Gyurkity Péter

Újabb szabadalomsértési per az Infineon ellen

A neves német memóriagyártót ezúttal - már második ízben - a kanadai Mosaid nevű cég perelte be - a vállalat három szabadalmának megsértésével vádolja az Infineont és kártérítést követel.

A Mosaid által említett szabadalmak különböző DRAM-technológiákkal kapcsolatosak, és rendkívül fontosak a kanadai cég számára, amely a memóriachipek fejlesztésére és tervezésére szakosodott. Állításuk szerint a német gyártó az általuk bejegyzett szabadalmakat használta fel a tervezésnél, és az ily módon eltulajdonított technológiákat számos, jelenleg forgalomban lévő termék tervezésénél felhasználták.

A most elindított bírósági per már a második, amely a kanadai cég kezdeményezéséből indult. A társaság ugyanis - több hasonló jogi csatározás után - már korábban pert indított az Infineon ellen, amelyben épp az elmúlt héten született részleges döntés. A New Jersey-ben indított perben ugyanis a bíróság bejelentette, hogy a Mosaid által említett hét szabadalomból hatot biztosan nem sértett meg a német gyártó, míg a hetedik szabadalom ügyében egyelőre nem hoztak döntést. A Mosaid közleménye szerint ez a per várhatóan visszakerül a kaliforniai bíróság elé, ahonnan korábban elindult. A vállalat tehát két külön vonalon küzd az Infineon ellen, és egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen döntés születik ezen perekben.

A Mosaid azonban nemcsak a német gyártó ellen indított bírósági eljárást: januárban hasonló vádakkal illeték a dél-koreai Hynixet, amely eleinte kitért a vádak elől, majd peren kívüli egyezséget ajánlott. Az egyezség pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de jelzésértékű, hogy a Hynix hat évre licencelte a Mosaid tulajdonában álló szabadalmat, amelynek megsértésével vádolták. A kanadai cég már-már szakértőnek számít a peren kívüli egyezségekben, hiszen korábban ily módon zárta le a Samsung, a Fujitsu, a NEC, a Toshiba, a Hitachi, valamint a Sony ellen indított pereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fanatic #3
    Nem kell nővé operáltatni magad, akkor is megerőszakolhatnak!
  • Mice #2
    lol, nem kispályás :D
  • trabant #1
    Lehet nekem is abba kéne hagyni a munkát, és áttérni pereskedésre? Mégjobb ha nővé operáltatom magam és feljelentem az egész USA-t nemi erőszakért, viszem a kincstárat. :-DD