COMPUTERWORLD

VoIP-szolgáltatással bővít a Microsoft

A Microsoft közleményben jelentette be, hogy megszerezte a Teleo vállalat VoIP, vagyis interneten keresztül használható telefonszolgáltatását és technolgóiáját.

A világ legnagyobb szoftvergyártójának nem titkolt szándéka a VoIP-technológiát jövőben megjelenő termékeibe többek között az MSN Messengerbe is integrálni, ám ennek lehetséges időpontjáról egyelőre nem nyilatkozott és az üzlet részletei sem kerültek nyilvánosságra.

A San Franciscó-i Teleo nemrég fejezte be PC-s telefonszolgáltatásuk bétatesztelését. Rendszerüket lekapcsolták, így a szakemberek jelenleg épp a szükséges módosításokat végzik a visszajelzések alapján, hogy tökéletesíthessék a szolgáltatást. A cég rendelkezik bizonyos előnyökkel az egyik talán legismertebb ilyen programmal, a Skype-pal szemben. A Teleo szoftvere olyan szabványokra esküszik, mint az SIP (Session Initiation Protocol), nem pedig szabadalmaztatott protokollokat használ.

Egyes Microsoft termékekbe már be is építették a szoftvert, így például az Office felhasználóknak megadatik majd a lehetőség, hogy ha kijelölnek egy Word fájlban egy telefonszámot, felugrik a Tárcsázás a Teleóval opció. Ugyanez lesz a helyzet az Internet Explorerben is: a honlapokon megtalálható telefonszámokat is egyszerűen felhívhatjuk. A Skype-pal ellentétben azonban a Teleo nem támogatja az azonnali üzenetküldést (Instant Message) és egyelőre PDA-kon sem fut. Felhasználói kapnak azonban egy saját telefonszámot, amelyen fogadhatják beérkező hívásaikat. Ha a számítógép épp ki van kapcsolva, a hívásokat át lehet irányítani bármilyen másik telefonszámra, akár mobiltelefonra is.

A megállapodás azért is előnyös mindkét cégnek, mert a Teleo már sikerrel ültette át szolgáltatásait néhány Microsoft termékbe, az MSN Messenger pedig az azonnali üzenetküldés és a VoIP-technológia kombinálásával akár a Skype mellé is felzárkózhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #2
    A Microsoft [...] megszerezte a Teleo vállalat VoIP [...] technolgóiáját.
    Hová is vezetne az, ha a m$ önállóan fejlesztene vmit...
  • TothLaci #1
    Végre egy jóhír ;)