Alex

Siemens tanulmánykészülékek a CeBIT-en

Az infokommunikációs iparág legnagyobb seregszemléjének számító hannoveri CeBIT kiállításon a Siemens távközlési ágazata számos koncepciótelefonnal rukkolt elő.

A Runster az otthoni futóedzésekhez használható zenei készülék, amely futótempónkhoz alkalmazkodó tempójú zenét választ ki és játszik. A vállalat közleménye szerint a Voice Coach funkciónak köszönhetően edzéstervünk jól tartható: audioedzőnk figyelemmel kíséri teljesítményünket, és folyamatos visszajelzést ad róla, szükség esetén pedig hangjelek segítségével sarkall nagyobb erőfeszítésre.


Siemens Runster

A vállalat az eddig kevéssé elterjedt DVB-H (Digital Video Broadcasting for Handheld, vagyis mozgás közbeni digitális jelvételre alkalmas) szabványra épülő készüléket is bemutatott. Ennek használatával többé nem maradunk le kedvenc tévéműsorunkról. A DVB-H vevővel, sztereó hangzással és nagyméretű VGA-érintőképernyővel ellátott koncepcióterméknek köszönhetően egyetlen hordozható eszközzel televíziózhatunk, nézhetjük meg a közvetítésekhez kapcsolódó háttérinformációkat, vásárolhatunk az internetről és tölthetünk le térképeket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Siemens DVB-H - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Nem kell többet a minitelefonok képernyőit sem bogarásznunk, ha a cég New Interaction telefonját használjuk. Ez ugyanis képes az adatok kivetítésére, bármilyen sík felületre, például egy asztalra. A parányi gombok nyomkodását is elfelejthetjük: az adatok bevitelére a készülékhez tartozó bluetoothos tollat lehet használni.


Siemens New Interaction

A Siemens által kifejlesztett Animated Instant Voice Messaging (A-IVM) rendszer segítségével életre kelthetjük üzeneteinket. Daloló képeket vagy viccet mesélő rajzfilmhősöket küldhetünk partnerünknek, esetleg egy animált figurával mondathatjuk el legfrissebb híreinket. A mobiltulajdonos kiválaszt egy arcképet és rögzít egy hozzá tartozó üzenetet, majd elküldi azt. Amikor a fogadó fél az üzenetet megnyitja, az animált karakter elmondja neki a felvett információkat.


Animated Instant Voice Messaging (A-IVM)

A Bluetooth technológiát használó Siemens Cordless Telephony Profile (CTP) rendszer lehetővé teszi a kapcsolattartást a csatlakozási ponttól számított 100 méteres körzeten belül, s a rendszerre a mobilokon kívül analóg vagy ISDN-vonalak is csatlakoztathatók. A CTP-rendszerrel közvetlenül hívhatók a csatlakozott mobiltelefonok, akár egy adóvevő esetében, így remekül használható egy iroda alkalmazottai vagy egy család tagjai közötti beszélgetésekre.


Siemens Com-Badge

Szintén a CeBIT-en mutatta be a társaság "Com-Badge" nevű, háztartási készülékeket irányító hordozható készülékét. Az egyszerű, akusztikus eszközön keresztül működtetni tudjuk intelligens háztartási gépeinket. A szerkezet segítségével visszajátszhatjuk telefonüzeneteinket, kezelhetjük a kaputelefont vagy az ajtócsengőt. A készüléket ruházatunkra is fel tudjuk szerelni, így hangutasításokat adhatunk vele. A divatrajongóknak jó hír lehet, hogy a jelvényre emlékeztető eszköz ékszerként használható változata is hamarosan kapható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #6
    Coffee! Black!

    Replikátor mikor lesz? :). De a mai voice-recognition mellett inkább maradnék a többgombos érintőképernyősöknél. Ami még fontosabb lenne (és tutira nem fogják megcsinálni, mert kinyírnák vele az érdekeiket; ugye-ugye azok a szoftverszabadalmak...) hogy lehessen kívülről programozni. crontabból teafőzés, hűtő szól ha sör/bor-mennyiség bizonyos limit alá esik, stb. Attól tartok, ha ezt nem opensource csinálják meg, akkor harcolni kell a lifttel, hogy hanyadik emeletre menjen, vagy a légkondival veszekedni kell, hogy ne jégvermet csináljon (celsius, nem érted? celsius :)).
  • Norbyte #5
    Star Trek, hogy pontosak legyünk.

    Az utolsó tényleg hasonlít a sorozat egy eszközére, de inkább egy mágneses bombára.
    Szerintem.
  • HUmanEmber41st #4
    Jah, majd gyártanak mindenféle dizájnnal (designal? )
    Csak még azt kell megoldani, hogy a hűtőszekrény menjen bevásárolni, a micró betegye magának a kaját (melegedni ) a mosógép meg válogassa szét a színes ruhákat (szín szerint) majd rakja is be magának + mosóport meg öblítőt (persze ha kifogy a raktárból, akkor hozzon a boltból, és töltse fel magát. Persze ki tudja választani a legolcsóbb boltot is.. )
    A porszívót már nem írom ide, mert azon már dolgoznak gőzerővel..
  • Magnetic #3
    Lehetséges, legalább is nagyon hasonlit rá
  • vgez #2
    com-badge nem a star trackből való? :o)
  • nemcsakfeel #1
    jó lenne ott lenni..