Gyurkity Péter

Új kiegészítők a Microsoft kínálatában

A szoftvercég új billentyűzeteket és egereket mutatott be, amelyeket főleg játékosoknak és tervezőknek szánnak. A vállalat eközben a középvállalkozásokra koncentrál új szerverszoftverével.

A Microsoft weboldalán bemutatott új ergonómikus billentyűzetet az első igazi áttörésként értékeli a Natural sorozat tíz évvel ezelőtti bemutatása óta. A Natural Ergonomic Keyboard 4000 a hagyományos vonalvezetést követi, ám ezúttal tizenkét fokos szögben. A fő cél ezúttal is a nagyobb kényelem, az írás megkönnyítése volt. A vállalat szerint a felhasználók számára továbbra is ez a legfontosabb kérdés, és ezt bizonyítja a sorozat eddigi sikere.

Klikk ide! Klikk ide!
Natural Ergonomic Keyboard 4000 és Comfort Curve Keyboard 2000

A másik bemutatott billentyűzet a Comfort Curve Keyboard 2000, amely mindössze hat fokos szögben hajlik. A szoftvercég ezzel azokat szeretné kielégíteni, akik túl merésznek tartják az első termék vonalvezetését, és jobban ragaszkodnak a hagyományos formákhoz.

A hat ismertetett optikai egér közül elsősorban a Comfort Optical Mouse 3000 érdemel említést, amely szintén főleg külsejével hódíthat, de technikai téren sincs szégyenkeznivalója. Itt is több kényelmi funkcióval találkozunk: a Magnifier a zoomolást és a szerkesztési feladatokat, míg a Tilt Wheel a görgetést hivatott megkönnyíteni. A Game Precision Series többi tagját szintén tervezőknek, illetve játékosoknak szánták, így ezeknél is nagy hangsúlyt fektettek a pontosságra. Ehhez a sorozathoz csatlakozik majd az Xbox 360 konzol vezérlője is, amely 45 dolláros áron kerül a boltokba.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Comfort Optical Mouse 3000, Wireless Laser Mouse 6000 és Wireless Optical Mouse 5000

A Microsoft eközben új szoftverrel is készül, ezúttal a középvállalkozások számára. Kifejezetten ezt a területet célozza meg ugyanis egy új szerverszoftver, amely a megújuló projekt részeként készül. A Cnet értesülése szerint ez az új szoftver a Centro kódnévre hallgat, és egyesíti magában a Windows Server operációs rendszer, az Exchange e-mail szerver, és több más program funkcióit. A csomag a Windows Server Longhorn változatán, illetve az Exchange 12-es verzióján alapul, amelyek várhatóan csak 2007-ben jelennek meg. A tervek szerint a vállalat a középvállalkozások számára rendezett konferencián ismerteti új fejlesztését, amelyet a redmondi központban tartanak majd.

A legfőbb cél az 50-1000 főt foglalkoztató vállalatok meghódítása, amivel korábban már próbálkoztak Redmondban. Az AMI-Partners adatai szerint mintegy 1,4 millió ilyen céggel számolhatnak, ami nem kis piacot sejtet. A konferencián a Microsoft új online központot nyit majd, illetve ismertetik az új fejlesztéseket. Ezek között a Windows Longhorn MM Server, a System Server Center, a Great Plains 9.0, a CRM 3.0 és az Axapta 4.0 Beta érdemel említést. A vállalat jelentős eredményekre számít ezen a téren, mivel szerintük napjaink üzleti szoftverei nem elégítik ki az igényeket, és új fejlesztésekre van szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Roli #19
    M$ porszívót várom én! :D
  • Yv@n #18
    bocsi de ha kicsit értesz a fórumhoz akkor rájössz, hogy vissza lehet olvasni 16 hozzászólást
    csáó
    ivancuccli
  • lalicsiga #17
    bocsi de ha kicsit értesz a windowshoz akkor rájössz, hogy ki lehet iktatni a windows gombot egy parancsal
    csáó
    lalicsiga
  • KDOG #16
    Jo háőt aki idiota kis pattanásos nyomorék, az használhat speed dupla extra megas sensytive nivea ultradry csepsszivo fingszagszivrogtato egeret.
    Nekem még mindig Mx310
    VISZONT !
    Billentyüzetben a microsoft natrula a legjobb !!!
    Már már megörülök egy sima deszka klaviaturátol.
    Ugyhogy amint kaphato lesz valahol az uj natrual, akkor azt biztos meg is veszem.

    Szar a windows gomb ? :) basszus a sok szellemi korltáoztott, gépelni nem tudo. CS ben néha tüzelés helyett (amivel az ellenséges klánt -értsd: számitogép zombik állománya - tudod kibelezni) elöjön a satrtmenü :) hüha.... mennyivel jobb lenne az altot nyomkodni ;)
  • warchief #15
    Én ezen eszközök közül mindíg a legolcsóbbat választom, amelyekre nem kell vigyáznom. Ezekbe gondolom a fenti eszközök nem tartoznak bele
  • pemga #14
    Sajnos a kifeszítés-leragasztás az nem véd a nyomás ellen (a gomb alja ott marad :)). A registry-ből tiltás (akkor már a keyb leosztás file-ok kézi buherálása) sem fogja visszaadni a hosszú space-t, vagy fogja közelebb hozni egymáshoz a ctrl/alt gombokat :). Kifejezetten geek-ek számára készítettek mikrokapcsolós, win nélküli klavit, de kapni nem tudom hol lehetne. Kicsit furán érzem magam, hogy Old Death-ként cipelem magammal az egerem és klavim :).
  • dshk #13
    vajon hogy sikerült ergonómikusnak nevezni egy fekete színű billentyűzet
  • FTeR #12
    ööö ezer éve van optikai m$ egér.
  • FTeR #11
    átragasztod... (igaz az nem hangzik olyan jól)
  • gergod #10
    csak tudnám mikor esik le nekik, hogy a komoly játékosoknak nem kell vezetéknélküli egér