97
-
dez #97 Szóval szemből sötét szobában is teljesen jó? Ezt jó hallani. Nekem egy korábbi S-IPS panelos monitorom van, aminek félhomályban még tökéletes a feketéje, de teljes sötétségben, sötét képnél azért kicsit "gyöngyházaz" már ott, ami nem pont szemben van, így nem volt igazán jó összehasonlítási alap az újabb S-IPS-ekhez és S-PVA-khoz. Egy áruházban meg mégsem lehet azt kérni, hogy oltsanak le minden lámpát. :) -
dez #96 Hm, érdekes, hogy azt a kártyát ilyen olcsón adják, közben egy nem sokkal korábbi(?) cikkben meg a lemez is valami 100 dollár volt, vagy ilyesmi. Mindenesetre az iró majd' 10e dolláros ára eléggé elborzasztó. Bár ebben biztos benne van, hogy jól megfizettetik a különlegességet. Nem tudom, le tudnák-e szorítani az árat valami ésszerű szintre. Ami egy átlagfelhasználó esetén sokkal alacsonyabb, mint ipari felhasználás esetén. Valószínű nem fognak sietni ezzel... -
kukac78 #95 pl. http://www.sg.hu/cikkek/37512 -
#94 Szemből tökéletes, oldalról 50-60°-tól világosodik, kb. 160°-tól kezd kékülni, de teljesen oldalról is látni a képet. Bár nem hiszem, hogy sokan nézik a TV oldalát 2 mp-nél hosszabb ideig . . . Egy hétig nézegettem, egy plazma mellett állt a TV, és mégis ezt választottam. Nameg a felbontás is ugyebár . . . HDTV-film rulez! Előtte egy hónapig csak az LCD TV fórumokat bújtam. Mivel mérnök vagyok, így döntöttem, ahogyan. :) -
dez #93 Én meg azt mondom, hogy inkább komponensben kösd össze! "Kicsit" jobb lesz.
(De gondolom, itt is a kényelem[+ "hasznosság"] lesz a legfontosabb szempont.)
Szerintem az univerzális ragasztós példával már korábban megfogtam, amit írsz. Oké, márkás univerzális ragasztó. :) -
puntocsento #92 különben és a japán márkákból kezdek ki ábrándúlni. főleg a panákból. -
puntocsento #91 dez: de meg kell keresni az arany közép utat. ebben nagyon sok szolgáltatás van.és nagyon jól néz ki (szerintem). ez olyan mint hogy kiába jobb mondjuk egy bmw, mint egy fiat, ha mondjuk a bmw-be nincs légkondi, ABS fék, city szervo, navigáció, 6sebességes váltó, és többet eszik. gondolom érted mit akarok mondani? mert az autóban is a klíma 50fokban egy áldás. az erősítőknél is lehet hogy egy kicsit jobb hagúbb erősítőbe, nincs az a szolgáltatás mint ebben a harmanban. mondok egy másik példát. az előző sony tv-mben csak 4AV bemenet volt, és az nekem kevés volt. ezen a plazmán 8 videó bemenet van, amit ki is tudok használni. igaz van olyan készülég, pl videó, amit lehet hogy 1 évben csak 2x kapcsolok be, de akkor se akarom, dugdosni a vezetékeke, ahányszor bekapcsolom. -
MacrosTheBlack #90 Jó, meg a fénykard is lézeres, mégis más technológia. :D -
MacrosTheBlack #89 Én az életkorodra mondtam hogy nem egy tipikus nyugdíjas. :D Bár addig jó, énse szeretnék 70 éves lenni. -
dez #88 Vagyis hogy jobb. Ez a házimozi kategória, ill. abból mondjuk a felső szint. De ez még nem is a high-end. Azért nem rögtön a nagyobb neveket kell behozni, vannak szerényebb cégek is, de attól még tudják, mitől lesz valami igazán jó. (Nem az aranykerettől, és nem feltétlenül a többtízezres kondiktól.) De amúgy ha neked arra a tudatra van szükséged, hogy ez xy márka, és így ez már olyan fenomenális, aminél milkó alatt nincs is jobb... Akkor semmi értelme, hogy én bármit is írjak. -
dez #87 Na, azért ne gondold, hogy 1 milkó alatt már nincs is ilyen jó, hangminőségben. Az persze nem kérdés, hogy ez egy igen jó ár/érték arányú készülék. De azért ott vannak a kompromisszumok. -
dez #86 Na, azért most már nem kell hergelni az embereket... :D -
puntocsento #85 különben dez. 250e ft nél mondjál olyan kis céget ami iylen jó készüléket gyárt mint a harman/kardon 635-ös. tudom hogy vannak jobb erősítők: cyrus, Tag McLaren, stb. de ezek 1milliótól kezdődne, és ennyit nem akarok érte adni. azért én se dobálom a pénzt. -
puntocsento #84 különbe egy nagy gond van a plazmával, meg az LCD tv-vel, hogy elég kicsi a képernyője. én az F1-et, motorversenyeket, meg persze a csillagok háborúját projektoron nézem 4.5 méterről 2méter átmérőjű képet. -
dez #83 Az is lézeres, csak kicsit még bonyolítva. -
dez #82 1. Én sem. Csak azt írtam, hogy láttam már néhány filmet (nem DVD-R), amin kijöttek az említett hibák. Az mpeg2 lehet akár többtíz Mbit is, de hogy DVD-nél mennyi a maximum, a más kérdés. Vagy erre írod, hogy 10 Mbit? Az egy kicsit soknak tűnik, vagy akkor csak egy rövidke film fér rá...
