Berta Sándor

Megbénult Michael Jackson weboldala

Általános eufóriát okozott a világhálón, hogy a kaliforniai esküdtek ártatlannak találták a gyermekmolesztálással és más bűncselekmények elkövetésével vádolt amerikai popsztárt.

Jackson honlapján az emberek az eseményt a berlini fal leomlásához és Nelson Mandela egykori szabadon bocsátásához hasonlították. Kisvártatva megjelent a honlapon az innocent, vagyis ártatlan felirat. Végül fotók voltak láthatók, amelyeken Jackson és a rajongói ujjaikkal V betűket formáltak a győzelem tiszteletére. Majd kórusének következett és láthatóvá vált a honlapon a berlini fal, Mandela kiszabadulásának és a tegnapi ítélet dátuma.


Ha bűnösnek találják az ellene felhozott vádpontokban, akkor akár több mint húsz év börtönbüntetést is kaphatott volna a popsztár. A Jackson-per és az ítélethirdetés elég nagy kihívást jelentett a világ vezető írott és elektronikus sajtóorgánumainak is. A leggyorsabban a felmentő ítéletről az MSNBC.com számolt be, de a CNN.com-on egy keretben olvasható volt minden egyes esküdt minden egyes vádpontban leadott szavazata. Lemaradt a hírversenyben ugyanakkor a Google News, amelynél az automatizmus kivételesen erős hátrány volt: még órákkal az ítélet kihirdetése után sem volt olvasható rajta az esemény. A legtöbb amerikai online médium ezzel szemben kiemelt helyen, fő hírként kezelte az ítéletet, és hazánkban is mind az Index, mind az Origo legfelülre, a leginkább szembetűnő helyre rakta összeállítását, utóbbi a per minden részletéről beszámolt.

A legnagyobb gondot azonban az jelentette, hogy az ítélethirdetés után gyakorlatilag megbénult a popsztár hivatalos weboldala és a nevesebb rajongói oldalak többsége. A fennakadás egész kedd reggelig tartott, és még ekkor is csak nagy nehézségek árán tudták kiszolgálni az olvasókat. A fórumok megteltek a rajongók és a felháborodott emberek véleményével, sokan kifejezték hogy milyen boldogok, mások pedig imáik meghallgattatásának örültek. Carol Kienzle a BBC honlapján egyenesen arról írt, hogy egyszer Michael Jackson szemébe nézett és tudta, hogy ez az ember soha nem lenne képes gyerekeket bántani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LowEnd #75
    Egyébként, gondolj bele, ha rólad terjedne el (alaptalanul) hogy pedofil vagy, pedig egy közéleti személyiségnek (vagy egy sztárnak) még nehezebb a helyzete, nem tud elbújni, a nyilvánosságból él

    De még a "közembernek" is szarrá mehet egy ilyen vádtól az élete...
  • LowEnd #74
    Már ne haragudj, de a "bizonyíték hiányában" történő felmentés nem azt jelenti, hogy "bűnös, de nem sikerült lecsukni"


    A "bűncselekmény hiányában" pedig nem azt jelenti, hogy "rendes ember"
    pl a szabálysértési értékre elkövetett lopás, sikkasztás is "bűncselekmény hiányában" lesz lezárva (sittkó szempontjából).

    Vagy pl a magánvádas dolgok, könnyű testi sértés és társai, ha a rendőrség bekasztniz, a bíróság megszünteti, ha a sértett nem tesz feljelentést
  • dez #73
    Kicsit sem volt elfogult az a riporter...
  • the Godfather #72
    A helyi rádióban, du. 3-kor, élöben halgattam a hírcsatonán ( 680news.com )amikor kimondták az ítéletet.Mind a 10 vádpontban not guilty-t kapott, ami magyarul nem bünös-t jelent. Utolag a riporter döbbent csodálkozásnak adott hangot, mert a vádpontok közt volt az is hogy molesztált egy rákbeteg tizenévest (12 éves volt asszem). Bebizonyosodott hogy egy ágyban aludtak kb 1 (!) évig. A riporter mondta, hogy nem hiszi hogy popcorn-oztak és filmet néztek az ágyban annyi ideig, hozzátéve azt hogy Mákó valszeg azért uszta meg, mert nem volt elég bizonyiték ellene, illetve nagyon jó ügyvédje volt. Ő maga soha nem szolalt meg a biróságon, az ügyvédje képviselte. Ezt azzal magyarázták, hogy félénk, gyerekes a személyiség. Szerintem, meg Mákó egy gyáva féreg....mindenki bizott abban hogy sítkón végzi, mert bármennyi pénze van, a világ nem süket, nem vak és tudják hogy milyen p*****z á**t. Szoval, ez Amerika.
    Végszóval a ripoter megemlitette hogy a Santa Barbara megyei, Santa Maria-i bíroság következö vádlottja Osama bin Laden lessz, akit valszeg fel fognak menteni. ( LOL )
  • Shadow_THH #71
    az de a maffiózó tulzás
    egyszerüen agyon kéne csapni ezt a szar embert
  • Piscator #70
    persze, persze. Még az nem tetszett, ahogy szinészkedett, látványosan mutogatta, mennyire ártatlan, talpig fehér ruha. Most nem lehetett volna kevésbé harsányan előadni, ha valóban az?

    A másik, az se volt szerény, ahogy csupa gorilla kisérte a tárgyalásokra, mint egy klán vezetőt. Az apjáról és ügyleteiről ne is beszéljünk, pénzmosás, egyéb terén hangzottak el feltételezések.
    Kinézem, amerikában bármi lehetséges, lehet, itt ártatlan, de a viselkedése, megjelenése fura.

    Röhejes amúgy akármi van, ez a sztárkultusz, jóég, képesek egyesek odamenni sikoltozni.
  • Piscator #69
    láttad a közvetitéseken, klipekben, mikor a faszát fogdosta?
    Sajnálom, szerintem több, mint gyerekkori kompenzáció, bár némelyik pszihopata is csak kompenzál a társadalomnak.
  • Piscator #67
    Szerintem pedofil, esetleg nem, akkor is beteg.
    Néger maffiozók.
    Nézz rá, meg a későbbi klipjeire.
  • sz4bolcs #66
    A mondat második része a szánalomra vonatkozik, amire biztos nincs szüksége, de akkor is nagyon csúnya, és nem tudom nem sajnálni érte, hogy... magától nem lesz ilyen csúnya egy ember.
  • sz4bolcs #65
    De nagyon csúnya szegény :(