SG.hu

Megejelent az F-Secure Internet Security 2005

Az F-Secure bemutatta a magyar nyelven is megvásárolható F-Secure Internet Security és az F-Secure Anti-Virus új, 2005-ös verzióját. Mindkét termék az otthoni felhasználókat és a kisméretű, külön informatikai részleggel nem rendelkező cégeket célozza meg.

Az F-Secure Internet Security 2005 teljes körű védelmet biztosít az internetes fenyegetések ellen. A termék átfogó vírusvédelmi rendszert, személyi tűzfalat és azonnali biztonsági frissítéseket, valamint kémprogram-ellenes, szülői felügyeleti, antispam, tárcsázó-programok ellen védő és adatszivárgás-ellenőrzési funkciókat tartalmaz. Az F-Secure Anti-Virus szintén magában foglal kémprogram-ellenes funkciókat. Az Internet Security 2005 és az Anti-Virus 2005 telepítőlemeze rendszerindításra is alkalmas, így helyreállító CD-ként is használható.

"Az F-Secure Internet Security 2005-ös verziója magyar nyelven is elérhető, ami nagyban megkönnyíti az otthoni felhasználók dolgát" — mondta el Fórján Tamás a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója. "A termék installálása és használata igen egyszerű, mivel a párbeszédpanelek jól érthetőek, és a legtöbb működési mechanizmus automatizálható. Az F-Secure Internet Security 2005 kiemelkedően magas és mindenre kiterjedő biztonságot nyújt napjaink internetes fenyegetéseivel szemben."

Az Internet Security 2005 számos új, biztonságnövelő funkciót tartalmaz. A kémprogram-ellenes megoldás feladata, hogy védelmet nyújtson az egyébként törvényesen, de nem szándékosan telepített személyes adatokat gyűjtő programok ellen, amelyek például fájl-megosztó hálózatokkal települnek fel a számítógépre. Az adatszivárgás elleni megoldás megakadályozza, hogy a felhasználó gépére telepített rejtett programok személyes vagy bizalmas adatot küldjenek internetes szerverekre. A szülői felügyelet segítségével minden olyan oldal letiltható, amelyet a szülők gyermekeikre nézve károsnak vagy veszélyesnek ítélnek meg. A szoftver beállítható úgy is, hogy blokkolja a nem kívánt tárgyra csupán hivatkozó internetes oldalakat.

Az antispam szűrő a kéretlen leveleket, illetve bizonyos phishing támadásokat is elhárít. A tárcsázó-programok elleni funkció nem engedélyezi a felhasználó tudtán kívül történő modemhívásokat a különösen drága "szolgáltatói behívószámokra". Az új frissítő megoldás naponta, automatikusan letölti és telepíti a vírusdefiníciók, a szülői felügyelet és az antispam adatbázis frissítéseit, illetve a program és a biztonsági konfiguráció frissítéseit. Ezenfelül a felhasználók IT biztonsággal, új fenyegetésekkel kapcsolatos híreket is kapnak a vállalatól. A szoftver a Windows XP SP2-vel kompatibilis, a Microsoft Security Centerhez integrált megoldás.

"Napjainkban az internet világa telis-tele van az otthoni számítógép-felhasználóra leselkedő veszélyekkel." - mondta el Ilkka Ranta, az F-Secure Corporation termékmarketing-menedzsere. "Felhasználók milliói csatlakoznak nagysebességű, szélessávú DSL- és kábeles kapcsolatokon keresztül, éjjel-nappal. A szoftvergyártóknak pedig egyre nehezebb megtalálni az egyensúlyt a maximális védelem és a bonyolult biztonsági szoftverek között. Az F-Secure Internet Security 2005 termékben azonban megtalálható minden eszköz, melynek segítségével a felhasználók megvédhetik PC-iket és adataikat. A termék folyamatosan, automatikusan frissíti magát és adatbázisait, ezért pofonegyszerű a program használata." - tette hozzá Ilkka Ranta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!