SG.hu

A Nokia építi a Vodafone Magyarország 3G hálózatát

A Nokia nyerte meg a Vodafone Magyarország 3G gerinchálózatának kiépítésére szóló pályázatot.

A Nokia megállapodást írt alá egy teljes WCDMA 3G gerinchálózat szállításáról a Vodafone Magyarország számára. A megállapodás részeként a Nokia 3GPP Release 4 alapú MSC Szerver Rendszert épít ki, amely magában foglalja a Nokia MSC Server-t, a Nokia Multimedia Gateway-t, valamint a Nokia 3G csomagkapcsolt gerinchálózati berendezéseit, amely a Vodafone Magyarország számára lehetővé teszi a 3G multimédia szolgáltatások elindítását.

A gerinchálózati berendezéseken túl a Nokia olyan kapcsolódó szállítási és támogatási szolgáltatásokat is biztosít, mint az installáció, és az integráció. "Rendkívül meggyőzőnek tartjuk a Nokia gerinchálózati megoldását mind minőség mind tudás szempontjából."- mondta Döbrőssy Gábor a Vodafone Magyarország műszaki igazgatója. "A Nokia innovatív Release 4 megoldása segít bennünket a költségek optimalizálásában, és így a legfejlettebb multimédiás szolgáltatásokat tudjuk kínálni a magyar piacon."

"A Vodafone Magyarország hosszú idő óta fontos ügyfele a Nokiának, így örömmel folytatjuk a közös munkát a 3G területén" - mondta Ilkka Savolainen a Nokia hálózati üzletágának értékesítési igazgatója. "Meggyőződésünk, hogy a Vodafone Magyarország ki fogja tudni használni 3G gerinchálózati megoldásunk előnyeit. A Nokia MSC Szerver Rendszere piacvezető megoldás a hanghívások költségeinek alacsony szinten tartására."

A Nokia a Vodafone Magyarország kizárólagos GSM hálózati infrastruktúra szállítója a Vodafone Magyarország 1999-es indulása óta. A 2G hálózati berendezéseket és szolgáltatásokat továbbra is a Nokia szállítja a Vodafone Magyarország számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!