Gyurkity Péter

100 százalékos védelmet ígér a Panda új biztonsági szoftvere

A vírusirtók fejlesztésére szakosodott cég bemutatta a TruPrevent technológia 2.0 -ás változatát, amely állításuk szerint a jelenlegi és a jövőben megjelenő fenyegetésekkel szemben egyaránt védelmet nyújt.

A vállalat szerint az intelligens biztonsági szoftver nem igényel frissítést, mivel a beépített mesterséges intelligencia révén a legújabb támadók ellen is hatékonyan lép fel. Ily módon - amennyiben a gyakorlatban is beválik a módszer - kiküszöbölhetik a kártevők és a vírusirtók frissítése közötti holtidőt, amely korábban súlyos problémákat okozott.

"A vírusirtó ágazat szereplői hajlamosak elhallgatni azt a 8-24 órás időtartamot, ami mindenképpen szükséges a megfelelő javítások elkészítéséhez, és ami igencsak sebezhetővé teszi a vállalati és otthoni számítógépeket. A hagyományos módszerrel nem tudjuk megvédeni a fel­hasz­ná­ló­kat egészen addig, amíg a szükséges adatbázis-frissítés fel nem kerül a számítógépekre" - jelentette ki Jean Jacques Schoch, a Panda marketing részlegének alelnöke.

A vállalat weboldalán található ismertető szerint a TruPrevent 2.0 védelmet nyújt a gyorsan terjedő féregvírusokkal, az újonnan megjelenő, eddig még fel sem fedezett kártevőkkel, valamint a belső há­ló­zatokon keresztül terjedő támadókkal szem­ben, amelyeknek nem szükséges elektronikus üzenetekben, vagy azok csatolt állományaiban megbújniuk.

A Panda állítását alátámasztja az ICSA független tesztlaboratóriuma által elvégzett vizsgálat, amely szerint a szoftver 98 százalékos hatékonysággal állította meg a kártevőket. A vállalat külön hangsúlyozta, hogy a teszt alatt egyetlen egy esetben sem fordult elő téves riasztás.

Az azonban az ICSA által elvégzett vizsgálatból sem derült ki, hogy az új technológia mennyire erőforrás-igényes, és mennyiben jelent megoldást a lassabb konfigurációkon. Előfordulhat ugyanis, hogy a hatékony védelem meglehetősen nagy igényeket támaszt a processzorral szemben, és otthoni felhasználásra - különösen játékok alatt - problémák adódhatnak. A vállalathoz eddig nem érkezett ilyen panasz, de ez a szoftver frissessége miatt nem is meglepő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tengu #28
    Csak tudod a víruskereső az első oldalon nem osztja meg, hogy mit talált.
    Akkor gyengébbek kedvéért. 752 fertőzés, amiből 520 spyware, így jobb?

    Próbáltam azokat is amiket javasoltál, de őszintén szólva, mint hozzáértő mondom, hogy csapnivalók. (bocs, szakmai ártalom, hasonló területen dolgozom, álalában mindent kipróbálok amit ajánlanak, aztán amellett döntök ami a legjobban meggyőzött.) engem a Panda győzött meg...
    Lehet, hogy egyedi eset vagyok, de szerintem akkor is jó.
  • NuCLEARScoRp #27
    "752 vírus, amelyekből 520 spyware."

    Hát ja.... ha még a fogalmakkal se vagyunk tisztában.. A vírus és a spyware két különböző dolog... Ha spyware-ok voltak a gépeden arról nem a NOD32 és más vírusírtó tehet...sokkal inkább te mert nem a megfelelő progit használtad...

