MTI

Növekedéssel zárta az első negyedévet a Vodafone

A világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója, a brit Vodafone hétfőn erős növekedésről számolt be az üzleti éve júniussal zárult első negyedéről, de pénzügyi eredményeket nem közölt.

A negyedben nettó 4,1 millió új ügyfelet szerzett világszerte, 35 százalékkal többet, mint a tavalyi első üzleti negyedévében. Az elemzők 3,1 millióra számítottak. A növekedés szervesen értendő, vagyis a csoportszerkezet változásának leszámításával. Az ügyfeleknél lévő harmadik generációs készülékek száma 1,1 millióval 3,3 millióra nőtt.

A Vodafone összes ügyfelei 165 millióan voltak június végén, szervesen 12,3 százalékkal többen, mint egy évvel azelőtt. A teljes számba beletartozik 6 millió új ügyfél is, csehországi és romániai cégfelvásárlások eredményeképp. Az egy ügyfélre jutó átlagos bevétel a júniussal zárult tizenkét hónapban évi 295 euróra csökkent a márciussal zárult tizenkét hónap 299 eurós átlagáról, mert az új ügyfelek kevesebbet költenek, és ez ellensúlyozta az új szolgáltatások hatását.

A hétfői beszámolóban kiemelték Egyiptomot és Magyarországot, mert ezekben az országokban az átlagot jelentékenyen meghaladóan, több mint 20 százalékkal nőttek a szolgáltatási bevételek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • degenerator #4
    remek
  • immovable #3
    Nekem vodás telóm van már 4 éve és eddig mindig ez volt a legolcsóbb, a szolgáltatásban meg nincs hiba...
  • pemga #2
    Nem tudom, a roaming kedvezményük nekem határozottan tetszik. Szerintem beszerzek egy prepaid kártyát tőlük, mert a T a sokszorosát kéri el ilyenkor. Ha bármit csinálsz, 1€ kicsengetése után helyi tarifával beszélhetsz akár Magyarországra, akár az adott országba kezdeményezel hívást. (T-nél már az első perc többe kerül...)
  • Ecology #1
    Utálom a rabló Vodafone-t !!! Még jó,hogy nőnek a magyarországi bevételek mert minden piszlicsáré szarért pénzt kérnek!!!