Berta Sándor

Samsung mobiltelefon SMS-diktálási funkcióval

Bemutatta az első SMS-diktálási funkcióval ellátott mobiltelefonját a dél-koreai vállalat.

Az SMS-diktálási funkció nagyon sok felhasználó számára az első helyen áll a képzeletbeli kívánságlistán. Ennek oka főleg abban keresendő, hogy bármennyire is sokat fejlődtek az elmúlt esztendőkben a mobiltelefonok, az SMS-írás a mai napig az emberek 99 százaléka számára nehézkes és sok időt vesz igénybe.

A televízióműsorok vételére, megjelenítésére alkalmas mobiltelefonok eddig alig keltették fel az emberek érdeklődését. Ezzel ellentétben a felhasználók 42 százaléka szeretné, ha lenne beszédirányítás a készülékében és így a jelenleginél jelentősen könnyebbé, egyszerűbbé válna az SMS-ek vagy akár az elektronikus levelek írása és szerkesztése.


Maga a szoftver képes tanulni, fejlődni és beépített szótárral is rendelkezik. A készülékeket ráadásul tanítani is lehet azáltal, hogy különböző szavakat mondanak nekik és így a telefon "megszokja" a beszéddel való irányítást. A Samsung tájékoztatása szerint minél többször használja valaki a készüléknek ezt a funkcióját, az annál gyorsabban és pontosabban fogja az SMS-eket és az e-maileket írni és szerkeszteni.

A háromsávos (900/1800/1900 MHz) kagyló formájú kinyitható telefon TFT kijelzője 176x220 képpontos felbontású, 262 000 színt tud megjeleníteni. Beépített kamerája 640x480-as képeket tud készíteni és képes videófelvételre is. A telefon le tud játszani mp3 és aac fájlokat, támogatja az EDGE átvitelt, mérete 86x46x24 mm.


A Samsung P207 típusú mobiltelefon először csak az Egyesült Államokban lesz kapható, ám később természetesen megtalálható lesz az európai piacon is és a világ más kontinensein is. A Cingular Wirelessnél, az egyik legnagyobb amerikai mobilszolgáltatónál a készülék 80 dollárért lesz kapható. A tervek szerint a Samsung P207 típusú készüléket néhány hónapon belül követi majd egy hasonló modell, a Samsung A800-as is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skyper #9
    Nem rossz telcsi, de az SMS íráson kívül semmit sem tud. Kamerája csak VGA minőségü, n lehet tudni, h van e rajta bluetooth, IrDA, jó Ok h van rajta mp3 lejáccó, de akkor is.....
    ....nekem inkább egy Nokia 6680 as UMTS telefon
  • Hegyikecske #8
    1mutatós? Gondolom egyik takarja a másikat...
    Amugy vmiér nekem is a nokia-k voltak a szimpibbek régen, nemtom talán azé mer a monokróm kijelzők korában arra lehetett még oplogót is rakni meg cserélhető előlap meg minden, amit máshol még nem nagyon vagy csak ritkán találtál meg... De mostanába tényleg nagyon hanyagolja magát átállt erre a szar dizájnu divattelefon szarságokra amivel mindent lehet csinálni csak nem telefonálni, pedig ahhoz képest elég drága. És amugy én igenis telefon akarom nézni a barátok köztöt :DDD
  • mousee #7
    az semmi, de feltalálták az 1 mutatós órát ;)
  • pemga #6
    Érdekes, hogy a 4-et IV-nek és nem IIII-nek írták, mint ahogy az a régi órákon szokás :). Vagy ez csak helyi specialitás?
  • Ability #5
    Zsírok ezek az új Samsung-ok, de a formatervezésük nem igazán tetszik. :/ Ez a model kifejezetten ronda szerintem. Persze lehet hogy ha a kezembe nyomnák más lenne a véleményem, de így kép alapján nem tetszik. Az E700-as telójuk jól nézett ki, nem bánnám, ha olyasmi kivitelben valósítanának meg egy ilyen 'tudású' telefont. ^^
  • akyyy #4
    van ra igeny
  • Hedgehunter #3
    Kinek a pap kinek a papne........
  • nenad #2
    en meg ugy vagyok vele minek ez a sok 'marhasag' .
    Minel egyszerubb annal jobb.
  • Hedgehunter #1
    Nem vagyok samsung fan de ha igy haladnak atallok ra.... Nokia kicsit osszeszedhetne magat ujitasok teren....