Tóth Kristóf

Három új divattelefont jelentett be a Nokia

A finn gyártó három, a divat által megihletett mobiltelefont mutatott be: a Nokia 7360, a Nokia 7370 és a Nokia 7380 készüléket.

A vállalat közleménye szerint a L'Amour sorozat tagjai az ellentétek egyvelegét kínálják: a készülékek a kulturális és népművészeti hatásokat a váratlanság érzésével ötvözik. A kézművességre és a régiségekre utaló jegyek természetes anyagokban, színekben és mintákban öltenek testet, az alkotóelemeknek pedig minden egyes részletét igazi szenvedéllyel dolgozták ki és "gyúrták" össze egésszé.


"Sok felhasználónk számára saját stílusuk egyik alkotóelemévé vált a mobiltelefon - a fejlett kommunikációs készülék egyúttal a divatról alkotott állásfoglalást is kifejez" - mondta Alastair Curtis, a Nokia formatervezési alelnöke. "A természetes formák által inspirált grafikáktól kezdve a bársonnyal szegélyezett tokokig a termékek minden egyes részletének kialakítását hosszas mérlegelés előzte meg, amelynek során a divatra odafigyelő felhasználó igényeit tartottuk szem előtt. A formatervezést és a finom részleteket értékelő felhasználók biztosan beleszeretnek majd a L'Amour sorozatba."

A L'Amour kollekció tervezése és fejlesztése során a cég formatervezési csapata számára a borostyánkő, a kerámia, a türkiz, a selyem és a lakk jelentette az inspiráció forrását. Kézműves technikák, például a zománcozás vagy a gravírozás ihlették meg a tervezőket, amikor a kollekció egyes modelljeinek grafikáit, anyagait, borítását, és színvilágát kiválasztották.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 7380 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 7380-as formája meghökkentő lehet, ugyanis egyáltalán nincs billentyűzete. A bőrborítás és a tükrös kijelző mögött egy két megapixeles kamera és hangfelismeréses tárcsázási funkció rejtőzik. Videófelvételre is képes (176 x 144 pixelben), melyeket a 104 x 208 képpontos, és 65 536 színű kijelzőn nézhetünk vissza. Képes MP3 lejátszásra, és GPRS kapcsolatán videófolyamot is tud fogadni. A Series 40 platformra épülő masina mérete 114 x 30 x 20 mm, tömege 80 gramm, 700 mAh-es akkumulátora gyári adat szerint 3 órányi beszélgetési, és 10 napnyi készenléti időt biztosit. A 7380 ára várhatóan körülbelül 500 euró lesz, és a tervek szerint 2006 első negyedévében kerül az üzletekbe.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 7370 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 7370 billentyűzete kifordítva nyilik. A fém szegélybe mintákat gravíroztak, és a vállalat szerint "a bőrdíszművesség által inspirált borításra rímelnek, az összhatás pedig a romantikát és az egzotikum érzését sem nélkülözi." Egyébként 1,3 megapixeles kamerája van (1280 x 960 pixel méretű fotókat készít), kijelzője 5 cm-es színes QVGA (320 x 240 képpont). A képeket MMS vagy Bluetooth kapcsolaton át továbbíthatjuk. Kiemelendő még háromdimenziós hanghatású sztereó kihangosítója, és hogy az MP3/AAC formátumú csengőhangok mellett híváskor videólejátszásra is képes.

Kétféle színvilággal: kávébarna és mély borostyánkő színben lesz kapható. Mindkét modellhez külön grafikasorozat, kijelzővédő és kameragomb tartozik. A Series 40 platformra épülő készülék mérete 88.5 x 43.4 x 22.6 mm, tömege 104.4 gramm, 700 mAhLi-Ion akkumulátora 3,5 órányi beszélgetési, és 10 napnyi készenléti időt tesz lehetővé. Ára várhatóan körülbelül 300 euró lesz, és a tervek szerint 2006 első negyedévében kerül az üzletekbe.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 7360 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 7360 minta-, és színkavalkáddal akar hódítani, amelyet számos tartozékkal, többek között szíjkal és hordtáskákkal egészítenek ki. A készülék a a L'Amour sorozatra jellemző két színvilágban, kávébarnában és mély borostyánban is kapható lesz. A célcsoport a "divatra odafigyelő nők és férfiak", éppen ezért mindkét egyedi grafikakészlettel, kijelzővel, és tartozékokkal rendelkezik. Legfontosabb szolgáltatásai a beépített VGA felbontású (640 x 480) kamera, MP3 csengőhangok és a sztereó FM rádió.

