Specker Balázs

A pornóipar is szemet vetett a Blu-rayre

A felnőttekre szakosodott ágazatben már nevet szerzett amerikai Digital Playground stúdió csatlakozik a Sony Blu-ray formátumát támogatók táborához. A lépés minden bizonnyal érdekes hatással lesz a Blu-ray és riválisa, a HD DVD között dúló szabványháborúra.

"Úgy érezzük, hogy a két formátum közül a Blu-ray az életképesebb" - vélekedett a Digital Playground elnöke és alapítója, aki magát csak Joone-nak nevezi. Az Adult Video News szerint a filmstúdió 2005-ben 12,6 milliárdos bevételt könyvelhetett el. A Digital Playground egyik legismertebb alkotása a Pirates című film, mely kivívta a szakma elismerését is. Azt azonban még nem lehet biztosan tudni, hogy az újításairól ismert pornófilmes cég valóban felkészült-e már arra, hogy műveit az új nagyfelbontású formátumban is forgalomba hozza.

A Blu-ray szóvivője szerint a fejlemények a formátum széles körben való alkalmazhatóságát bizonyítják. "Ez is azt mutatja, hogy a Blu-ray milyen sokféle film számára nyújthat perspektívát" - szögezte le, Andy Parsons, a Pioneer Electronics vezető alelnöke.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Blu-ray és a HD DVD táborának hiábavaló próbálkozása arra, hogy egységesítse a két formátumot, kísértetiesen hasonlít arra, ami a 80-as években a VHS és Betamax között kialakult. Az elemzők azonban a korábban megjelent véleményekkel ellentétben már úgy vélik, a szexiparnak most nem jut akkora szerep ebben a formátum háborúban, mint annak idején. "A szexipar igyekszik nyitni az új technikai szabványok felé" - vélekedett Adity Kishore, a Yankee Groups vezető elemzője. Kishore ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a hagyományos értelemben vett tömegszórakoztatás ezúttal nagyobb szerephez jut a csata végkimenetelében.

Úgy tűnik, hogy a Blu-raynek sikerült némi lépéselőnyre szert tennie a HD DVD-vel szemben, mivel több nagyobb filmstúdió mellett, már az Apple és a Panasonic támogatását is elnyerte a formátum.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #97
    Szóval szemből sötét szobában is teljesen jó? Ezt jó hallani. Nekem egy korábbi S-IPS panelos monitorom van, aminek félhomályban még tökéletes a feketéje, de teljes sötétségben, sötét képnél azért kicsit "gyöngyházaz" már ott, ami nem pont szemben van, így nem volt igazán jó összehasonlítási alap az újabb S-IPS-ekhez és S-PVA-khoz. Egy áruházban meg mégsem lehet azt kérni, hogy oltsanak le minden lámpát. :)
  • dez #96
    Hm, érdekes, hogy azt a kártyát ilyen olcsón adják, közben egy nem sokkal korábbi(?) cikkben meg a lemez is valami 100 dollár volt, vagy ilyesmi. Mindenesetre az iró majd' 10e dolláros ára eléggé elborzasztó. Bár ebben biztos benne van, hogy jól megfizettetik a különlegességet. Nem tudom, le tudnák-e szorítani az árat valami ésszerű szintre. Ami egy átlagfelhasználó esetén sokkal alacsonyabb, mint ipari felhasználás esetén. Valószínű nem fognak sietni ezzel...
  • kukac78 #95
    pl. http://www.sg.hu/cikkek/37512
  • OliApa #94
    Szemből tökéletes, oldalról 50-60°-tól világosodik, kb. 160°-tól kezd kékülni, de teljesen oldalról is látni a képet. Bár nem hiszem, hogy sokan nézik a TV oldalát 2 mp-nél hosszabb ideig . . . Egy hétig nézegettem, egy plazma mellett állt a TV, és mégis ezt választottam. Nameg a felbontás is ugyebár . . . HDTV-film rulez! Előtte egy hónapig csak az LCD TV fórumokat bújtam. Mivel mérnök vagyok, így döntöttem, ahogyan. :)
  • dez #93
    Én meg azt mondom, hogy inkább komponensben kösd össze! "Kicsit" jobb lesz.
    (De gondolom, itt is a kényelem[+ "hasznosság"] lesz a legfontosabb szempont.)
    Szerintem az univerzális ragasztós példával már korábban megfogtam, amit írsz. Oké, márkás univerzális ragasztó. :)
  • puntocsento #92
    különben és a japán márkákból kezdek ki ábrándúlni. főleg a panákból.
  • puntocsento #91
    dez: de meg kell keresni az arany közép utat. ebben nagyon sok szolgáltatás van.és nagyon jól néz ki (szerintem). ez olyan mint hogy kiába jobb mondjuk egy bmw, mint egy fiat, ha mondjuk a bmw-be nincs légkondi, ABS fék, city szervo, navigáció, 6sebességes váltó, és többet eszik. gondolom érted mit akarok mondani? mert az autóban is a klíma 50fokban egy áldás. az erősítőknél is lehet hogy egy kicsit jobb hagúbb erősítőbe, nincs az a szolgáltatás mint ebben a harmanban. mondok egy másik példát. az előző sony tv-mben csak 4AV bemenet volt, és az nekem kevés volt. ezen a plazmán 8 videó bemenet van, amit ki is tudok használni. igaz van olyan készülég, pl videó, amit lehet hogy 1 évben csak 2x kapcsolok be, de akkor se akarom, dugdosni a vezetékeke, ahányszor bekapcsolom.
  • MacrosTheBlack #90
    Jó, meg a fénykard is lézeres, mégis más technológia. :D
  • MacrosTheBlack #89
    Én az életkorodra mondtam hogy nem egy tipikus nyugdíjas. :D Bár addig jó, énse szeretnék 70 éves lenni.
  • dez #88
    Vagyis hogy jobb. Ez a házimozi kategória, ill. abból mondjuk a felső szint. De ez még nem is a high-end. Azért nem rögtön a nagyobb neveket kell behozni, vannak szerényebb cégek is, de attól még tudják, mitől lesz valami igazán jó. (Nem az aranykerettől, és nem feltétlenül a többtízezres kondiktól.) De amúgy ha neked arra a tudatra van szükséged, hogy ez xy márka, és így ez már olyan fenomenális, aminél milkó alatt nincs is jobb... Akkor semmi értelme, hogy én bármit is írjak.