2. Erre valahogy nem válaszoltál.
3. Nem 30-ról, 60-ról. :) Ha ekkora képet 3m-ről nézel, ne csodálkozz, hogy már nem látod a részleteket. :P
4. Nem M.o.-ból kellene kiindulni... "Jobb helyeken" meg már nem olyan sok az. És azért itthon is fogyogat. Akármilyen hihetetlen, nem kevesen vannak, akiknek az a "legnagyobb gondja", hogy HD-s LCD-t vegyenek, vagy némileg nagyobb, de SD-s plazmát... Vagy épp egy projektort. Részletfizetés is van a világon.
(Én is az vagyok amúgy. Most épp két munka közötti pihin, így most inkább nem költekezek, de ha bejön valami, valszeg magamhoz veszek egy ilyen kicsikét. Mivel ideje lecserélni a tévémet, és ezt tartom a legjobb megoldásnak.)
5. Amikor bejött a színes-tévé, abból sem volt mindenkinek. Sőt, amikor egyátalán bejött a tévé, az is keveseknek volt. Ahhoz képest most több ember engedheti meg magának a HD-t. A gyártóknak viszont az is piac, ha csak minden 1000. ember vesz ilyet. -
puntocsento #81 MacrosTheBlack: a látszat csal. fent volt az oldalamon egy félmesztelen képem, de mondták hogy vegyem le, mert nem szép látvány. -
MacrosTheBlack #80 Jó, láttam az autós képen hogy nem vagy egy tipikus nyugdíjas :D, de attól még lehet legálisan is ennyit összehozni. A gyanakvás ott kezdődik hogy ferrari, luxusjacht, rózsadombi villa. :) -
puntocsento #79 MacrosTheBlack: előtte 5 évet dolgoztam, mert 24éves koromban volt a balesetem. -
MacrosTheBlack #78 Akkor lehet hogy csak azt hiszed hogy jólkereső vagy, azért nem tudod megvenni. Én tuti hogy nem vagyok túlfizetett, mégis 250k-t félre tudok tenni pár hónap alatt ha nagyon akarok. (Persze ahhoz nagyon akarni kell.) -
MacrosTheBlack #77 Mivel ő azt írta hogy már nyugdíjas, ezért valószínű hogy _előtte_ kereste meg rá a lóvét. -
MacrosTheBlack #76 Egy ferrari talán megér 30 milkát? Mégis van aki megveszi. -
MacrosTheBlack #75 Ez már csak ragozás. Én is mondhatom erre hogy a hdtv se kizárólag az MS kezében van. -
MacrosTheBlack #74 Hát ha másra már nem tudnak, mert minden kiadó a konkurrenciát támogatja, akkor miért ne? Sztem van most olyan erős befolyásoló tényező a warez mint régen a porcikazi. -
MacrosTheBlack #73 Te talán betörsz valahova és ellopod, vagy mégis hogy szerzed be "nemlegálisan"?
Nehogymár egy ember végigdollgozott életútja után ne tudjon megvenni egy házimozit magának, ha épp az az álma. Lehet hogy neki meg nem 10 milkás autói sorakoznak a garázsban, hanem csak egy trabi, és azon spórolt. Vagy örökölt. Vagy ki tudja. Ez még nem a rózsadomb kategória. -
MacrosTheBlack #72 Az kéne, de sztem direkt vissza fogják tartani, hogy kipréseljék az uccsó forintokat is az elavult lézeres technológiából. -
puntocsento #71 szerintem, ne bántsátok Hegyikecskét. mondom én se álmodtam 15éves koromban, hogy 2 lakásom, autóm, motorom, és komoly házimozim lessz valaha. -
puntocsento #70 Hegyikecske: persze, hogy legálisan. nem tudod, hogy te hány éves vagy, (én 34) de nekem már 16éve egy kawasaki motorom volt. és nem fogod elhinni, hogy kb 16.000 ft kerestem akkor. és abból vettem, de mellette nem költöttem semmire. soha nem dohányzom, nem iszom, nem kávézom, nem járok(jártam) discoba. sajna, volt egy motor balesetem 10 éve és azóta vagyok le százalékolva. mondjuk az a baj, hogy engem minden érdekel. az utóbbi másfél évben 1.5milliót költöttem az autóm tuningolására. meg hát ugye, ha nem te vagy a hibás akkor a biztosítótól kapsz egy kissebb összeget. ha akarod itt megnézheted a "művemet" :-))) http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=10908 -
GodBadka #69 hihihi. Látom te vagy itt a nagyokos.
