Specker Balázs

35 ezer akkumulátort hív vissza a Dell

A Dell és az amerikai Fogyasztóvédelmi Hivatal (Consumer Products Safety Commission) bejelentette, hogy mintegy 35 ezer laptop akkumulátorát hív vissza a piacról, mivel kiderült, az érintett darabok olyannyira felmelegszenek, hogy akár tűzveszélyesek is lehetnek.

Ugyan személyi sérülésről még nem érkezett hír, ám már három olyan esetet is jelentettek, amikor a laptop vagy a tárolásra szolgáló asztal károsodott az akkumulátorok melegedési problémája miatt - áll a CPSC sajtóközleményében. Az érintett darabok közül körülbelül 22 ezret a tengerentúlon értékesítettek. A cég azt ígéri, kicseréli az összes gyanús akkumulátort.


A termékvisszahívás a Dell 2004. október 5. és 2005. október 13. között eladott notebookjainak egy részét érinti. A problémás gépek között szerepelnek a Dell Latitude sorozat D410, D505, D510, D600, D610, D800, D810 modelljei, az Inspiron termékcsalád 510M, 600M, 6000, 8600, 9200, 9300 darabjai, illetve az XPS Generation 2 notebookok, valamint a Precision M20 és M70 mobil munkaállomások is. A Dell azt is közölte, hogy a tűzveszélyes akkumulátorok külön, illetve gyári cseredarabokként is kaphatók voltak. A hibás termékek listája megtalálható a Dell csereprogramjának weboldalán.

Alig két hónappal ezelőtt, a HP-nek is hasonló problémákkal kellett szembenéznie, akkor mintegy 135 ezer akkumulátort érintett az eset. Szeptemberben pedig a Sony kényszerült arra, hogy 3,5 millió PS2 adaptert hívja vissza, nem sokkal előtte az IBM rendelt vissza a piacról félmillió Thinkpad tápegységet, ugyancsak melegedési gondokra hivatkozva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    nem ezek a gyártók készítik az akksikat, hanem csak összeszerelik gépeiket a tajvanon készült részegységekből. Az akksik szerintem nagyon csúcsra vannak járatva, a lehető legnagyobb teljesítményt hozzák ki belőlük (és ez is kevés!), emiatt vannak ilyen problémák.
  • DKm #1
    Ez igen! Pár hónap alatt három óriásvállalat hívott vissza aksikat és tápokat. Grat. Bennem felmerül az a kérdés, hogy a mai világban (karcos ipod kijelzők, tűzveszélyes aksik, melegedő tápok stb..) mit érdemes megvenni. Pár éve még jobb minőségű cuccokat lehetett kapni.