket sajnálni de olvassatok bele egykét szaklapba vagy halgassatok meg eről 1-2 orvost mert erről őket sose halljuk....
    Mert mi megy a tévében? Kik beszélnek arról hogy az orvosok milyen szemetek? Hát persze hogy a politikusok akiknek a szakmához köze sincs a politológusok és a riporterek esetleg néha a beteg Béla a faluról...
    A szakma véleménye sehol. Magyarország...
    Jó hely... Egy olyan döntésről ami az egész szakmát befolyásolhatja(szoftvrszabadalmak igen/nem) ki hallotta az itsek véleményét? a szakma döntött róla? dehogy ők nem értenek hozzá.
    ÉS tudjátok mit nem mehet mindenki svájcba mert aki a rendszerváltás előtt tette le az orvosit az nem tanult nyelvet és akik már a 40en túl vannak azok már nem is tanulják meg egykönnyen csak a mostani végzősők akik már nyelvvizsgával rendelkeznek. És angliában meg erről rengeteg műsort néztem a beteg tényleg türelmes. Mert ott legalább jut rá kb fél óra. Itt mi van? 5 perc és küldenek ki de ne legyél ezen felháborodva mert nincs több ideje rád mert még 40en várnak odakinn.
    Az EUban meg betoszigálják a beteget a gépbe nyugisan van időnk meg minden és a betegek mégis elégedettek ott megkérdezték őket. Itt meg van 5 perced diagnosztizál meg bejön a beteg azzal hogy zsibbad az ujja meg fáj a feje ebből hozzál össze valamit hamar de ha elb*szod akkor felelősségre vonnak nem küldhetsz mindenkit ctre mert drága és leb*sznak érte ha mindenkit odaküldessz és erre csak 5 max 10 perced van...
    Nem azt akarom mondani hogy sajnálni kell őket de nem léme leszemetezni őket alapból amikor valószínűleg a családi nagybetegek is a MOi orvosgárdából max 10 embert ismernek nem kell általánosítani mindennek van több oldala ti viszont csak az 1iket ismeitek de elhihetitek hogy tudnék nagyon sok érdekes dolgot mondani a háttérből.
    És az első meg második hozzászólaásommal eredetileg csak azt akartam megmutatni hogy sztem elég ocsmány dolog hogy azon kívül hogy mindenki utálja az orvosokat meg a kormány is csak lejáratja őket és ezt a szaklapok is közlik sztem elég ocsmány dolog lenne hogy a fizetésükből vagy mondjuk abból a pénzből amit a kórház arra szán h15 év után új gépet vegyen mág plusz pénzt gyűjtsön arra hogy jogdíjat fizessen egy nagyon primitív szoftcerért olyan cégnek ami majd megdullad a pénzben(akik a szabadalmakat támogatják).
    És érdekességkép az EUban az orvosok 5 meg 10szeresét keresik az iorvosok a hazai bérnek de 4ed ennyi beteget vizsgálnak átlagosan a különbség hogy ott mindenki megbecsüli őket és légedett itt a 45. beteg 1 órával a rendelési idő után ÉRKEZVE fel van háborodva hogy nem látják el az orvos meg mindjárt összeesik mert nem ebédelt és fáradt de ha elb*ssza a diagnózist még be is perelik...
    Csak gondolkodjatok és nem kell vitázni
  • Hegyikecske #19
    Nem értek egyet veled, már ya hozzászólásod közepén sem... Nem kéne az orvosokat védeni szerintem, egyáltalán nem mütősorvos mind, viszont ami a közös bennük: mindnek olyan kocsija van amit te nem naon kapnál 4milka alatt, valamint nem a rendelési idő vége UTÁN 1óra, hanem a rendelési idő vége ELŐTT fél, 3/4órával, azt mondják h már nem fogadnak beteget, és menjé máskor. és kakor még a rendelési idő közepén tartunk, nem a vége után!! És ez még csak a járóbeteg ellátás ahol szó sincs hálapénz meg ilyesmikről, viszont ha a r. idő végére mész oda leggyakrabban már AKKOR sincs ott az orvos (tapasztalatból tom) szóval nem kell őket se sajnálni, ot thúzzák le az emebrt ahol tudják sajnos... Persze biztos van némi üdítő kivétel is, aki vállal felelősséget kockázatot mindent, de a többség sajnos nem ilyen. Angliát pedig nem hasonlítanám a magyar rendszerhez. Ott eléggé lassan megy az ilyen betegellásáts valaki vagy meggyógyul inkább magától vagy felőlük ottmaradhat... Na mind1
  • NagyMedve #18
    Tudod számottevő kórházi élményem nekem sem volt, viszont van jópár nagybeteg a családban.
    Elárulok egy titkot: Az orvos azért nem kér hálapénzt, mert evidens, hogy kapnia kell. (Én sem szoktam fizetést kérni minden hónapban...) Ha nem kap, akkor felőle akár meg is dögölhetsz, max annyira fog veled foglalkozni, amennyire feltétlenül muszály az ő szempontjából. Az is tény, hogy vannak, akik elzárkóznak a hálapénztől, minden tiszteletem az övék, de nem ők vannak többen... Persze olyan is van, akinek nem is adna senki hálapénzt, mert nem olyan pozícióban van, ezeknek a száma sem kicsi. (Mellesleg egy csomó orvos van, akinek nem szokása életeket menteni, mert nem az a munkája)De a lényeg az, hogy senki sem kényszerítette, hogy ezt a pályát válassza, nyugodtan elmehet villanyszerelőnek, azoknak biztos sokkal jobb. Mellesleg az az orvos, aki nem hülye, nem is szegény. De ha mégis szegény, mert egy szent, akkor válasszon a számtalan svájci lehetőség közül, és dolgozzon kint, ezt is sokan csinálják, és a legtöbben még csak nem is orvosok. Azért bosszantó az orvosok panaszáradata, mert miközben megkeresik az én fizetésem(Tény, hogy én csak 6 évig tanultam, de tudtommal 40 évet kell dolgozzak a 100%-os nyugdíjhoz...szerintem az orvosoknak nem kell annyit) 2-3 szorosát, eközben azért siránkoznak, mert nem keresik meg a 8-10-szeresét. Vagy észre kéne venni, hogy a többiek lényegesen rosszabbul keresnek, és nem a nyugati országok fizetéseivel dobálózni, vagy el lehet menni azokba a nyugati országokba, ha ott tényleg kolbászból van a kerítés.