1. Nem Én beszéltem 10 kbitről mpeg2 esetében. De biztos csak elgépelted.
2. Jajj. Láttam már lobogó tűzet és nagy vízfelületet mpeg2-ben (bár természetfilmet valóban nem néztem manapság DVD-én). Nem kockásodott. Tudod a max 10000 kbit az azt jelenti, hogy maximum. Ha 2000kbittel digitalizálnak valamit az lehet hogy kockásodik. Az nem a DVD hibája, hanem a kedves gyártóé.
3. Igen jó esetben a 17 colos moncsimon 2-3 méterről nézem a filmeket. Ha filmet nézek minek gubbasszak a gép előtt. De ha neked az a jó, ha 30 centiről bámulod, tedd azt.
4. aham. Csak úgy vihetik Mo-on a 250ezer forintos tévéket. Zsákszám. És egy átlagembernek igenis nincs pénze ilyesmire. Sőt egy jól kereső programozónak sem. Véletlenül az vagyok és ennyit életbe nem adnék tévéért (videókártyáért se 150ezret).
Amúgy én személyszerint nem tartom a playmatévé vásárlókat rablónak, de nem ez a magyar átlag. Sőt még csak én se vagyok a magyar átlag, mint jól kereső programozó. -
dez #68 Aha, hát persze, tudod, a programozók (ide behelyettesíthető még sokminden) is éhbérért vállalják a jópár éven át tartó tanulás után (vagy inkább mellett, mert folyamatosan újat kell tanulni) a nehéz szellemi munkát, rövid határidőket, északázást, stb.
Nem tudom kívülről az alap csomag kínálatát, nekem megér plusz kb. ezer forintot, hogy legyen pl. Spektrum, és a többi ilyesmi. -
dez #67 Hát, ennek is van egy neve, amikor mások magánügyeit firtatjuk, no de mindegy.
A videokártyát, stb. úgy értettem, hogy pusztán játékra. (Mellesleg engem nem zavar, bár én tudnék neki értelmesebb helyet, de speciel nem az én dolgom előírni másoknak, mire költsék a pénzüket, v. szüleik pénzét, stb.) -
Hegyikecske #66 Jó, akko oltsá le :( -
Hegyikecske #65 "Átlag ember"... Egy havi akár többszázezret kereső jobb programozó még átlagember? >>olyan nem sok van aki még az adók után is elmondhatja magáról h jólkeres, persze meg lehet csinálni ezt is de mint leírta ő is, nem ez áll fenn a mi esetünkben :D És mondj legalább 1 olyan ÉRTELMES műsort amit mondjuk ha nem is a minimál de az alap csommaggal lehet fogni! -
mrzool #64 "És jah nem tanultuk, biztos kimaradt... vagy csak felsőbb színvonalon oktatják?"
Általános / alapműveltség része, hogy ismerd ennek a szónak a jelentését... -
Hegyikecske #63 én nem állítottam róla egy szóval se h csaló lenne, pont azt mondom h lehet legális is, de épp ezért lennék kíváncsi a módjára! (tőle:D) Hát nemtom, ha család dobja össze oké, de sztem nem ér ennyit egy tv, vagy egy fejleszés alatt álló szabvány pl blu-ray, vagy hd-dvd, majd lejjebb megy az áruk úgyis akko majd veszek, ha télleg olyan jó addig meg vegye aki akarja...
És jah nem tanultuk, biztos kimaradt... vagy csak felsőbb színvonalon oktatják?:D
"Akkor mit szólsz a 150eFt-os videokártyákhoz, procikhoz?" Aki ebből él (és ezáltal szüksége van bivalyerős gépre) annak megtérül. -
dez #62 Még nem tanultátok? :) Demagógia: "minden plazmatévé-vásárló rabló, csaló!"
Ez még erősebb, mintha a milliárdosokra mondod.
(De az is kb. hasonló beszűkültség, hogy "a tévében nincs más, csak a Győzike!".) -
dez #61 Te hány éves vagy? :)
"Átlag ember"... Egy havi akár többszázezret kereső jobb programozó még átlagember?
Vagy mi van, ha pl. egy család dobja össze a pénzt egy jobb tévére?
Akkor mit szólsz a 150eFt-os videokártyákhoz, procikhoz? -
Hegyikecske #60 és mi a rák az a demagóg?? -
Hegyikecske #59 nem nem párszázezerről meg pár millióról van szó,hanem néhány NÉLKÜLÖZHETŐ millióról, csak azért mer sztem egy átlag ember több évig dolgozik.. na de nem folytatom mer naon messzire mentünk a témától de ez a "csak"200ezer meg ienek, nekem akkor is baromi soknak tűnik, pláne egy tévéért (hátmégha fél milliós) de én ilyenre nem is vágyom, előbb adjanak le normális filmeket, nekem az nem kell h győzikét sasoljam 2méteres átlóban, csak a módja érdekelt volna h neki pölö hogy sikerült annyi pénzt szereznie (és miből) :) -
dez #58 Jaj, mert nem lehet valakinek legálisan pár százezer, vagy akár 1-2 millió forintja... Azért ennyire demagógak ne legyünk már.