Gyurkity Péter

NBC, CBS: irány a digitális televíziózás!

A két rivális amerikai tévétársaság szinte egy időben jelentette be, hogy Video on Demand (VOD) szolgáltatás keretében is elérhetővé teszik legnézettebb műsoraikat, epizódonként mindössze 99 centért, azaz mintegy kétszáz forintért.

A merész döntésről a Comcast közleményéből és a DirecTV bejelentéséből értesülhettünk. Előbbi a CBS társasággal kötött szerződést, míg a DirecTV az NBC-vel lépett szövetségre. Mindkét páros 99 centért kínálja megtekintésre a legnézettebb sorozatokat, saját hálózatán és partnerein keresztül.

A kiválasztott műsorok között szerepel az itthon is jól ismert Helyszínelők, a Survivor, és egyéb sorozatok, mint például a Battlestar Galactica, a Surface, a The Office stb. A cél, hogy a nézők a számukra megfelelő időpontban tekintsék meg az egyes epizódokat, és megkerülhessék a reklámokat, amelyek mára igencsak nagy kényelmetlenséget jelentenek a hagyományos tévéműsorok terén. A két társaság azt ígéri, hogy az éppen bemutatott részeket mindössze néhány óra eltéréssel elérhetővé teszik a hálózatokon és a csekélynek mondható összegért cserébe bármikor megtekinthetjük azokat.


Csak 200 forintba kerül, hogy egy sorozatot akkor nézzünk meg, amikor akarunk

A Comcast az On Demand-szolgáltatás keretében hirdeti meg az akciót, ahol eddig is elérhető volt mintegy 3800, különböző családi- és gyerekműsor, valamint videoklipek. A megrendelt műsorokat akár a bemutatót követő napon, ám a fizetéstől számított 24 órán belül kell kell megtekintenünk - a megfelelő HD set-top-box megléte esetén mindezt akár nagy felbontásban.

Nem véletlen, hogy mindkét televíziós társaság óriási lehetőségként tekint a megállapodásokra. "Változóban vannak a fogyasztói szokások. Tisztában vagyunk azzal, hogy nézőink egy része nem tud mindig időt szakítani kedvenc műsorának megtekintésére, és ez a szolgáltatás a megszokottnál jóval több irányítást ad a kezükbe" - jelentette ki David Zaslav, az NBC Universal Cable elnöke. Ennél jóval kevésbé visszafogottabban nyilatkozott a Reutersnek Josh Bernoff, a Forrester Research elemzője, aki forradalminak minősítette a lépést, és leszögezte, hogy ez volt az utolsó nap, amikor a műsorbeosztás még jelentett valamit. Kívánjuk, hogy mindez a világ egyéb részein is minél hamarabb megvalósuljon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ebertek #28
    6.95 dollárba kerül, az 1491 Ft.
    A rossz benne csak az, hogy elő kell fizetni pluszban a sima ÉcsBíÓra is ($10=2145 Ft).
  • ebertek #27
    Van Zamerikában HBO on Demand; ott havidíjat kell fizetni érte, s azt nézel, amit akarsz, akkor amikor akarod, akárhányszor. Mwahhaha!
  • látogató #26
    Amerikában minden olcsóbb. Nálunk biztos belekerülne vagy egy ezresbe. Vagy 5 euroba 15 év múlva.
  • dez #25
    Próbáltam még alátámasztani. :)
  • mrzed001 #24
    #13-#14-#15 röviden összefogalaja a lényeget :))
  • dez #23
    OK, de gondolom arra (és csak arra) a csatornára sincs ennyi az előfizetés, amelyiken ezek előtte (1+ nappal) lementek. Célszerűbb inkább ezt valamilyen felvevő részleteire fizetgetni (max. pár hónapig). Mindegy, tuti lesz ez még jóval olcsóbb is, ha jobban beindul.
  • mrzed001 #22
    De ez egy napi egy ÚJ filmecske, nem pedig egy napi sok ISMÉTLÉS és RÉGI és UNCSI filmecske :p
  • dez #21
    200*30=6000. És ez napi egy filmecske. Ehhez képest pl. HBO, amin egész nap mennek a filmek (és ugye be lehet állítani gépen, asztali DVD-írón, vinyós cuccon, hogy vegye fel, amit kell) 3000Ft körül van. (A HBO most csak egy példa.) Az azért nem járja, hogy napi egy rész többe legyen, mint a havi előfizetés egyész napos programokra.
  • mrzed001 #20
    Ezt az összeget már én is kifizetném egy megfelelően jó (sőt, kiválló!) minőségű 700 megás HDTVRip-ért XVid formátumban (NAGY sávszélen) letölthetően, magyar felirattal.
    Ameddig ez nincs, addig meg hagyjanak békén
  • Akuma #19
    Válasz 'mrzed001' üzenetére (#17)