    De őszintén szólva azt se hinném hogy a maradék 232 vírus lenne,,,

    Spyware kereső : MS Antispyware, Ad-Aware, Spyware Doctor... ráadásul az első kettő ingyenes is... ha ez neked annyira fontos..
  • tengu #26
    Sziasztok!
    Rengeteg problémám volt a géppel. félévente kellett újratelepítenem a win-t, mert állandóan vírushibái voltak. 2évig Nortont használtam, majd feltelpítettem próbának egy Nod32-t.amikor már elegem volt az újratelepítésekből, kitaláltam, hogy letesztelem az összes vírusirtót. először átvizsgáltam nortonnal (ez volt az állandó vírusvédelmem), nem talált vírust. uninstall, nod32 install, átvizsgál, semmi.
    Aztán megtaláltam a Panda lehetőségét, és teszteltem. (ez mint egy nap alatt.)
    telepít, átvizsgál. Az eredmény: 752 vírus, amelyekből 520 spyware.
    Mindet leirotta, azóta kifogástalanul működik a gépem.
    A norton megoldásai elég gyérek, a nodé szintén, bár tény, hogy a legolcsóbb. de hogy 750 vírusból egyet sem találtak, az durva!!!!
    A Panda termékek (olcsóbb mint a Norton, igaz, drágább mint a Nod), de nálam nagyon beváltak. és hidd el Yv@an, nem a marketingesek műve mindez.
    Azóta állandó kapcsolatban vagyok a céggel, nagyon jól működő renszerük van, mindenki nagyon kedves és aranyos, és szerintem a termék tényleg nagyon jó!!!
    Szóval én csak ajánlani tudom! Ráadásul, aug. 18-án volt az a nagy vírus bumm, ami rengeteg USA-beli multi számtech rendszerét szétbombázta, egyedül a Panda TruPrevent technológiája észlelte ezeket a vírusokat (zotob, stb), és nem hagyta h belépjenek a gépbe. mindezt frissítés nélkül! (ez a technológia az ismeretlen vírusokat, vagyis annak kinéző dolgokat először megvizsgálja, ha nem vírus, továbbengedi, ha az, letiltja, ez mentette meg a Pandások gépeit)...
    Szóval az lehet, hogy a noddal műxik a gép, kérdés, hogy meddig. szerintem próbáljátok ki ezt az ingyenes próbaverziót, hátha Titeket is úgy átvágott a nod, norton mint engem. (ha csak 10 vírust talál, már megéri váltani).
    gyanítom, hogy ha átvizsgáljátok, spyware biztos lesz rajta, ugyanis se a norton, se a nod alapszolgáltatásai közt nincs spyware észlelés. semmisítés meg pláne.
    perpill kb 8000 Ft-ba kerül egy 1éves termékregisztráció, de nekem már most többet hozott a konyhára. (nem kell újrainstall. wint+tudom, hogy esélyük sincs a vírusoknak, mindig üzen, hogy ezt v azt talált, semmisített.)
    Ezt azért írtam le, hogy aki úgy érzi más hibájából akar tanulni, itt az enyém, jó példa arra, mi minden másképp működik egy jó vírusirtóval.
    Egyébként akit érdekel, az a panda honlapján megtalál minden infót, és ha telefonáltok, keressétek a Máriát, én is vele beszélek mindig, sales-es csajszi.
    Akit pedig zavartam, attól elnézést. csak segíteni akartam.

  • Piscator #25
    Én meg máig nem tudtam teljesen leinstallálni a Pandát.
    Ha még hatékony is lenne, eddigi felhasználói felülete nagyon agressziv, ellenszenves volt, csupa lámának.
    A konfog odáig terjedt, hogy ki-be ixelkheted, keressen e trójait, vagy csak sima virust, mellette egy kis szines ábrával, szóval tiszta hatásvadász. Nagyon parasztvakítás az egész, műmájer.
  • Blezer04 #24
    Szerintem a Nod32 a legjobb állandóan frissíti magát és megadja a gép védelmét. Nekem bevállt:)
  • Laci73 #23
    Marketing. Mellesleg elég irritáló lehet egynéhány vírusíró (nem vírusirtó!:)) számára az efféle bátor kijelentés.
  • asysoft #22
    Hehe, ismerős:) Nálam a Panda a Kerio Personal Firewall-t nyírta ki-amíg fent volt, nem ment a net. Azt hiszem, nem igazán fogok Panda víruskergetőt használni-NOD32 rulez:)
  • Killgore #21
    "98 százalékos hatékonysággal állította meg "

    Azért ez nem 100%
  • pemga #20
    Nézzétek már meg az oldalán, hogy tulajdonképpen miről is van szó. Hasonló modellre épülő spam-kergető pl. a spamassassin, magasan ver megbízhatóságban bármely kommersz spam-szűrőt. Miért ne lehetne viselkedés-alapon vírusokat is kergetni? Ha valaki ténylegesen mélyen beleássa magát, simán találhat visszatérő motívumokat, amire már lehet alapozni technológiát. Az biztos, hogy sosem lesz _teljesen_ megbízható, de ez nem is cél. Amiben nagyon durva tud lenni, hogy ha tényleg működik, _sokkal gyorsabban_ tud reagálni, még a fertőzés megkezdése előtt elfojtja a próbálkozást az adott gépen. HA működik persze. Szerintem próba-cseresznye. Van belőle ingyen kipróbálható változat, hajrá.
  • Yv@n #19
    Szerintem ezt nem a fejlesztők ígérik, hanem a marketingesek...és elég bizonyosnak tartom, hogy a jelenlegi kijelentést sem az egyik programozó tette.