Gyurkity Péter

Itt vannak az új Surface-eszközök

Ezúttal tábla, laptop, valamint nagy kijelzővel érkező készülék is helyet kapott a felsorolásban.

A Microsoft termékcsaládja többször szerepelt már híreinkben, néhány hónappal ezelőtt például arról írtunk, hogy Európába jön a Surface Laptop Studio. Most egyszerre több új megoldást mutattak be, ezek főbb részletein szaladunk végig.

A hivatalos blogban közzétett részletes bejelentésben arról olvashatunk, hogy a Surface Pro 9 szerepel az első helyen, immár két változatban, hiszen választhatunk az Intel és az ARM által fejlesztett chipek közül – ez utóbbi a Microsoft SQ 3 lenne, miközben az 5G-elérés opcionálisan választható. A memória mérete 8, 16, vagy 32 GB, a tároló 128 GB és 1 TB között mozog, a burkolat pedig ezúttal 4 eltérő színben elérhető. A forma nem sokat változott, a hagyományos jack-dugó viszont már elmarad, miközben a Thunderbolt és az USB-C 4.0 támogatása megoldott. Az üzleti felhasználók választhatnak a Windows 10 és 11 Pro között, a végfelhasználóknak marad a Windows 11 Home. Az ár 1299 eurónál kezdődik, ez azonban akár 3000 euró is lehet.


A cég emellett a Surface Laptop 5 részleteiről is lerántotta a leplet, egy komoly meglepetéssel, hiszen a szintén saját házon belül készülő Pluton biztonsági processzor mégsem kapott helyet a burkolat alatt. Itt is az Intel 12. generációja jelenik meg, viszont az i5 vagy i7 U-sorozat révén, akár 50 százalékkal nagyobb teljesítménnyel a közvetlen elődhöz képest. A kijelző mérete 13,5 vagy 15 hüvelyk, a szoftveres oldalon a Windows 10 vagy 11 fut, a további részleteket pedig megtaláljuk a hivatalos bejelentésben. Az ár 1179 eurótól indul, ez azonban szintén bőven 2000 euró fölé mehet, a hardvertől függően.

A sorrendben harmadik típus a Surface Studio 2+, amely az Intel Core i7-11370H chippel, az RTX 3060 grafikus vezérlővel, 32 GB memóriával, valamint 1 TB-os SSD-vel érkezik, a WiFi 6, a Thunderbolt 4.0, valamint a Bluetooth 5.1 társaságában. A méretes, 28 hüvelykes kijelzőt felvonultató megoldás 5589 euróba kerül, ezt nyilván szintén nem a vékony pénztárcával rendelkezőknek szánják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!