Specker Balázs

VoIP-szövetség a Microsoft és a Softbank között

A Microsoft, a Softbank BB és a Japan Telecom bejelentette, hogy egy olyan új integrált kommunikációs szolgáltatás fejlesztésébe kezd, amely egyesíti az internetes telefonálást, az email szolgáltatást, az internet-hozzáférést, az azonnali üzenetküldést, asztali szolgáltatásokat, valamint az ehhez szükséges hálózati infrastruktúrát is. A hírek szerint mindemellett fontos szerepet kapna a biztonság is.

A Microsoft Solution for Enhanced VoIP Services és Japán legnagyobb IP alapú telefonos szolgáltatójának, a Softbank BB-nek VoIP-os rutinja remekül kiegészítheti majd egymást. A tervek szerint az infrastrukturális hátteret a Japan Telecom biztosítja majd - áll a Microsoft sajtóközleményében. A szövetség várhatóan a kis- és középvállalkozásoknak kedvez majd, amelyek így élvezhetik a vállalati szintű kommunikációs szolgáltatások előnyeit.

Reményeik szerint a valós idejű belső és külső kommunikáció révén nagyobb termelékenységet érhetnek el. Microsoft Solution for Enhanced VoIP Services magában foglalja a Microsoft Exchange Server 2003-at, a Microsoft Office Live Communications Server 2005-öt, a Windows SharePoint Servicest, valamint a Sylantro Systems Application Feature Server alkalmazását is. A Microsoft már idén nyáron elkötelezte magát az egyre jobban virágzó VoIP piac mellet, amikor felvásárolta a Teleo VoIP szolgáltatót. Egy hónappal később az óriáscég máris felfedte első kalandozását a VoIP szolgáltatások világában.

Akkor azt ígérte a cég, hogy a Qwest Communications International támogatásával 2006-ban internetes telefonálást fog biztosítani a kis és középvállalkozásoknak - írja az internetnews.com. A Qwest volt az első olyan szolgáltató, amely integrálta a Microsoft VoIP rendszerét. A most született megállapodás azonban jól példázza, hogy hamarosan többen is lesznek a szoftveróriás táborában.

A három óriáscég várhatóan 2006 tavaszán indítja be közös szolgálatásását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!