Gyurkity Péter

Transzatlanti szövetség a spam ellen

Amerikai és angol kormányzati szervek megállapodtak arról, hogy a jövőben közösen veszik fel a harcot a kéretlen üzenetek ellen, és tájékoztatják egymást a legújabb technikákról.

Az Egyesült Államok részéről a Congressional Internet Caucus felelős a kapcsolattartásért, amely általában az amerikai törvényhozókat tájékoztatja az internettel kapcsolatos tudnivalókról. A szervezet 1996-ban alakult, és számos területen fejt ki tanácsadói tevékenységet, beleértve a biztonsági, digitális szerzői jogi és a vezetéknélküli technológiákkal kapcsolatos kérdéseket. A csoport mintegy 170 szenátort és kongresszusi tagot foglal magában, de tanácsadói testületében számos nagyvállalat képviselői helyet is kapnak. A szervezet brit társával fog együttműködni a jövőben.

Derek Wyatt, a brit testvérszervezet, az All Party Parliamentary Internet Group elnöke elégedettségét fejezte ki a megállapodás kapcsán, és abbéli reményét fejezte ki, hogy ez a lépés javítja a két ország közötti kommunikációt, és segít majd a hatékonyabb spamellenes törvények megalkotásában. "Megosztjuk egymással a kéretlen üzenetekkel kapcsolatos információinkat, és évente legalább egy találkozót szervezünk majd valamelyik országban. Ily módon jóval egyszerűbbé és hatékonyabbá válik a spam és a spim (az azonnali üzenetküldőkön keresztül terjedő kéretlen üzenetek) elleni harc" - jelentette ki Wyatt.

A szervezet elnöke várhatóan április 5-én nyújtja be törvényjavaslatát, amelyben az úgynevezett Computer Misuse Act felülvizsgálatát és frissítését kéri majd, hogy jobban alkalmazkodjon a jelenlegi körülményekhez. A szervezet ezzel egy időben a szolgálat-megtagadási támadások (DDoS) büntethetőségéért, illetve a hackerekre kiszabható börtönbüntetés terjedelmének kiterjesztéséért lobbizik majd. Reményeik szerint a szigorúbb büntetés révén a jövőben sikerül visszaszorítani az internetes támadásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ceb #5
    Ja küzdeni kell a spammerek ellen, de!
    Vannak érdekes és igen idegesítő kezdeményezések, múltkor azért tiltottak ki egy szolgáltásból, mert a sorbs.net-en open proxyként volt nyilvántartva az ip-m.
    Mit lehet tenni sorbs-net regisztrál, átrág húszmillió oldal h mit kell csinálnom meg mi is gond velem. Kiderül azért tartják nyilván az ip-t mert 2003 decemberében itt ilyen volt. Namármost enternetnél vagyok dinamikus ip, szóval mindez 1 szerencsétlen kiosztás miatt, és ezzel szívtam órákon át mig eltávolíttatam magam róla.
  • kicsizoz #4
    Kár, hogy csak az elekrónikus postaládát akarják védei, nekem a valós postaládám sokkal több "kéretlen" küldeménnyel van tele nap mint nap, és nem tehetek semmit, nincs jogom letiltani, törvény szerint jogosan bombáznak velük, pedig szerintem semmi különbség a két verzió között....
  • pemga #3
    Sajátmagát is lerohanja az usa? :).
  • formatuq #2
    ha van olajuk, akkor iden
  • [HUN]PAStheLoD #1
    A szpemmer országokat is lerohanja-e majd USA ? :|