Gyurkity Péter

Megjelent a Nokia 6125

Ismét új készülékkel bővült a Nokia család: a zenelejátszót és kamerát magában foglaló középkategóriás készülék a Bluetooth technológiát is támogatja.

A Nokia 6125 elkészültét ma jelentette be közleményében a gyártó. A négysávos (850, 900, 1800 és 1900 MHz) mobiltelefon a jelenlegi középkategóriás példányokat hivatott kiegészíteni, több hálózati technológiát (Bluetooth, USB, infravörös kapcsolat) támogat, és zenei téren sem okoz csalódást.

"Az új Nokia 6125 sikeresen vegyíti a kiváló funkcionalitást a kompakt külsővel, mely kulcsfontosságú szempont a klasszikus mobiltelefonok kedvelői körében. A kiemelkedő képességekkel bíró Nokia 6125 ideális a felhasználók számára mindennapi munkájuk vagy magánéletük során, és jelentős kiegészítést jelent a középkategóriás portfóliónkhoz" - mondta Aage Snorgaard, a Nokia mobiltelefon üzletágának alelnöke.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 6125 1,3 megapixeles kamerával érkezik, amely 8x-os digitális zoomot biztosít. Megtalálható a korábbi példányokról ismert VGA kamera (külön kamera-gombbal), az Xpress audió, MMS és azonnali üzenetküldés, és egy Macromedia Flash lejátszó, amely lehetővé teszi a flash formátumú tartalmak megtekintését. A beépített digitális zenelejátszó MP3, MP4, eAAC+ és WMA formátumokkal is megbirkózik, de ezen a téren az integrált sztereó FM rádió is rendelkezésre áll. A microSD memóriakártyák segítségével az állományok cseréje, cipelése és tárolása is megoldott - az adatátvitel természetesen lehetséges más Bluetooth-készülékekkel is. A beépített, csatolt állományok fogadását és küldését is támogató email klienssel, valamint naptárral kiegészülő készüléket a gyártó a sokat utazóknak ajánlja.

A Nokia egy héttel ezelőtt egészítette ki termékcsaládját a 6101 és 6102 utódaival, amelyek a 6102i és 6103 jelzést kapták. A Bluetooth technológiát támogató készülékeket szintén a középkategóriába szánták, így a kínálat szempontjából nem érheti panasz a gyártót. Ezek a telefonok szintén magukban foglalnak VGA kamerát, Xpress audió üzenetküldést, és FM rádiót. Megjelenésükre azonban még az első negyedévben számítanak, tehát megelőzik majd a most bemutatott 6125-öt.

A szürke-fekete színösszeállítású készülék a tervek szerint a második negyedévben lesz elérhető, 230 eurós, azaz mintegy 55 ezer forintos áron, amire még rájönnek az egyéb költségek (adó, stb.).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tutajos1965 #17
    nekem az n70es azigazi egyébként a nokia tutijoteloa többi meg gagyi
  • cSuwwi #16
    kb.

    faterom 6610-ese 20 méterről a betonra esett. úgy szedték össze a darabkáit. összerakta, és működik azóta is :] (elő-hátlap csere persze kellett)
  • Idefix #15
    Sziasztok!
    Állandóan látom az ilyen hozzászólásokat: az egyik ismerősömnek tökrement ennyi meg ennyi idő alatt ez, tönkrement az!
    Szerintem ilyeneket elég nagy butaság felírni, mivel mindegyik gyártótól vannak ilyenekre példák!
    Talán nem véletlen, hogy a Nokia piacvezető!
    Válasz Sundance kérdésére:
    Tudni fogja az EDGE- et, tehát minden bizonnyal használható lesz modemként!
  • Sundance #14
    Lesz benne GPRS modem, lehet tudni? Nem találok erről infót....
  • akyyy #13
    pl az összes nokia
  • EvilDevil #12
    "fizetett nokia hirdetés
    amugy sokkal többet tudo telefonok negyedáron,umts támogatással, két kamerával bárki számára megvásárolhatok..."

    A Nokia sose az olcsó készülékeiről volt híres,,, viszont minőséget nyújt.. ami az LG vagy Sony Ericsson készülékekről nem mindig mondható el.. 3 haveromnak is 1-2 hónap alatt tönkrement a Sony Ericcson teló joy-stickja...

    Nem véletlenül piacvezető a Nokia, ha az LG olcsóbb és jobb akkor miért adnak el tizedannyi telefont mint a Nokia? Azért mert amennyire olcsó olyan gagyi...
    Pár éve igen népszerűek voltak a Siemens telók magyarországon, egyértelműen az olcsóságok miatt...azokkal is volt gond bőven... kis hiján csődbe is ment a Mobil szekció...

    Tehát Nokia4ever!!
  • Yoda2005 #11
    A legjobb telefon az Alcatel Club!!! Igen igen a 8-as alakú!Esett 2 métert találkozott a villanyoszloppal kapott ütést rúgás sőt anyám ki is mosta és még mindig működik!!! Most őszintén melyik mai telefon élné ezt túl?
  • papabear #10
    Igazad van, az S55-öt odaadtam az asszonynak mikor vettem áprilisban egy N6230-at. A Nokia jelenleg szervízben van (Bazz, 9 hónapos. Nem tudják mi a baja, nem látja a memóriát, haha) a Siemensnek semmi baja, pedig 3 éves legalább.
    A Nokia igaz, h többet tud, és sokkal átgondoltabb a menürendzsere, de így nem sokra megyek vele...
  • smv #9
    Nekem se jönnek be a kinyithatóak. :\ Nemtom, én valahogy ki agyok békülve a hagyományos formával, és a Nokia lázat sem szeretem nagyon, így Siemenses vagyok. (Persze le leszek ugatva, hogy az egy rakás szar, de jóval olcsóbban hozza a nokia tudását. A minőségről pdig ne nyissunk vitát eddig 2 siemensem volt, és egyiknek sem volt sosem semmi baja, szervizet nem láttak, és gondom nem volt sosem velük)
  • Me Ga #8
    egyetértek... kinyithatós szar lesz ez is...