Gyurkity Péter

Gyors nyomtatókat dob piacra a HP

A Hewlett-Packard olyan új technológiát dolgozott ki, amely állításuk szerint a tintasugaras nyomtatók esetében kiemelkedő minőséget és minden eddiginél kedvezőbb nyomtatási sebességet biztosít.

A vállalat közleményben jelentette be a technológia kifejlesztését, amely a sajtóanyag szerint öt évbe és 1,4 milliárd dollárba került, ám akár több éves előnyt is biztosíthat a HP számára. Az újságírók előtt bemutatott új termékek elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak nyújtanak vonzó alternatívát, hiszen a HP saját számításai szerint kétszeres sebességet, és laponként mintegy 30 százalékkal alacsonyabb költséget jelentenek a jelenleg alkalmazott színes lézernyomtatókhoz képest.

"A mai nap mérföldkő a HP nyomtatórészlegének 21 éves történetében. Bejelentésünk nemcsak az otthoni és vállalati vásárlóknak, hanem az egész ágazatnak új perspektívát nyújt" - értékelte az elért eredményt Vyomesh Joshi, a HP Imaging and Printing Group alelnöke.

Az új termékek legolcsóbb példánya a Photosmart 8250 Photo Printer, amely 199 dolláros áron kerül forgalomba, míg a Photosmart 3000 All-in-One sorozat tagjaihoz 299-399 dolláros áron juthatunk hozzá. Az Officejet Pro K550 Color Printer sorozat már kifejezetten irodai alkalmazásra készül, és a vállalat állítása szerint ezek a nyomtatók nemcsak olcsóbbak, de jobb minőséget is nyújtanak a színes lézernyomtatóknál. Ezek az irodai készülékek azonban csak az ősszel kerülnek a boltokba.


HP Photosmart 8250 Photo Printer

A vállalat tehát vadonatúj fejlesztésekkel igyekszik felvenni a versenyt a konkurenciával, bár a tintasugaras nyomtatók piacán kivívott első helyét egyelőre nem kell féltenie. Az utóbbi időben azonban a vállalat nagy riválisai, a Dell és a Lexmark igen kiélezett árversenyt alakítottak ki, és sikert értek el a HP-val szemben, amely belső problémákkal küszködött.

Emlékezhetünk arra, hogy januárban egyesült a vállalat PC- és nyomtatói részlege, majd Carly Fiorina vezérigazgatónő távozása után visszaállt a régi rend. Az elszenvedett veszteségek hatására azután éppen a HP indított árháborút, és agresszív fellépéssel igyekezett megállítani a konkurencia térnyerését. Úgy tűnik, hogy a Fiorinát váltó Mark Hud vezetése alatt magára találhat a vállalat, ami mindenképpen jó hír nekünk, vásárlóknak, hiszen az erősödő HP ismét versenyre készteti majd a riválisokat, ami az árak újabb csökkenését eredményezheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cicai #19
    Sziasztok!
    Mondja meg nekem valaki, hogy az után gyártott patron és eredeti között mi a különbség?
    Nagyon köszönöm a választ.
  • Tocke #18
    13k? Hát, nem tudom, de nálunk a legdrágább eredeti HP patron is 5+áfa körül van...
    akit érdekel, itt megnézheti
  • gz8 #17
    Böhöm nagy :))
    Akkor még nem láttál HP 9500-ast

    Amúgy az 1500-as, 2500-as, illetve 2550-es nem tartozik a legsikerültebb típusok közé. Olyan hibákat produkálnak néha, amelyek még a service manualban sincsenek benne.
  • TeszteloPontHu #16
    A lézernél? Azt elég nehéz megvalósítani a működési elvből fakadóan...
  • TeszteloPontHu #15
    A legtöbb lézer tud fényes papírra is nyomtatni. A Minoltának van kifejezetten fotónyomtatásra optimalizált lézernyomtatója, persze nem olcsón...
  • Lenny #14
    Nekem egy HP psc 1310 all-in-one készülékem van, meg vagyok elégedve vele, nagyon szépen nyomtat, nem szárad be.
  • Lenny #13
    Úgy hogy kevesebb festéket eszik.
  • Deniboj #12
    Belépő (!) szintű színes lézer-nyomtatót kapsz 100.000 körül.
  • Aramir #11
    Inkább a lapadagolást oldanák meg normálissan, mert eléggé fostalicska, ami most van a HP nyomtatóknak.
  • Sliders #10
    tudtommal Lézerben nincsen még fotominőségű nyomtató ami fényes papirra tudna nyomni, vagy igen? Tudtáok tipusokat mondnai?