Berta Sándor

Sok érdeket sértene a Facebook VoIP-szolgáltatása

A közösségi portál mindent elkövet azért, hogy minél több szolgáltatást nyújtson a látogatóinak. Fejleszti a Messenger programját, de a távlati cél egy saját VoIP-szolgáltatás létrehozása.

A Facebook Messenger legújabb, Android és iOS operációs rendszeren elérhető verziójában a felhasználók már hangüzeneteket is küldhetnek. Ez a funkció a konkurens WhatsApp mobiltelefonos üzenetküldő szolgáltatásban és az Apple hasonló termékében már régóta megtalálható. A Facebook esetében a hangüzenetek legfeljebb 60 másodpercesek lehetnek, ami bőven elegendő ahhoz, hogy valaki útbaigazítsa egy ismerősét vagy rögzítse egy felvétel részletét. Az üzenet felvételéhez elegendő a chatben lenyomni a piros gombot. Az teljesen mindegy, hogy a címzett asztali számítógépet vagy okostelefont használ, mert a felvétel mind a mobilon, mind a Facebook honlapján keresztül meghallgatható.

A közösségi oldal célja az, hogy kibővítse a klasszikus SMS funkcióit, mindez azonban csak az első lépés, a távlati cél ugyanis, hogy a platformnak saját VoIP-szolgáltatása legyen, amit természetesen csak a regisztrált tagok érhetnek majd el. Az első tesztek már zajlanak Kanadában, méghozzá iOS-t használó ügyfelek bevonásával.


A Facebook ismerősök ingyen beszélgetésének se a telefoncégek, se a Skype nem örülne

A Facebook hosszú távon a Skype fő vetélytársa lehet. Ez érdekes helyzetet teremthet, hiszen a Microsoft résztulajdonosa a Facebooknak és a Skype régóta együttműködik a portállal. Josh Constine, a TechCrunch munkatársa éppen ezért úgy kommentálta a hírt, hogy az hűvösebbé fogja tenni a Facebook és a Microsoft közötti kapcsolatot. A közösségi oldal vezetői szeretnének az oldalon kívül zajló minden kommunikációt integrálni a meglévő rendszerükbe. Constine szerint a Facebook feleslegessé tenné az okostelefonokban a telefont.

Tavaly december elején még az merült fel, hogy a közösségi platform megvásárolja a WhatsApp szolgáltatást. Miután az üzlet meghiúsult, Mark Zuckerbergék más lehetőségek után néztek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vaszilij Artyom #4
    und so was?
  • sanyicks #3
    ki nem szarja le az m$-t meg a telefonszolgáltatókat, rohadjanak meg.
  • Laza #2
    "A Facebook ismerősök ingyen beszélgetésének se a telefoncégek, se a Skype nem örülne"

    És? Persze hogy nem örülnek ... de nem is baj.

    Telefonon utoljára Skype-ot még talán a Nokia E51-emen használtam, okostelefonon kizárólag Vibert ... már maga az azonosítási rendszere sokkal jobb, nem kell szarakodni felhasználónevekkel, stb, és mindenkit felismer a telefonkönyvemből, 'SMS'-ezni is lehet vele.
    Facebookot ugyan nem használok, de kb ugyanez lehet, max nem kell a felhasználóknak külön alkalmazást használgatni ... nem is baj.
  • willcox #1
    "Tavaly december elején még az merült fel, hogy a közösségi platform a WhatsApp szolgáltatást." - ez értelmetlen mondat.