Tóth Kristóf

Megjelent a Sony Ericsson W810i

A Sony Ericsson bejelentette Walkman zenetelefonjainak legújabb családtagját, szaténfekete W810i készüléket.

A W810i egy négysávos EDGE mobiltelefon (850, 900, 1800 és 1900 MHz), amely akár azt is lehetővé teszi, hogy tulajdonosa telefonján hallgassa meg CD-gyűjteményét. Mindezen felül elérhetők az adott mobilszolgáltató zeneletöltési szolgáltatásai is, miközben folyamatosan kapcsolatban maradhatunk családtagjainkkal, barátainkkal és üzletfelekkel bárhol a világon.

A telefon többórás zenehallgatást tesz lehetővé, továbbá tartalmaz egy 2 megapixeles kamerát, képes internet-hozzáférésre, valamint folyamatos kapcsolatot biztosít az azonnali üzenetek (Instant messages) és e-mail használat révén. Belső memóriája 20 MB, de az alapcsomag egy 512 MB kapacitású, cserélhető Memory Stick kártyát is tartalmaz, amely akár a jelenleg a kiskereskedelemben kapható legnagyobb, 2 GB-os kapacitásúra is kicserélhető. Így a fogyasztók jó néhány órára elegendő zenét, sok fényképet, videót és egyéb multimédiás tartalmat tárolhatnak mobiljukon.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az iparági szabványnak számító MP3 és az AAC zenefájlok formátumát egyaránt támogatja. A telefont a HPM-70 sztereo fejhallgató teszi teljessé, amely szabványos 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakoztató segítségével teljesen szabadon cserélhető az egyéni igényeknek megfelelően. Bejövő hívás esetén a zene automatikusan leáll, és a hívás végén ismét megszólal. A telefon csak "zenei" üzemmódban is használható, ami akkor lehet hasznos, amikor a telefont ki kell kapcsolni, például repülőgépen.

Az e célra szolgáló walkman gombbal közvetlenül elérhető a zenei menü, a telefonon éppen használt egyéb alkalmazásoktól függetlenül. A számokat a számítógépen tárolt CD-gyűjteményükből USB 2.0 adatátvitellel továbbíthatjuk. A 176 mm x 220 képpont felbontású, 265 ezer színű 1,9"-es TFT-kijelző alatt található az összes zenevezérlő gomb (lejátszás, szünet, leállítás, zeneszám átugrása, hangerőszabályzás), így a felhasználók könnyedén választhatnak a zeneszámok közül, illetve állíthatják a hangerőt.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

"Amióta tavaly augusztusban bevezettük a W800i walkmantelefont, vásárlóink szerte a világon élénk érdeklődést mutattak a "mobiltelefon, mint digitális zenelejátszó" elgondolás iránt, vagyis hogy kiváló minőségű zenét hallgathassanak bárhol és bármikor, anélkül, hogy külön zenelejátszó eszközt kelljen magukkal vinniük. A Sony Ericsson walkmantelefonjai lehetővé teszik a zenehallgatás élvezetét bárhol és bármikor. A W810i újdonsága a telefon előlapján elhelyezett külön zenegombok, illetve a gyorsabb zeneletöltés az EDGE technológiával" - nyilatkozta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet európai igazgatója.

A W810i egyben egy képkezelő eszköz is, mivel 4x-es digitális zoomra képes 2 megapixeles felbontású, autofókuszos kameráját vakuval és a digitális fényképezőgéphez hasonló kezelőfelülettel szerelték fel. A telefon EDGE Class 10 technológiával rendelkezik, amelynek köszönhetően az adatátvitel és az internet-hozzáférés gyors. Támogatja az infravörös kapcsolatot és a Bluetooth vezeték nélküli technológiát is, tehát ilyen headset is csatlakoztatható hozzá, illetve lehetséges az adatátvitel más Bluetooth-készülékekkel.

A Sony Ericsson W810i mérete 100 x 46 x 19.5 mm, tömege 99 gramm. Akkumulátora gyári adat szerint 8 órás beszélgetési időt és 350 órányi készenlétet tesz lehetővé. Magyarországon a cég tájékoztatása szerint 2006 első negyedévétől lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tothtibi100 #43
    ja még anyi hogy jó a videó funkció meg a káp és viszi a filmeket is meg az avit is!!:D
  • tothtibi100 #42
    Nekem van egy ilyen telőm nagyon király és nem szoftverhibás!3g minek bele hiszen 6év mire kiépítik addig meg legalább 2 telóm lessz még ..:D

    ami nagyon tetszik benne a téma választásával a menü is megváltozik király a mega bass meg a walkman fünkciók ! egyszóval király mobil!!
  • daveskate #41
    ez egy sima téma, csak be kell állítani és megy is.
  • baluhun007 #40
    1 kurva funkciót nem tudom h kell megcsináni a w810 en am fasza a teló de erre még nem jöttem rá:
  • 22Barna22 #39
    trewol akkor most melyiket nézzem?mindegyiknél az a csábító popó jön be!
  • henceg #38
    keresek s-700-as sony ericsont aki tud valamit irjon
  • trewol #37
    bocsánat! a link helyesen: kép
  • trewol #36
    Szerintem nagyon jó telefon.
    Negatívum számomra: A videók. nem túl jó videót csinál, és nem ismeri az mpg és avi fájlkiterjesztést.
    Pozitívum: Fantasztikus képminőség (ezt én csináltam: http://users.atw.hu/blackmesasource/DSC00039.JPG)
    Kezelhető menü, elemlámpa (nem is gyenge, és van olyan funkciója hogy S.O.S morze jeleket küld)
    szép dizájn, meglehetősen hangos a fülhallgatója (még MEGABASZUSt is lehet rátenni) 512 Mb memória kártya az alapcsomagban, hosszú zenelejátszási idő (30 órát simán kihúz) rádió, és még sorolhatnám. Nekem tetszik, és a legfőbb lehet vele telefonálni, és smst írni!
  • picasso #35
    Egyet értek veled Quki!!
    Szerintem sincs sok értelme ezeknek a dolgoknak egy telefonban...(mondjuk a kamerát még megértem )
  • picasso #34
    Szerintem ne vedd meg,mer a legtöbb telefonjuk szoftverhibásaz enyémen is kijött, pedig nem gyilkoltam halálra!!!!

    Inkább vegyél NOKIÁT v. SAMSUNGOT