Specker Balázs

WiFi-alapú Skype mobil az Acctontól

A tajvani Accton Technology bemutatta a világ első WiFi-alapú, Skype-ot támogató mobiltelefonját. A SkyFone WM1185-T-vel ingyenes hívások bonyolíthatóak le az interneten, számítógép használata nélkül.

A cég úgy véli, mintegy 50 millió potenciális vevőre számíthat majd - áll sajtóközleményükben. Remélik, hogy az új telefon igazi átütő siker lesz a folyton úton levő üzletemberek körében, akik így bárkit elérhetnek, akkor is, ha épp nincs közelükben hagyományos internetkapcsolat. A cég továbbá bízik abban is, hogy a Skype-hoz eddig még nem csatlakozott vállalatokat és háztartásokat is bevonhatja az új technológia segítségével.

Az Accton több mint egy éve elkezdte fejleszteni a Skype szoftverén alapuló telefont. A piac egyre több szereplője ismeri fel a Skype nyújtotta lehetőségeket. Nemrég számoltunk be arról, hogy a Cisco is előrukkolt egy vezetéknélküli, otthon vagy az irodában használható telefonnal. Az Accton azonban úgy tűnik, már egy lépéssel előbbre jár; a cég új, SkyFone WM1185-T nevet viselő WiFi alapú készülékével számítógép nélkül, bárhonnan fogadhatnak és kezdeményezhetnek hívásokat a Skype felhasználók. Mindössze egy WiFi-csomópontra lesz szükségük. A Skype már eddig is kiérdemelte a világ leggyorsabban növekvő hálózata címet az eddigi 190 millió letöltött szoftverével. A céget nem rég vásárolta fel az eBay aukciós oldal, amely reméli, hogy a Skype kiterjedt hálózatával növelheti nemzetközi jelenétét és felgyorsíthatja szolgáltatásait.

Becslések szerint ebben a pillanatban is 4 millió felhasználó használ éppen a Skype-ot internetes telefonhívásokra. "A Skype nagyszerű lehetőségeket kínál a hozzánk hasonló cégeknek azzal, hogy alternatívát nyújt a drága távolsági és nemzetközi telefonhívások mellett" - mondta Ken Lu, az Accton kutatási és fejlesztési részlegének vezető alelnöke. "Örömmel tölt el minket, hogy társulhatunk velük és kiszélesíthetjük ezeket az előnyöket a számítógépeken túlra is."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #15
    Eszed tokját ingyenes, ha telefont hívsz vele, akkor fizetni kell :)
    Ha meg fix havidíjas interneted van, akkor még is csak ólcsobb pár cent percenként, mint 25-100Ft, nem de?
  • Skyper #14
    szerintem ez köráj dolog csak átverés!!
    az igaz hogy a skype ingyenes (én is használom) node az internet!!!!!
    szerintem még drágább lesz mint a norm telefon cagy videóhívás :)))))
  • Ceb #13
    De árusítanak!

    Skypetelefon.hu
  • Inquisitor #12
    Műszaki részletezést nem találtam róla, de szerintem itt valami félreértés lesz.
    Egy szerintem egy GSM telefon (háromsávos?), amit megfejeltek WiFi-vel is.
    Utóbbi nem meglepő az új csúcstelefonokat is ellátják ezzel, nem véletlen.
    Akkor ha van WiFI csomópont a közelben (mondjuk pl. otthon is), akkor szó szerint ingyen vagy fillérekért tudsz telefonálni. Ha nincs, akkor meg az elérhető GSM rendszeren keresztül.
  • amdrula #11
    Ez a leírás alapján éppen, hogy nem mindenes, mert WiFi-s net kell neki és Skype-on beszélhecc. Sokkal többet nem tudhat, de jó 5let, USA-ben talán lenne, aki ki tudná használni.
  • roliika #10
    Állj állj! Akkor ez most mi? Mert nem mobil teló az tuti! Ez ilyen mindenes! Bár a mai készülékek legtöbbjére elmondható. Pár év múlva az lesz valószínű, hogy minden ilyen kütyün lesz 1-2MB/s-os sávszél, és mozi jegyet, kenyeret+ mindent ezekkel vásárolunk majd,videótelefonálhatunk, letölthetjük egész estés mozifilmjeinket vagy akár onlie is nézhetjük, de TV-z hetünk is ha úgy hozza kedvünk...ettől tényleg nem állunk távol. Mozijegy és Cola vásárlás már lehetséges.
  • arty #9
    kiváncsi leszek, ha beüt a kilométereket átfogó wimax, mi lesz a 3g/mobilosokkal :)

    jah, tudommár! a fatáv (most már trékom) betiltatja a wimax szolgáltatókat, ahogyan tette korábban a vezetéknélküli konkurrenciával!
  • valaé valaé ná #8
    Ugyanott biztosan nem vagyunk, hisz a Skype nem szolgáltatóhoz kötött és lehet egy adott helyen 1000 Wi-Fi-t szolgáltató is, ergo a fizetősök ki fognak szorulni a konkurencia miatt. Az adatbiztonság miatt már jobban aggódnék.
  • Sundance #7
    Igen, csak a SkyPevel nem lesz "telefonálás" szempont.
    Mivel adatátvitel IP alapon, tehát a "nagyon jó" érvényesül
  • Flashy #6
    a mostani wifi hotspotok azért ingyenesek, mert kis területűek, az őket szponzoráló intézmények, cégek, kávézók saját reklámozásukra használják őket. ha a gsm-et felváltja olyan wifi, ami egész városokat lefed, akkor biztosan nem lesz ingyenes, és akkor meg ugyanott vagyunk mint most a gsm-mel. mármint telefonálási szempontból - mert adatátviteli szempontból nagyon jó lenne/lesz.