Specker Balázs

Komolyan gondolja új terveit a Cisco

A technológiai szolgáltatásairól jól ismert Cisco bejelentette, hogy új marketingvezetőt nevez ki. A cég reméli, hogy a már öreg rókának számító szakember nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben szélesebb körben érhesse el vásárlóit.

A már nyolc éve a Cisco soraiban dolgozó Susan Bostrom lesz az óriáscég új marketingvezére. Bostrom új pozíciójában a Cisco termékeinek promótálásáért lesz felelős, illetve ezzel is segíteni akarják a vállalat terjeszkedését a jelenlegi piacokon és az újakra lépésben. A társaság éppen most készül betörni a szórakoztató elektronika piacára, első termékei várhatóan februárban debütálnak majd a tengerentúlon.

"Általában három, öt évvel igyekszünk előre tekinteni minden döntésünknél" - nyilatkozta John Chambers, a Cisco vezérigazgatója. "Ahhoz kétség sem fér, hogy a Cisco márkanév, a reklámpiacon belüli lehetőségeink, valamint most megújuló vezetésünk előrébb fog juttatni minket."

Bostrom eddig a cég üzleti megoldásokkal foglalkozó részlegét vezette, és James Richardsont váltja a marketingigazgatói székben. Richardson a reklámrészleg vezető alelnöki posztját kapta meg, ahol elsősorban a kis és középvállalkozások piacán igyekszik megvalósítani az óriáscég terveit - írja a ZDNet.

A Cisco - amely leginkább a nagyvállalatoknak és az internetszolgáltatóknak szánt hálózati berendezéseiről ismert - már jó ideje készül arra, hogy betörjön a szórakoztató elektronikai piacra. Tavaly két céget is felvásároltak e stratégiájuk részeként. Júliusban a dán DVD-gyártó Kiss Technologiest vették meg 61 millió dolláros áron, novemberben pedig 6,9 milliárd dollárt fizettek az Egyesült Államok másodikszámú kábeles részegység-gyártójaként számon tartott Scientific Atlantáért. A Cisco zsebében a két bekebelezett cég technológiai hátterével elsősorban az otthoni internetelérésre épülő készülékek és egyéb elektronikai eszközök gyártására igyekszik koncentrálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!