Alex

Bemutatták a Nokia 8800-at

A vállalat a készü­lé­ket a mű­vé­szet és a csúcs­tech­no­ló­gia talál­ko­zá­sá­nak ne­ve­zi. A mobil nemcsak acél bur­ko­la­tával, ha­nem audiószol­gál­ta­tása­ival is ki akar emel­ked­ni a tömeg­ből.

A Nokia a modern órakészítési és ékszerésztechnikákból merítő mobiltelefont mutatott be a minőség és ízlés kedvelői számára. A vállalat közleménye szerint a tervezők és a mérnökök szeme előtt a forma és funkció egysége lebegett, és egy igazán modern, a stílust és eleganciát megtestesítő mobiltelefont akartak tervezni. Alapanyagként rozsdamentes acélt és a gyantát használtak - előbbit ereje és tartóssága, utóbbit szerves tulajdonságai miatt.


Nokia 8800

A formatervezők a funkciógombok féminjekcióval történő feltöltésekor modern órakészítési technikákat is alkalmaztak. A luxusóráknál felhasznált különlegesen edzett üveg alkalmazása állítólag ellenállóbbá teszi a külső kijelzőt a karcolásokkal szemben. Még a Nokia márkát is az órakészítők által használt kémiai eljárással helyezték el a hátsó borítóra. A Nokia 8800 kinyitó mechanizmusa egyáltalán nem átlagos, a gyártó közleménye szerint a nagy teljesítményű autókban használthoz hasonló szilárd rugómechanizmust és rozsdamentes acél golyóscsapágyat alkalmaztak. Ezáltal a billentyűzete elegánsan csúszik elő a védőborító alól, miközben a hátul elrejtett kamera is előtűnik.

Az élmény fokozása érdekében a 8800 exkluzív audioszolgáltatásokat is kínál, többek között a díjakkal elismert zeneszerző, Ryuichi Sakamoto által komponált csengőhangokat és figyelmeztetőket. "A finomság és a rafináltság alapkövetelménye a minőségre és a részletek kidolgozottságára nagy hangsúlyt fektető fogyasztókat megcélzó modern dizájnnak" - magyarázta Frank Nouvo, a Nokia vezető tervezője. "Úgy véljük, a Nokia 8800 az ilyen emblematikus termékek sorába tartozik - egy kifinomult mobilkommunikációs eszköz, amely csendben nyeri el a jó ízlésű felhasználók elismerését és csodálatát."

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A háromsávos (900/1800/1900) készülék TFT kijelzőjének felbontása 208x208 képpont, és egyszerre 262 144 színt lehet rajta megjeleníteni. Képes Bluetooth, EDGE, GPRS és TCP/IP kapcsolatra, van benne XHTML böngésző, és bizonyára célcsoportját nem fogja zavarni, hogy a digitális jogmenedzselés, azaz a másolásvédelem támogatása sem maradt ki a sorból. Ismeri a SMTP, POP3 és IMAP4 levelezőprotokollokat, a csengőhangokat pedig 64 szólamban tudja megszólaltatni. Anyagaink és képeink tárolására 64 MB memóriát építettek bele.

Felsőkategóriás telefon létére meglepően hangozhat, hogy kamerája mindössze fél megapixeles felbontású, és tömege is meglehetősen nagy, 134 gramm, amit bizonyára az acél külső okoz. Mérete 107x45x15-16,5 mm. Egy 600 mAh-s akkumulátort kapott, mely gyári adatok szerint maximálisan 3 óra beszélgetési és nyolc napos készenléti időt biztosít. Megjelenése 2005 második negyedévére várható, a mobilszolgáltatók kedvezményei nélküli ára a tervek szerint 750 euró körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZilogR #31
    Hadd up!

    Akinek van ilyenje, meséljen arról, h ebben hogyan kell érteni a Wallet(?) funkción belül az RFID dolgot?!?!

    Konkrétan: van egy csomó belépő kapum, akármim, amin átmegyek, ezeket meg lehet neki tanítani, hogy ne kelljen kártyákkal cseszekedni?

    Vagy ez az első megjelenése a "fizetős karórának"?

    ASAP a választ, mert szétcsesz az izgalom! Tnx!
  • Kalmika #30
    A telcsi nem symbis...
    A rücskös rész nem görgő.
    Tud MP3 at

    Azt hiszem, minden kerdesre valaszoltam hirtelen :)
  • PyRex #29
    Sajna tévedsz. Az összes Nokia telcsi symbianos, csak a legtöbb butított. A series 40 és 60 platform is symbian. Még a leggagyibb telefonjaik is. Csak nem tudnak semmit.
  • FoToS #28
    Nekem a biiilengyük illetve a görgö középen kicsit a 7110-es nokiára emlékeztet.
  • Hanza #27
    Megsúgom, hogy a Series 40 platform nem Symbian alapú...
  • Yeti #26
    Nokiáék csak symbianos telókat csinálnak(ami egyébként nagyon helyes is:) ). Újabban meg 208x208 a Series 40 es telók felbontása, szóval ez az lesz.
  • PyRex #25
    Megvan a következő telcsim a 6230 után :)
  • PeeTeR #24
    ennyi penzert ? ... ugyan :)
    inkabb SE K750i, SE W800, Nokia 6681
  • Cactus #23
    A telefon nagyon szép, és igényesen kidolgozott. Viszont szolgáltatásokban nem oly gazdag, mint egy ilyen árkategóriás telónak kéne. Akkuja kicsit gyengének tűnik...De azért elfogadnám :]
  • AS #22
    VAN mp3

    General Network GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
    Announced 2005, 1Q
    Status Coming Soon
    Size Dimensions 107 x 45 x 15 mm, 67 cc
    Weight 134 g
    Display Type TFT, 256K colors
    Size 208 x 208 pixels
    - Scratch-resistant glass
    - Downloadable wallpapers, screensavers
    Ringtones Type Polyphonic (64 channels), MP3, AAC
    Customization Composer, download
    Vibration Yes
    Memory Phonebook Yes
    Call records 20 dialed, 20 received, 20 missed calls
    - 64 MB internal memory
    Features GPRS Class 8 (4+1 slots)
    Data speed 236 kbps (EDGE), 32 - 40 kbps (GPRS)
    Messaging SMS, EMS, MMS, EMail, Instant Messaging
    Clock Yes
    Alarm Yes
    Infrared port Yes
    Games 3 + Java downloadable
    Colors
    Camera SVGA, 800x600 pixels, video (QCIF)
    - Bluetooth
    - EDGE
    - Java MIDP 2.0
    - Durable stainless steel covers
    - FM radio
    - MP3/AAC player
    - xHTML browser
    - WAP 2.0
    - T9
    - Built-in handsfree
    - Calendar
    - Calculator
    - Pop-port
    Battery Standard battery, Li-Ion 600 mAh (BL-5X)
    Stand-by Up to 190 h
    Talk time Up to 3 h