  • h4x0r #17
    Megint a marketingesek...
  • prezideente #16
    Tudjátok... tényleg nem volt még kórházi élményem de van orvos a családban...
    Igen van aki 300ezret kap tényleg.
    Ebből 70 az aszisztensé 20%a adó további tbjárulék+ a számlák(rezsi esetleg az iroda fejlesztése meg minden mert azt is ők csinálják) tehát ami ebből megmarad megélhetésre az nem is olyan sok.
    Ezen kívül mindez csak akkor lehet ha vállalkozó mert ha nem akkor kapja a diplomás minimálbér 100ezrét amiből ugyanígy leadózik csk épp az aszisztensnek nem fizet.
    Az 500ezer azért nem igazán lehetséges mert(már ha vállalkozó) akkor ahány pontot "gyűjt" annak megfelelően valamennyi pénzt kapnak.
    DE:
    Ha elérik azt a kb 300ezret utána nagyon lecsökken az amit a pontok után kapnak és 1 beteg vizsgálata után kap 80 Ft-ot ami napi 35 beteg mellet mondjuk kb párezer Ft--> a hónapból kb másfél hetet ingyen dolgoznak.
    Ráadásul az is lényeg hogy az emberek az orvost mind hülyének nézik és fel vannak háborodva ha a rendelési idő után 1 órával azt mondja hogy nem fogad többet.
    Anglia:
    ált napi 10 beteg
    Németország szintén csak tudjátok mi a különbség hogy ott az emberek türelmesen várnak a sorukra és a bér az itthoni 13szorosa.
    Na de kérem 13szoros bérrel nem hiszem hogy bárki kérne hálapénzt.
    Lehet hogy csúnya dolog az orvostól de én még télleg csak hallottam ilyenekről és van orvos a családban és amúgy meg csúnya dolog a betegtől hogy nem bír a váróban ülni a seggén és a rendelés után érkezik és fel van háborodva meg ha az orvos nem írja ki táppénzre akkor már mindjárt bepereli... Na de kérem!
    Nem csak 1 oldalról kell megvizsgálni a dolgokat.
    És miért nem ezt idéztétek:
    "1 órával a kiírt rendelési időn túl dolgoznak és ezért már nem kapnak semmit, a fizetésük fele adó de a kórházban vagy akárhol ezeke az emberek hivatalosan nem lenne kötelességük de a 70éves bácsit a sz*rból kiforgatják amikor már lejárt a műszak"
    De az orvos csak hülye lehet?
    JA olvassatok 1-2 szaklapot elég tanulságos pl a privatizáció tudjátok mér sz*r?
    Mert nem állami tulajdon az intézmény és a tulajnak pénz szempontjából nem érdeke hogy a beteget minél tovább ellássa és megmondhatja hogy 2 hetet ad mikor az orvos azt mondja h minimum 1 hónap kell neki... szép és az usába ez már keményen folyik...
    Amúgy meg ha olyan rosszak a magyar orvosok iért keresik őket 100ával angliában svédorszában meg svájcban meg hasonló helyeken.
    Ausztriában 1 buszsofőr jobban él mint itt 1 jobban menő orvos...
    Nem akarok erről vitatkozni mert biztos vayok benne hogy ilyen térn jobban a a függöny mögé látok és megsérteni se akarok senkit de nem olyan 1szerű ez mint gondolnátok.
    Az orvosok átlagéletkora(és ezt kimutatták) 10 évvel rövidebb mint más embereké... Gondolom nem a kényelem teszi meg hogy olyan jól élnek...
    Csak gondolkozzatok el
  • AtisH #15
    OFF

    Helyesbítsünk:
    Tanulnak tíz évet és nem mentenek életet... (Tisztelet az _igen_ kevés kivételnek.) Köszöntünk a való világban!!!
    Látszik keveset fordultál meg a magyar egészségügyben. Pl.: 3 éves gyerekem törött állkapcsát olyan kontár módon csinálta meg a főorvos!!! hogy még talán én jobban össze tudtam volna rakni (2 nap alatt 3x röntgenezték és 3x altatták, holott elsőre meg lehetett volna oldani). És ezért még fizessek is? Na ne már, mert nyílik a bicska a zsebembe!

    ON
  • Caro #14
    A nőgyógyászok szerintem nem jó példa, köztudottan az orvosok közül az egyik legtöbbet ők keresnek.
    De nagyon OFF irányba kanyarodtunk el :)
  • dez #13
    Csak érdekességképp: szüleim háza melletti házat már 5 éve havi 250e-ért bérelte egy nőgyógyász, és még ma is ott vannak. Neki is, feleségének is, és a három gyerekének is szép nagy autója van. Ahhoz képest pl. barátnőm évekig szenvedett bizonyos nőgyógyászati problémáktól, de egyik sem foglalkozott vele különösebben, csak írták fel a szabványgyógyszert. Végül magunk találtunk rá a megfelelő gyógymódra. Azóta sincs problémája.