SG.hu

A Microsoft 3,5 millió dollárt ajánlott fel a szökőár okozta károk helyreállítására

A Microsoft közleménye szerint munkatársai együttérzésüket fejezik ki az indiai-óceáni szökõár által sújtott országok lakosainak. A tragikus eseményt követõen a cég 3,5 millió dollárt ajánlott fel a katasztrófa utáni helyreállítási munkák támogatására.

"A Microsoft fontosnak tartja, hogy pénzadományok, technikai eszközök biztosítása és önkéntes munka felajánlása révén nyújtson segítséget a katasztrófa sújtotta országok kormányainak és a helyreállítással foglalkozó segélyszervezeteknek" - közölte a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer. "A munkatársak részérõl csodálatra méltó összefogás és segíteni akarás nyilvánult meg a katasztrófát követõen."

A vállalat pénzadománya két részbõl áll: 2 millió dollár azonnali vállalati juttatást ajánlott fel a helyi és nemzetközi segélyszervezeteknek, míg az összeg másik része a munkatársak és a cég közös adományaiból tevõdik össze. A Microsoft becslései szerint, a munkatársak adományait azonos összeggel megduplázva további 1,5 millió dollárt tud majd felajánlani a katasztrófa sújtotta területeken dolgozó segélyszervezetek számára. Amennyiben az alkalmazottak adománya meghaladja a várt összeget, úgy természetesen a vállalati adomány összege is növekszik.

A társaság e kezdeményezése hozzájárulás a katasztrófa övezetben mûködõ Microsoft-leányvállalatok már folyamatban lévõ erõfeszítéseihez, és összefogja a vállalat munkatársainak jótékony törekvéseit. A térségbeli képviseletek a katasztrófa után azonnal együttmûködésre léptek a helyi non-profit szervezetekkel és mind pénzbeli, mind önkéntes segítségnyújtás révén próbálták a mentést segíteni. A globális adományozáshoz természetesen a magyar leányvállalat munkatársai is csatlakoztak.

"Folyamatosan keressük a lehetõségeket, hogy technológiai megoldásaink révén is segíteni tudjunk a helyreállítási munkálatok során. Ennek érdekében egy Pan-Ázsiai technológiai különítményt állítottunk fel, melyben munkatársaink folyamatosan figyelemmel kísérik a munkálatokat, és igény szerint, technológiával és szakértelmünkkel segítik a rászorultakat" - mondta Steve Ballmer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Axon #16
    Pontosan erre gondoltam én is. Szimpla reklám.
  • Tetsuo #15
    Nem rosszindulatból, de egy kapitalista cég soha nem jótékonykodik csak úgy.. minden cent ki van számolva s amin nincs nyereség (a számítások alapján) azt a rendszer nem engedi.
    Ez jó reklám a cégnek, ennyi. A Samsungnak is, a térségben ha nem így cselekedne presztizsvesztése lenne.
  • TeszteloPontHu #14
    Kb. kemény 2 napi nyereségüket ajánlották fel. No comment.
  • Zsoltika 007 #13
    De nagy szátok van! Leszóljátok őket. Megnézném ti mennyit adakoztatok... Ők legalább adtak és ez a lényeg. A rászorulók sem mondanák hogy ez mé csak ennyit adott?? Nem ezen kéne lovagolni.
  • mechorg #12
    Na ez meg a másik.

    Mért nem egészíti mi 50-re, ha Schuminak volt rá egyedül 10-e?
  • mechorg #11
    Én is ezt akartam mondani...
  • Dzsini #10
    na, lopja... ráadásul ide nem is való :D
  • Dzsini #9
    PS2? :)
  • Punkerwork #8
    "fájerfokszot használjanak csak a gyávák. IE az igazi férfiak böngészője! veszély, kaland, nyitottság! ez kell a hardcore usereknek!"
  • Yossarian #7
    jah, még vmi. Ez végülis nem Bill G. adománya, hanem a vállalaté (pénz mellett önkéntes munka, technikai eszközök), ráadásul 1,5 millát ebből a dolgozók maguk dobtak össze...