Berta Sándor

Vezeték nélküli webkamerát álmodott meg a Dell

Az eszköz rugalmasan alkalmazható számos feladatra.

A Dell bemutatta a Pari nevű koncepciótermékét. A vezeték nélküli webkamera sokkal rugalmasabban használható, mint bármelyik másik modell és az irodákban gyakorlatilag bárhol elhelyezhető.

Az új készülék számos szempontból különbözik a hagyományos webkameráktól, így például zökkenőmentesen rögzíthető a kompatibilis kijelzőpanelekhez és ezáltal a videokonferenciák során sokkal inkább úgy tűnik, hogy valaki tényleg szemkontaktust tart a másik féllel, mint a hagyományos eszközök alkalmazásakor, amikor sokaknak van olyan érzésük, hogy a másik személy a kamera alá tekint. A használt technika segítségével ráadásul az új modell olyan pozícióban is rögzíthető, hogy akár dokumentumkameraként is lehessen alkalmazni.


Az új fejlesztés specifikációi egyelőre nem ismertek, de az igen, hogy a súlya mindössze 30 gramm, az 1080p-felvételeket Wi-Fi-kapcsolaton keresztül tudja továbbítani és vezeték nélkül tölthető. A kapcsolódó töltő a monitorok tetején helyezhető el.

A készülék rendelkezik számos olyan funkcióval, amelyek megkönnyíthetik a mindennapi életben való használatát. A felhasználók számára komoly segítséget jelenthet egy jelzőfény, amely azt mutatja meg, hogy a webkamera valóban vízszintesen helyezkedik-e el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!