Specker Balázs

A Metro-Goldwyn-Mayer is a Blu-rayt támogatja

Cseppet sem meglepő, ám mégis fontos lépésnek számít, hogy a Sony résztulajdonában lévő Metro-Goldwyn-Mayer bejelentette, kiadványait Blu-ray formátumon is elérhetővé kívánja tenni a jövőben.

Az MGM lépése azért sem lepte meg a piackutatókat, mert köztudott, hogy a cég 20%-át a Blu-ray egyik szülő atyja, a Sony birtokolja. Paige Taylor, a filmstúdió szóvivője elmondta, hogy az MGM 4000 filmjét és sorozatainak mintegy 10 400 epizódját fokozatosan szándékozik megjelentetni a HD DVD riválisaként számontartott Blu-ray formátumon - áll az MGM sajtóközleményében. A több évtizedes múltra visszatekintő filmgyár olyan klasszikus darabokat tudhat magáénak, mint az Elfújta a szél, vagy az Óz, a csodák csodája. A Blu-ray hardverek és szoftverek várhatóan kora tavasszal kerülnek a piacra, februárig tehát még biztos nem lesz elérhető.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A Sony és a Toshiba az elmúlt három évben kiélezett harcot vívott, hogy eldöntsék, elyik szabvány jelentse a DVD következő generációját. Kezdetben a Blu-rayt a 20th Centrury Fox, a Walt Disney és a Sony Pictures támogatta, míg a HD-DVD mögött a Warner Bros., a Paramount Pictures és a Universal Pictures állt. Az utóbbi időben a Blu-ray nem kis előnyre tett szert azzal, hogy számos nagyobb filmstúdiót is maga mellé állított. Több esetben sikerült elérnie, hogy a filmes cégek a HD DVD mellett az ő formátumukat is támogassák.

Nemrég a Paramount a Warnerrel karöltve bejelentette, hogy Blu-rayen is kiadják filmjeiket. Úgy tűnik tehát, a Universal Pictures maradt az egyetlen kizárólagos támogató a HD DVD táborában. "Ez igazi elsöprő győzelemnek számít a mozirajongók számára, a világon mindenütt" - értékelte a fejleményeket Howard Stringer, a Sony elnöke.

"Végül a Universal is támogatni fogja mindkét formátumot. Túl sokat veszítenének, ha nem így tennének, mivel a Blu-rayen a tartalmak mintegy 80%-a lesz elérhető" - nyilatkozta Josh Martin, az IDC tanácsadó cég elemzője a Red Herringnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • látogató #8
    Manapság a retro stilus a divat.
  • Enkil #7
    én arra szavazok amire több fér ugyhogy éljen a blu ray
    kel a francnak 15 gigás hddvd ha a bluray meg 29 giga
  • UNREG #6
    "egyébként látott már valaki épkézláb br- vagy hddvd-playert? mert az eddigi "dizájn"-ok... hát hogy is mondjam... mint a videorekorderek a 80-as évekből :)"

    Majd a Sony.
  • rolika #2
    nem értem a sony-t és a toshiba-t. a cell-t együtt fejlesztették, most meg ebben nem tudtak megegyezni?

    egyébként látott már valaki épkézláb br- vagy hddvd-playert? mert az eddigi "dizájn"-ok... hát hogy is mondjam... mint a videorekorderek a 80-as évekből :)
  • IoIa #1
    Ebben a hírben semmi meglepő nincs.