MTI

Mark Hurd a Hewlett-Packard új vezérigazgatója

A Hewlett-Packard a nála jóval kisebb NCR Corp. vezérigazgatóját, Mark Hurdot bízza meg a számítógép és nyomtató gyártó óriás cég vezetésével - közölte egy illetékes. A hivatalos bejelentésre várhatóan nemsokára sor kerül.

Hurd 2003 februárjában került az NCR élére. A vállalat vezetésének átvételekor a cég eladásai már huzamosabb ideje hanyatlottak, a költségek jelentősen csökkentették a nyereséget, a társaság részvényárfolyama a mélyponton volt. Hurd rövid idő alatt nyereségessé tette a vállalatot, egyebek között a kiadások jelentős lefaragásával. Januárban az NCR már arról számolt be, hogy a negyedik negyedévi adózott eredménye 55 százalékkal nőtt és kilenc napon belül másodszor javította fel idei várható eredményvárakozását.

Értesülések szerint HP a cég működésének gyors javulását, és új stratégia kidolgozását várja Hurdtól. A Hewlett-Packard február elején bocsátotta el elnök-vezérigazgatóját, az ellentmondásos, az ígért eredményt soha be nem váltott HP-Compaq egyesülés létrehozóját, Carly Fiorinát. Fiorina - az egyik legbefolyásosabb amerikai üzletasszony - azt mondta, hogy eltért a véleménye a HP stratégiájáról az igazgatótanácsétól, és ezért elfogadta a döntést.

Fiorina, aki 1999-ben lett a HP vezérigazgatója - a befektetők és a Szilícum-völgy meghatározó alakjainak heves bírálatát váltotta ki azzal, hogy 2002-ben kierőszakolta a HP és a Compaq fúzióját. A kritikai megjegyzések leglényegesebb eleme az volt, hogy az egyesüléssel csökkent a HP koronagyémántjának számító, mindig nyereséges nyomtató és másoló üzletágának értéke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bandia #1
    A HP és a Compaq egyesülése szerintem is egy elbénázott lépés volt, de mind1. Remélem Mark Hurd normálisabb lépéseket tesz majd....
    Mondjuk nálam egy Compaq notebook mindíg nagyobb értéket képviselt mint egy HP. Hogy ezt hogyan teszi helyre azt már nem tudom....Hajrá