Napi Online

Vélemények a T-Com - Tele2 vitáról

A kereskedelmi szektorban a versenyhivatali vizsgálatok zöme a vásárló megtévesztése miatt indul, és az esetek többségében milliós bírsággal zárul.

Nagy Bálint, a Magyar Telekom-csoport kommunikációs igazgatója: Nagyon sajnáljuk, amiért odáig fajult a helyzet, hogy különböző eljárásokkal kell egymást fenyegetni. Tekintettel az elmúlt hetek csatározásaira, arra a következtetésre jutottunk, hogy itt már nem elsősorban ajánlatok, hanem kommunikációs stratégiák versengenek egymással. Meggyőződésünk, hogy ez a küzdelem nem szolgálja az ügyfelek tisztánlátását, és nem könnyíti meg eligazodásukat a különböző ajánlatok útvesztőjében. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Gazdasági Versenyhivatalt, mint független szervezetet kérjük fel arra, hogy eljárásával járuljon hozzá a távközlési verseny tisztaságához. A versenyre mi folyamatos díjcsökkentéssel reagálunk.

Laczkó-Tóth Gergely, a Tele2 Magyarország ügyvezető igazgatója: Az eldurvulás mögött véleményem szerint az áll, hogy az alternatív szolgáltatók egyre jelentősebb ügyfélbázissal rendelkeznek az inkumbens, vagyis a korábbi monopol szolgáltatók rovására, ergo az inkumbens szolgáltatónak egyre agresszívebben kell védenie saját piacát. Most az összehasonlító reklám egy olyan fajtája került a piacra, amely nem azonos termékeket hasonlít össze, hanem a másik cég lejáratása a célja. Mi azonban nem fogunk ebbe a durvulásba belemenni, hiszen az ügyfeleknek nem médiaháborúra, hanem olcsó telefonálásra van és lesz szükségük, ebben pedig mi jók vagyunk.

A fogyasztók megtévesztésénél a legtöbb esetben az árgaranciával, illetve a hirdetési újságokban megjelent árakkal kapcsolatban vétenek a cégek. Néhányan már alkalmazzák azt a technikát, hogy a kifogyott készlet helyett azonos áron akár magasabb árkategóriás terméket is felkínálnak, de ez nem kötelező. Ha például az akció ideje alatt elfogy egy termék, akkor a versenyhivatal már vizsgálódhat és büntethet.

A Gazdasági Versenyhivatal európai szintű, magas színvonalú munkát végez a versenyjogi vizsgálatok esetében, nyilatkozta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Úgy véli, a magyar hivatal rendkívül korszerűen jár el minden egyes ügynél és alaposan vizsgálja az érintett vállalkozásokat. A baj az, véli a főtitkár, hogy a cégek egy része még mindig nem érti az uniós versenyjog részleteit, mert azt rendkívül bonyolult és szerteágazóbb, mint a korábbi jogszabályok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Drawain #13
    Lehet azért a 10-20 forintért egyéb szolgáltatásokat is kapsz
  • Focew #12
    Nem akarlak megsérteni, de pont az ilyen hozzáállás miatt nincs igazi versenyhelyzet Magyarországon, több szektorban is. (pl. bankszektor)
    Az emberek általában lenyelik azt a 10-20 forintos (esetenként több) pluszköltséget, mert lusták utánajárni, hogy hol lenne olcsóbb.
  • TothLaci #11
    Érzik, hogy itt már baj van. :)
    Különben én mindig az alapszolgáltatónál maradok, mivel úgysem használom a telefonomat, és ha 10-20 Ft-al többe kerül a hívásom, akkor is levan sz**va.
  • Fenjoy #10
    A T-cég olyan mint a netes csomagjai "Korlátoltak"...

    :)
  • janyikzs #9
    "Az emeberek nem tudnak számolni?"

    Dehogynem: Éppen ezért kell az ilyen reklám, mert félnek!

    Undorító, amit a T-Equila csinál. Ráadásul nekem kábeltelefonom van: A T-Kábelnél kötöttem a szerződést, viszont a T-Online számláz és hozzá is tartozok, mire az ingyenes ügyfélszolgálatát nem tudom elérni (1234), mivel a T-Online és a T-Com még nem egyezett meg ebben.
    Azért ez a T eléggé fejetlenül ugrik bele a mély vízbe, miközben mások (pl. Tele2) engedik ki alóla a vizet. Már csak a nyakukat kellene törni.
  • Horváth János #8
    Sumák Bercik versenygésze az egész.. Beetetés indul!!
  • pepe003 #7
    Röhely....
  • kicsizoz #6
    Akkor fiatalos :))
  • vincuska #5
    fiatal? :-(
    30-tol remelem csak a halal van messze! :-)
  • kicsizoz #4
    Mintha a fiatal hév beszélne belőled :)