SG.hu

Tehetséggondozó programot indított a Microsoft

A Microsoft Magyarország bejelentette a Microsoft Tehetséggondozó Programot, mely a Magyarországon megrendezésre kerülő informatikai témájú versenyek számára kínál különleges támogatási lehetőséget.

A Microsoft közleménye szerint a vállalat küldetése, hogy "a világ minden táján hozzásegítse az embereket a bennük rejlő lehetőségek kiaknázásához". A Tehetséggondozó Program lehetőséget nyújt a megyei és országos szintű informatika versenyek szervezői számára, hogy a társaság támogatásával rendezhessék meg az eseményt. A vállalat, a program keretein belül létrehozott egy egyetemi oktatókból álló Tanácsadó Testületet, amely a program hatékony és igazságos működtetésében vállal szerepet. A most meghirdetett program ezen kívül kiegészül egy egyedülálló szerepvállalással: a Microsoft Magyarország a Tehetséggondozó Program keretében vállalja, hogy amennyiben az általa támogatott versenynek van nemzetközi fordulója is, úgy munkatársai segítenek a nyerteseknek az arra való felkészítésében.

"Az elmúlt évek során jó néhány verseny támogatásában vettünk részt, és úgy érezzük, hogy leginkább a nemzetközi fordulókra történő felkészítés terén mutatkozik hiány." - mondta Merényi Ádám a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere. "A Microsoft Tehetséggondozó Program létrehozásával egyrészt stratégiai szinten szeretnénk összefogni az általunk támogatni kívánt rendezvényeket, másrészt megpróbálunk ezzel valami olyat nyújtani, ami még a nyereményeknél is nagyobb értéket jelenthet. Reméljük, hogy munkatársaink által átadott tudás hozzásegíti a hazai diákokat ahhoz, hogy a nemzetközi fordulókon is sikerrel megállják majd helyüket!"

A Tehetséggondozó Program által nyújtott támogatásra a megyei vagy országos szintű informatikai versenyek szervezői jelentkezhetnek a vállalatnál, és a beérkezett kérvények alapján a Microsoft Magyarország eseti elbírálással választja ki a vállalat által támogatott versenyek körét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!