Dojcsák Dániel

Csalódás a Sharp GX 40

Már több, mint egy éve várja a piac a Sharp GX 40-et, s ugyan tavaly októberben biztossá vált megjelenése, a hivatalos bejelentés mostanáig váratott magára.

A várakozás a Vodafone legújabb telefonjára érthető, hiszen a GX sorozat mindig is úttörő jellegű készülékeket mutatott be, gondoljunk csak az első 1 megapixeles kamerára a GX 30-ban vagy az első QVGA kamerára a GX 20-ban. A mostani bejelentés nyomán várható lett volna, hogy a japán v602 nyomvonalát követve bekerül egy 2 megapixeles kamera a készülékbe - akár forgatható kijelzővel -, de nem! Mármár kétségessé is vált a GX 40 létjogosultsága, mikor kiderült: a Sharp 902 3,2 megapixeles kamerával és teljesen 3G-re kihegyezett funkciókkal érkezik a boltokba.

Kinyitható zenelejátszó

Most mégis biztossá vált a megjelenés, de sajnos a sorozat régi tündöklése eltűnni látszik. A GX 40 1,3 megapixeles kamerával, 512 MB-ig bővíthető miniSD-csatolóval, mp3-ejátszóval és egyéb multimédiás képességekkel érkezik, de kijelzője mindössze 2" képátlójú és 240x320 pixeles felbontású lesz, ami jóval kisebb az elődénél. 98 grammos tömege és a kis megjelenítő ellenére viszont a beszélgetési idő gyári adata minösszesen siralmas 4 óra.

Ugyan a GX 40 nem egy rossz telefon, de számos tulajdonsága nem éri el azt a szintet sem, mint amit korábban megjelent társai tudnak. Mégis egy jókora lyukat foltoz be a piacon, hiszen nem volt eddig kagylóhéj kialakítású zenelejátszó mobil forgalomban. Viszont a kategória legjobbjának, a Sony Ericsson w800i média képességeinek nyomába sem ér. Éppen emiatt jelent csalódást a készülék, hiszen elődjei bejelentésükkor mindig a kapható legtöbbet tudó telefonok voltak.


A készülék ára jelenleg még nem ismert, de valószínűleg a nettő 90 000 Ft körüli árkategóriába esik adók nélkül, kártyafüggetlenül, tehát valahol a k750i és a Razr V3 között lesz majd félúton. Erre viszont hamar fény derül majd, hiszen várhatóan 2006 első negyedévében egész Európában kapható lesz, elsőként természetesen néhány Vodafone-területen, Svájcban, Görögországban és Máltán fog megjelenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • domi75 #20
    Elég gagyi
  • Meszesán Imre #19
    nekem GX15 van az sokkal kisseb és jobb meg úgyis utálom a szétnyitható mobilokat még a Sharp GX 17 is sokkal jobb ennél.összecsukva is rossz de még kinyitva
  • sansansan #18
    Nem értem miért vesznek az emberek 3G-s mobilokat, ha valakinek kell a munkájához, akkor vesz egy pda-t, vagy laptopot. Nem???
    Legalábbis szerintem feleslegesek ezek a mobilok. Mp3 lejátszója és dig. fényképezője már mindenkinek van. Az emberek nagyrésze a telefon funkcióinak nagy részét nem használja.
  • Derapo #17
    De sima usb csatival rendelkezik ami gyorsabb mint a bluetusz,vaghy kártyaolvasóba az sd-t és már kész is:)
  • bendeguz23 #16
    Én nekem meg van egy T630 kb 2 éve nem cserélgetem a telelfonjaimat, cserébe viszont minden évben marad bármire 60-100 E ft-om:D
  • Kefete #15
    Csatlakozom az MPX-200-at favorizálók táborához. Ha lenne az oldalán egy olyan gombhármas, mint ennek a GX40-nek a külső kijelzője alatt, akkor szinte tökéletes zenefon lenne. :)
  • SuperCow #14
    Épp tegnap vettem egy mpx200 at. mp3 wma tökéletesen fut rajta. A normálisan tömörített videók is. Még Divx és Xvid es dolgok is.

    Arról nem is beszélve hogy mennyi lehetőség rejlik benne.
  • maestro85 #13
    engem nem is zavarna ha kisebb lenne, mert GX30 eléggé nagyocska volt sztem... cáfoljatok
  • maestro85 #12
    Egy ilyen telefon nyílván nem nettó 90 lesz. Azt a sharposok is tudnák hogy kész önygyilkosság lenne. Nyílván költséghatékonyság miatt van kívül szürke kijelző, és 1,3 mp kamera, mert szerintem az mp3 lejátszásra gyúrtak. A méretcsökkentés is látszódik, és a súlycsökkenés is "olvasható" Szerintem egyértelmű a zenelájátszásra erősítettek, és költséget faragtak hogy mi megtudjuk majd venni.
  • eke #11
    Na, ja! Nekem is az van!