A készített felvételeket MMS-ben vagy emailben is továbbküldhetjük, illetve a 128 x 160 képpontos, 65 536 színt megjeleníteni képes kijelzőn tekinthetjük meg. A Series 40 platformra épülő telefon mérete 105 x 45 x 18 mm, tömege 92 gramm. 760 mAh-es Li-Ion akkumulátora gyári adat szerint 4 órányi beszélgetési, és 14 napnyi készenléti időt tesz lehetővé. Ára várhatóan körülbelül 200 euró lesz, és a tervek szerint 2006 első negyedévében kerül az üzletekbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CascadE #22
    Örülök, hogy hozzászóltál a véleményemhez. A cerkás dologban nem értek egyet. Szerintem mind a kettő szükséges. A cerkával néha gyorsabban elér néhány dolgot az ember. Szerintem az egyetlen hiba a telóban, hogy beleraktak virtuális billentyűzetet. Egyedül ez a felesleges, mivel van neki beépített. Szerintem a Nokiák már nagyon lesüllyedtek. Csak gondolj bele ott a 8800, 180e HUF körül van függetlenül és kb ugyanannyit tud, mint egy bármilyen mezei teló. /jaj és az egyik minisztériumban az összes titkárnőnek ilyen van/ És a Nokia úgy veri rá a nyálát, mintha ez lenne a legjobb teló... Persze ez reklám fogás. Nekik is el kell adni valahogy./ezt a vastag pénztárcás dolgot nem értem... melyik telóra gondolsz? Még a 9500-nak is csak 65k-s kijelzője van, ami egy ilyen nagy multú szériánál szégyen!!!/ Ha már azt mondod, hogy nem jó az SE, akkor azt mondom, hogy még a Motorola is ráver a Nokiára. /ott a V3 Razor; nem tud sokat, de legalább tényleg szép, megéri az árát mondjuk a 8800-val szemben/ Jaj és a P990-et hiába szidod... Nem nagyon tudok 406 MHz-es smartphone-ról /nem PDA!!!/... És ha a hírek nem csalnak 200e HUF alatt lesz az ára. Mindenesetre köszi a véleményezést. Örülök, hogy Nokiás is véleményezte...
    Remélem nem offnak veszed az egészet. Én csak a szerény véleményem mondom meg, mint egy telefonbuzi!!!
  • Hegyikecske #21
    Erről volt egy teszt nemrég az sg-n... Nekem így kép-design alapján nem jön be! a gombok túl picik, a kijelzőtől rabolja a helyet (ami nem kics mondjuk de lehetne nagyobb) mer minek gombok egyáltalán ha ugyis van hozzá toll? viszont mobilnak túl nagy PDAnak túl kicsi... A tudása teljesen okés, viszont ez a design nem adja! A telefon és a divat 2külön dolog, nyilván ne kocka alakja legyen, 10centis antennával, de engem sose fogtak meg a "divattelefonok" nekem a használhatóság az elsődleges... mondjuk tényleg mostanába sztem se jó irányba fejlődik a nokia de lehet még jó telót találni náluk, főleg ha vastagabb a pénztárcád :) Valamint azt is vedd figyelembe h a nokia mindenhol teljesen elismert, befutott márka, az egyik legjobb (régen csak azokra lehett oplogót, csnegőhangot meg ilyenekt kérni, de ennek ma már nincs jelentősége) VIszont a SE-ne ka za nagy teljesítmény h boltot tudott nyitni itt bpn.. (még csak ez az első márkaboltja) szal végszónak: Ha teló akkor Nokia :)
    u.i ez a nekem fontos szempontok alapján írtam le, mindneki mérlegelje h neki mi fontos!
  • CascadE #20
    "Szerintem meg végre nem hányadék külsejű telefonokat gyárt a Nokia, mint tette azt éveken át." ---> Szerintem meg nincs igazad. A Nokia lassan már csak a koppintásokból él!!! Csak nézd meg a 7370-et full D500-másolás, a 7360-ra pedig sokfélét lehet mondani: SE K- vagy akár D-széria. De akár ott a 6030, ami erősen Alcateles vagy ott az N70, aminek a hátulja eléggé hasonlít az SE P-s szériára... De folytathatnám még a sort. Csak oda kell figyelni a telókra és rájön az ember, hogy a Nokia mást sem tesz már negyedik éve, mint koppint. És ezt nem csak én látom így!!! Ahogy azt már tegnap is írtam nézzétek meg a linket /P990 / Szerintem ez lesz most a telók csúcsa 2006-ban. És ez eredeti, nem koppintás. Légyszi véleményezzétek. Kíváncsi vagyok mit mondotok rá! Köszi!!!
  • vincuska #19
    igen nagyon szepek. csak nekem rozsaszinbe kene, bocsi.
  • Laslow #18
    Szerintem meg végre nem hányadék külsejű telefonokat gyárt a Nokia, mint tette azt éveken át.

