SG.hu

Nőtt a kisvállalkozások informatikai vásárlóereje

Jelentős növekedést tapasztalt 2004-ben a kis- és középvállalatok informatikai beruházásainak piacán az LNX Hálózatintegrációs Rt.

A kis- és középvállalatok az EU csatlakozással kerültek igazán reflektorfénybe, de kevés olyan történet ismert, ahol e kör vásárlóerejének jelentős növekedéséről hallanánk. "A középvállalati szektor bővülése rendkívül dinamikus volt ezen a területen" - mondta el Kászonyi Péter, az LNX ügyvezető igazgatója. A cég e szektorból származó bevétele a 2003-as 920 millió Ft-ról 2004-ben 40%-os növekedést ért el, így a vállalat teljes, 7 milliárd Ft-nyi bevételének immár közel 20%-át adja.

A hazai kis- és középvállalati kör csak az EU mértékével nézve "kicsi", mivel az európai piac méreteit szegmentáló Cisco terminológia szerint a 250-500 fős cégméret számít közepes cégnek, és 20-250 fős számít kicsinek. Ez a magyarországi helyzetet figyelembe véve - a top200 vállalat kivételével - lefedi szinte a teljes vállalati kört.

Kászonyi Péter szerint a kkv szektorban sokszor nem tudják a cégek kellően előre tervezni erőforrásaikat, miközben elvárásaik megközelítik a kormányzati és nagyvállalati piacon szokásos rendkívüli igényeket. Ebből következik, hogy az ügyfelek egyre inkább komplett hálózati és informatikai megoldásokban gondolkodnak, és az eszközvásárlás mellett egyre inkább igénylik a rendszerek, így a szerver- és desktop üzemeltetést is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!