Berta Sándor

Találkozás 70 év után az internet segítségével

A London agglomerációjába tartozó Islingtonban született Doris Coughtrey utoljára 1929-ben látta a hat évvel idősebb testvérét, Irene-t, de most az internet segítségével ismét üdvözölhették egymást.

Miután az édesanyjuk meghalt, a két testvért külön nevelőcsaládoknál helyezték el és így megszakadt a kapcsolatuk. Doris csak most szilveszter előtt mesélte el a történetet a szomszédjának, Gordon Low-nak. "Mivel egy ideje érdeklődöm a családfák és a családfa-kutatás iránt, ezért azonnal felajánlottam Dorisnak a segítségemet" - nyilatkozta a PA brit hírügynökségnek a férfi.

Minden bizonnyal a családfa-kutatásban szerzett gyakorlatának köszönhette Gordon Low, hogy alig négynapos keresés után ráakadt az interneten Doris nővérére. A két testvér az egykori autókereskedőnek köszönhette, hogy 2005 szilveszterén már telefonálhattak is egymással. "Az elmúlt hetven esztendő alatt egyfolytában az járt az eszemben, hogy mi lett Irene-nel, hova került, él-e még? Soha nem gondoltam arra, nem is reménykedtem benne, hogy valaha még telefonon beszélhetek vagy találkozhatok vele" - mondta a hírügynökségnek a boldog Doris Coughtrey.

A szilveszteri telefonbeszélgetés nagyon hosszúra nyúlt, mivel a két testvér a "viszonthallás" öröme miatt nagyon sokat sírt. A két testvér első személyes találkozására ugyanakkor még egy kicsit várni kell. A 86 éves Doris ugyanis februárban fogja meglátogatni a 92 éves Irene-t, aki jelenleg a Kent grófsági öregek otthonában él. A két idős nőnek - az elmúlt évtizedeket figyelembe véve - alighanem ez volt a legszebb karácsonya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kbupdate #8
    Azon gondolkodtam el, hogy miért nem keresték egymást keményebben, mindenhol, hírdetésekben. Szerintem ha mindketten akarták volna, már sokkal sokkal hamarabb megtalálták volna egymást, Internet nélkül is.

    Pl visszatérve szülővárosukba. Mint logikus megoldás.
  • kbupdate #7
    Szerintem is megható történet.
  • FeketeFény #6
    Igazat adok alattam levő "puha" barátunknak és megjegyzem: szerintem is nagyon kellemes és igen is érzelmekben gazdag történetet olvashattunk, amin igen is illik sírni főleg, ha te vagy a résztvevője!! HA nem teszed lehet, hogy érzéketlen paraszt vagy, aki sokat ült a moziban és azt hiszi hogy tud valamit mert keméyn legény. Én nem vagyok az, tehát itt sírok és ha nem tetszik a Dunába doblak a Gellérthegynél öreg! :)
  • archkoven #5
    Én nyilván nem vagyok olyan menő műmájer mint az előttem szólók, ez lehet az oka, hogy szerintem ez egy kimondottan érdekes és aranyos történet volt.
    Tutom milyen kurva jó találkozni azzal akit már sok éve nem láttál és valaha nagyon közel állt hozzád, még ha az én esetemben huszonnéhány évről van csak szó, hát meg ha az a testvéred. Lehet, hogy én vagyok csak nagyon puha, de nem csodálkozom rajta, hogy sírtak, bár valószínűleg az előttem szóló keményfiúk is elbőgnék magukat, ha kapnának pár pofont.
  • KaBuTo666 #3
    ez olyan megható volt, hogy mária terizia is megsajnálná!
  • gz8 #2
    Ne legyél már ennyire cinikus!
  • HUmanEmber41st #1
    Ohh, telesírtam én is 2 zsebit..