Gyurkity Péter

Sharp: OLED-re vált az Apple

A cég elnöke szerint három iPhone várható jövőre, ezek egyike már OLED-panelt kapna.

Az Apple terveivel kapcsolatban már az idei szokásos bemutató előtt is felmerültek bizonyos hírek, bár ezek olykor ütötték egymást. Tavasszal a Foxconn által felvásárolt Sharp is jelezte, hogy készülnek a nagy váltásra, a cég elnöke azonban most hosszabban is beszélt a jövő évben esedékes változásokról.

A cégvezető – aki egyben a Foxconn vezetésének is tagja – egyetemi hallgatók előtt beszélt arról, hogy az Apple jövőre valóban lecserélné az eddig használt LCD-kijelzőket, és (legalábbis az egyik telefon esetében) már az új OLED-panel mellett teszi le voksát. Elmondása szerint jövő ősszel egyszerre három eltérő iPhone jelenik majd meg a piacon, ezek közül az első kettő 4,7 és 5 hüvelykes érintőképernyőt kapna, míg a harmadik már egy 5,5 hüvelykes példány lenne, és ez utóbbi kapná meg az új OLED-panelt.

A kereken 5 hüvelykes kijelzővel ellátott iPhone esetleges piacra dobását más források nemrég cáfolták, de talán nem is ez a fontos. Az OLED alkalmazása ugyanis nemcsak a kontraszt terén jelentene esélyt a komolyabb előrelépésre, de egyben megkönnyítené a hajlított kijelzővel ellátott okostelefonok elkészítését is, amivel az Apple a nagy riválisok nyomába eredhetne – és egyben korrigálhatná az utóbbi három negyedév romló tendenciáját, amely csökkenő eladásokat mutatott. A Sharp első embere szerint az almás cég kisebb krízist él át, de ez egyben lehetőség a váltásra.

A japán gyártónak egyébként új üzemre lesz szüksége a várható nagyobb megrendelések teljesítésére, ezért is építenek a számukra hazai piacon egy új gyártósort, de azt sem zárják ki, hogy az USA-ban alakítanának ki további egységeket (már amennyiben erre komoly igény mutatkozna).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #16
    Persze, szabadidőmben ilyesmiket találok ki, meg össze esküvés elméleteket gyártok...
    Java részt a touch id meghibásodása segített a magas százalék elérésében, de aladnak egyéb hibák is.
    Keress rá nyugodtan...
  • M2 #14
    Vagy hagyhatnánk is a százalékaidat, hiszen úgyis légből kapott adatok...
  • Madve #13
    Félre érthető lett 4-5 év használat ellg hihetetlenül hangzik 67% meghibásodási ráta mellett 6 esetében, és majdnem 100% 2 éven belül 6+ esetében.
    Remélem így már érthető..
    Amúgy pl. samsung esetében alig több mint 30% összességében...
    Szóval úgy tűnik samut jobb eséllyel használat 4-5 évig, de szinte bármelyik másik márkát..
  • M2 #12
    Azt kell nézni, hogy mi a jellemző, nem azt, hogy mit tudsz elképzelni. Tudtam, hogy baj lesz, ha becsukod a szemed - nőtt a sötétség! :-)
  • M2 #11
    "4-5 évig 67%-os meghibásodási ráta mellett a 6 esetében" - az hogyan is jött ki egy 2 éves készüléknél??? :-)
  • cateran #10
    Persze... igy lehetne 10-15 ev is, vegtere is lehet kapni Nokia 5110-est is.....alig kifacsart logika....hiszeni a 2. tulaj is eladhatja, a 3. tulaj is hasznalhatja meg 3-4 evig... es persze ez csakis iPhonenal lehetseges (ami olyan fasza, hogy a 6-ossal olyan gondok vannak, amiket meg s 4-es idejen jeleztek, pl veletlenszeruen elindulo voice control vagy hivasfogadasnal semmire sem reagalo kepernyo)
    Megint vastagon vakitasz
  • M2 #9
    Most csukd le a szemed és képzeld el, ahogy valaki 2 év használat után eladja és az új tulaj is még használja 2-3 további évig. Na ha eddig sikerült eljutnod, akkor már csak egy kis matek jön: 2+3 = 5.
  • Madve #8
    4-5 évig 67%-os meghibásodási ráta mellett a 6 esetében, és kb 100% a 6+ esetében 2 éven belül?
    Talán a régebbi modellek bírták, de az újabbak már biztosan nem..
    Gyakorlatilag egy nevesebb gyártó sem tid ilyen rossz mutatókat produkálni, még a samsung sem, pedig az most hívott vissza egy modellt..
  • cateran #7
    Ha valoban 4-5 evig hasznaljak az iPhoneokat, akkor ki a tokom veszi meg az ujakat? Mindig uj vasarlok, mi? Amugy meg a super AMOLED nem tegnapi dolog, az Apple egyszeruen le van maradva....
  • M2 #6
    Kár hogy az iPhone-okat jellemzően 4-5 évig is használják, az OLED meg 2 év alatt szépen beég. Ha a jelenlegi technológiai szinten áttérnek, én még veszek gyorsan egyet az előző generációból! :-)