Alex

25 éves a HP LaserJet nyomtató

Ebben a hónapban ünnepli a HP az első LaserJet nyomtató megjelenésének 25. évfordulóját. A terméket a festékkazetta megjelenése, a könnyű cserélhetőség tette igazán népszerűvé.

Az első LaserJet nyomtató megjelenésének 25. évfordulója fontos esemény a HP életében. A cég közleménye szerint az elmúlt negyedszázadban több mint 132 millió ilyen termék talált gazdára a világon, köztük számos világelső megoldás, mint az első hálózati lézernyomtató, az első többfunkciós eszköz és az első színes lézernyomtató.

"1984-ben a hagyományos irodai nyomtatás piacát még a hírhedten zajos margarétafejes és mátrixnyomtatók uralták. Ezek a rendszerek változó minőségben, egyenetlen képfelbontással és kevés betűtípussal nyomtattak. Amellett, hogy gyökeresen átformálta az irodai környezetet, a HP LaserJet minden cég számára elérhetővé tette a professzionális minőségű házon belüli nyomtatást. Ezt a célt szolgálta a kilencvenes évek elején az első 1000 dollárnál olcsóbb lézernyomtató, és 2004-ben az első 500 dollár alatti árú színes lézernyomtató bevezetése." - nyilatkozta Tatiana Fish, a cég marketing menedzsere.


A HP LaserJet Classic 1984-ben jelent meg, a képen egy múzeumi példány

"A LaserJet képalkotási rendszerének központi innovációja a festékkazetta. Ez a könnyen cserélhető egység tette igazán vonzó termékké a tömegpiacon a nyomtatót. A kazettacsere azonban jóval többet jelent festékpótlásnál. Orvosi hasonlattal élve nem vérátömlesztés, hanem egy teljesen új szív behelyezése a szervezetbe" - magyarázza Tatiana Fish. "A festékkazetta fontos eleme az elektrosztatikus képalkotási rendszernek: tulajdonképpen ettől nagy pontosságú képalkotási és nyomtatási megoldás minden LaserJet nyomtató. A kazettatechnológia az elmúlt 25 évben mindvégig alapvető szerepet játszott a LaserJet termékek nyújtotta képminőségben."

A közelmúlt új LaserJet termékeinél a vállalat a nyomtatási folyamat környezetterhelésének minimumra szorítását állította a középpontba. Az Instant-on technológiának köszönhetően ezek a gépek feleannyi energiát fogyasztanak, ugyanakkor 50 százalékkal nagyobb teljesítmény elérésére képesek, mint a hagyományos lézernyomtatók . Az Instant-on technológia bevezetése óta mintegy 5,25 millió tonnával mérséklődött a széndioxid-kibocsátás - ez több mint 1,1 millió személygépkocsi egyéves emissziós szintjének felel meg.

"A HP LaserJet nyomtatók éppoly szervesen beépültek a vállalatok IT-infrastruktúrájába, mint a PC-k vagy a telefonok. Ma ezek a termékek számos kiegészítő jellemzőt is nyújtanak pl. a biztonság és a hozzáférés-szabályozás, a vezeték nélküli elérés, valamint a dokumentumkezelés és az eszközfelügyelet területén" - mondja Tatiana Fish.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #5
    Jók a HP laserjetek strapabirók és relative olcsó a toner hozzá (töltés)
  • DjDano #4
    Nekem egy 3650-es Tintasugaras HP-m van , maximálisan elégedett vagyok vele :)
  • szombi #3
    És elnézést kérek a cikkíróktól, a "'nyázásom" nem nekik szólt...
  • szombi #2
    én útálom a HP-t.
  • B0nFire #1
    Boldog születésnapot HP!