Specker Balázs

A Holdon is nézelődhetünk a Google-lal

A holdraszállás 36. évfordulója alkalmából a Google kiterjesztette térképes szolgáltatását legközelebbi szomszédunk felszínére is - legalábbis a cég így aposztrófálta a történteket.

A térkép a NASA felvételeit használja. Meglehetősen egyszerű látóképet ad, sok új információt nem érdemes tőle várni. Mindazonáltal az Apollo űrhajók landolási helyszíneit megtekinthetjük, rájuk közelíthetünk, illetve információt is kaphatunk az űrhajók legénységéről és leszállásuk időpontjáról is - írja a TechSmec. Az oldal maga nemében a végletekig leegyszerűsített, leginkább egy humoros megemlékezésnek szánták az esemény évfordulója alkalmából, mindenki döntse el mennyire sikerült nekik.


Az egykori leszállóhelyeken kívül nem sok látnivaló akad

Az oldal alkotóinak jókedvét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a zoomot maximálisra állítva rábukkanhatunk a bolygó igazi anyagára is, amit egyébként már többen korábban is gyanítottak - olvasható a Web Host Industry Review oldalán. Az oldal a Google Maps kezelőfelületét használja, ezért túl sok topográfiai ismerettel nem fogunk gyarapodni, csakúgy, mint a már korábban bemutatott Google Earth esetében sem.

Habár a mostani oldal megvalósítása igen szerénynek mondható, a cég a jövőre nézve nagy terveket szövöget, bár kijelentéseiket talán nem érdemes túl komolyan venni. "Megerősíthetjük, hogy 2069. július 20-án, 100 évvel azután, hogy az ember a Holdra lépett, a Google helyi keresési képességeit a Google Moonra is ki fogjuk terjeszteni, így a felhasználók gyorsan rálelhetnek majd a holdbéli üzletek címeire, nyitvatartásukra, a többi Holdhoz kötődőhelyi információval egyetemben" - nyilatkozta a cég a PCPro oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jefferson83 #4
    Biztos éjjel nappal azt hallgatják gugliék
  • RpPRO #3
    Valamiert Demjen Rozsi ugrik be.
  • jefferson83 #2
    CSak most olvasom a cikk is említi, legalább a google-nél megmaradt a humorérzék :)
  • jefferson83 #1
    Mekkora már a térképet nagyítsátok ki fullosra az első szövegbeli linknél