Specker Balázs

A Tesco a VoIP-piac meg­hódítá­sá­ra készül

A Tesco is belépett az egyre jobban terjeszkedő internetes telefonpiacra, és bejelentette saját szolgáltatását.

A bevásárlólánc úgy véli, ezzel a lépéssel a tömegcikké teheti az interneten való telefonálást. Ígéretük szerint előfizetőknek mindössze egy 20 fontos (körülbelül 7 ezer forint) induló csomagot kell csak megvásárolniuk. Az árban már benne van az a készülék is, melyet egy számítógépre csatlakozatva az interneten keresztül ingyenesen lehet telefonálni. A csomagban megtalálható lesz még egy 5 font (körülbelül 1800 forint) értékű, lebeszélhető kupon, amely a vezetékes vagy mobilra történő hívásoknál vehető igénybe.

Az előfizetők 2 pennys percdíjat fizetnek a vezetékes hívásokért, és hálózattól függetlenül 10 pennyt a mobilra kezdeményezett beszélgetésekért. A nemzetközi telefonálásokért percenként 2 pennyt számolnak fel, hacsak nem Tesco Telecom internetes telefon-előfizető van a vonal másik végén. Emellett természetesen a felhasználóknak a szokásos előfizetési díjat is fizetniük kell internetszolgáltatóik felé.

"A vásárlók még nem kaptak rá az internetes hívások ízére, ám ez most megváltozik" - nyilatkozta derűlátóan Andy Dewhurst, a Tesco Telecoms vezérigazgatója. "A Tesco internetes telefon szolgáltatása a vezetékes telefonálás jövője. Végre igazi szolgáltatás lesz, és nem csak egy jópofa hóbort" - foglalta össze. A szolgáltatás előfizetői online regisztrálhatják magukat, és választhatják ki földrajzi helyhez nem kötött telefonszámukat, amelyet magukkal vihetnek akkor is, ha elköltöznek.

A Tescónak olyan vetélytársakkal kell felvennie a versenyt, mint a Skype, a Freetalk vagy a BT Broadband Voice szolgáltatása.

A Skype felhasználói nem fizetnek semmit, és alacsony áron beszélhetnek a vezetékes és mobilos ismerőseikkel. A BT díjmentes vezetékes hívásokat kínál esténként és a hétvégéken, havi 4,99 fontért. A Freetalknál éjjel-nappal ingyenesen lehet telefonálni egész Nagy Britanniában, ám a havidíj majd' 7 font, és további 20 fontba kerül az az adapter, mellyel a telefonkészülék összekapcsolható a számítógéppel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KDOG #20
    voiptstunt tényleg fasza progi, elég jo ideje használhato :D csak szerintem jobb nem hangoztatni, mielött a hazai szolgáltatók letiltják, aztán bambulhatunk, mint jo pár eddigi esetben.... pl voipbuster....

    oks ? nem hirdet ennyire.
  • kovy79 #19
    Tesco Telecom...
  • TDav1d #18
    Tesco-s telefonért adnék 1KG TRÁGYÁT. Jelige: "Sz@rt sz@rért."
  • Csatti #17
    Nincs havidíj meg beüzemelési díj meg hasonlók a skype-nál, a skype-skype közötti beszélgetések is ingyenesek, akkor kell fizetned ha vezetékes számot hívsz róla. Létre lehet vele hozni egy max 5 fős konferenciát, ahol a többi résztvevő lehet skype használó és telefonszám is tetszőleges felosztásban. Ha több számot is bekapcsolsz, mindegyik után külön fizetned kell azonban.
  • Csatti #16
    Sztem megszűnik, a telefondíjat ki kell vkinek fizetnie.
  • Darth Sith #15
    ez tényleg zsír progi, én is kipróbáltam, tetszik. :)
  • wbtist #14
    Valóban megy.
    Ha nem lenne free, nem tudnál hívást kezdeményezni.
    Én csak abban reménykedek, hogy nem szűnik meg 2 hét után...
  • FragStaR #13
    Zsír 36 -t nem használtam thx tényleg működik:) És remélem tényleg "Free" :)
  • jefferson83 #12
    Nekem ment. Előtte beütöd az ország hívószámot(36), aztán a megyéjét és a számot. Így jó lesz. Tehát ha egy számot akarsz felhívni ami komárom megyében (34) van akkor így kezded: 003634......
  • FragStaR #11
    Hát sajna én sekit sem tudtam felhívni vele minegyik számra azt írta h hibás nektek hogy sikerült? (mármint hazai vonalas számokat hívtam)