    OFF: Sőt, Nokia telefont néztem ki a lassan 4 éves Samsung R210-esem utódjául, ami ugyan még bírja, de szerintem már nem sokáig, főleg, mert még az eredeti akksi van benne, és a készenléti idő sosem volt a Samsungok erőssége - ellentétben a Nokiák többségével!
    /OFF

    A Nokia 7370 a félköralakú alja miatt nem szimpatikus, de a másik kettő szép. Stílusra, hangulatra prímák, bejön ez a nyugis külső.
  • Andris #17
    Nem akarok hülyeséget mondani, de láttam tegnap a médiában egy 7380-ashoz teljesen hasonló Nokiát, lehet hogy az volt mindenesetre 180ezerbe került, és az nem kinyitható! Van rajta 3-4 gomb, és a középső "pötty" :) körül forgatható egy tárcsa amivel lehet navigálni a menüben meg kiválasztani a karaktert sms írásnál... stb. Nem éppen sms-re való, de tökéletesen illik az újagazdag p*csákhoz.
  • CascadE #16
    Igazad van ex!!!
    No jó még a 3650 belefért. /sokkal jobban ki lehetett használni, mint azt az átlag felhasználók gondolták. Sajnos sok hiba volt benne szoftveresen/
    Szerintem /ez csak szerény véleményem/ a Nokia egyre inkább igyekszik a süllyesztő felé. Talán már a nagy reménytelenségben nincs egyetlen értelmes ötletük!!! Az utolsó a 7700 lett volna, de azt inkább ki sem adták. Azóta nincs olyan Nokia, ami legalább egy kicsit megmozgatná a fantáziám. Úgy tűnik teljesen átpártoltam az SE-hoz. Szerintem a legjobb, ha megvárjátok a P990-et. P990
    Szörnyen jó telcsi lesz. És ha a külföldi fórumokon nem volt fake, akkor nem is lesz drága. Én mindenestre kivárom.
    -------------------------------------------------
    Sony Ericsson Pxxx series forever!!!
    /P900/
  • eX #15
    aki akármit mond a 3310es volt a legjobb!
    Ezek meg már....
  • mittu #14
    Lehet hülyeség, de ez a 7380 nem kommunikátor-szerűen nyitható véletlenül...? Az illesztések alapján nekem úgy tűnik. Lehet ez valami megagigaeksztra meglepetés lesz a nokijától...
    hol vannak a 6100 jellegű telefonok...:l
  • valamit #13
    az a 7380-as az kegyetlen szép... azon érezni leginkább, hogy gondolkodtak, mikor megalkották