Gyurkity Péter

Ellenzi a filmek internetes korlátozását a Dell vezetője

Az óriáscég vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kongresszusnak nem lenne szabad korlátoznia a filmek és zeneszámok interneten történõ terjesztését.

Kevin Rollins, a Texasban székelõ vállalat vezetõje úgy véli, hogy a szigorúbb szabályozás helyett a szórakoztatóipari cégeknek szoros együttmûködést kell kialakítaniuk az új technológiák kifejlesztésén dolgozó cégekkel annak érdekében, hogy a szerzõi joggal védett tartalmakat új utakon juttassák el a vásárlókhoz. Rollins - aki tavaly nyáron vette át Michael Dell korábbi vezérigazgató helyét - ugyanakkor sietett leszögezni, hogy vállalata továbbra is elítéli a digitális anyagok illegális terjesztését.

"Én a zeneiparról beszélek - az ágazat fontos szereplõinek saját érdeke, hogy velünk együttmûködve új szabványokat dolgozzanak ki, és a mesterséges korlátok felállítása helyett inkább azon kellene gondolkodnunk, milyen módon juttassuk el ezen tartalmakat a célközönséghez" - jelentette ki Rollins. Ennek elõsegítése érdekében a vezérigazgató Washingtonba utazott, ahol találkozik az American Enterprise Institute meglehetõsen konzervatív vezetõivel, és várhatóan több más cég vezetésével is megbeszéléseket folytat majd.

Nem véletlen, hogy Rollins éppen most döntött az utazás mellett. Az internetes kalózkodástól sújtott szórakoztatóipari vállalatok ugyanis éppen ezekben a napokban igyekeznek meggyõzni a Kongresszus bizottságait, hogy az illegális kereskedelem visszaszorítása érdekében szigorúbb szabályozásra van szükség. Terveik között szerepel a másolást megakadályozó technológiák bevezetése, többek között az új digitális televízió készülékeknél.

A vezérigazgató beszédében megemlítette, hogy Észak-Karolinában építik fel a Dell új üzemét, amely jelentõs, mintegy 115 millió dolláros kiadással jár. Rollins elmondása szerint a vállalat a jövõben nagyobb figyelmet szentel az egészségügynek, amely jelenleg nagy nyomás alatt van, és elsõdleges feladata a költségek leszorítása. A Dell kétségkívül újabb piacot lát az egészségügyi intézményekben, amelyek modern számítógépekkel történõ felszerelése állandó problémát jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #9
    csak más dolog bedigizni a megjelenő képet, meg simán 1:1 ben lementeni az érkező mpeg2 streamet ...

    erőforrás és minőség ...
  • Tetsuo #8
    Mer ott van a Sony Music meg talán a Tuchstone Pix, ami az övé..
  • HUmanEmber41st #7
    Én attól nem tartok, hogy ezeket a flagokat nem fogják tudni kikerülni...majd lesz 1 megfelelő chip, progi és máris minden mehet tovább..hiszen a TV nek azért elő kell állítani a képet..
  • Xantia #6
    A klasszikus római joggal amúgy is ellentmond a szellemi jogok védelme.
    Az illegális tartalmak fizetős terjesztése inkább polgári joghoz tartozna, mint büntető joghoz. Jelen esetben túl erős a lobbi, és mindenáron büntető törvényi jogszabályokkal akarja szabályozni szerzői jogokat.
  • arty #5
    mindenesetre a mohóságot jol mutatja a "broadcast flag" bevezetése, mellyel a digit adások rögzithetetlennél válnak a digitális eszközök által ... ugy tudom, nyáron már nem lehet majd az ilyen flaget figyelmen kivül hagyo berendezést vásárolni ...

    azaz: mintha a videoddal eddig NEM vehettél volna fel az RTLklubrol ... ez jön most. szép jövő :)
  • formatuq #4
    reszben igazad van, mivel o sem a voros keresztnek dolgozik, de:
    melyik a jobb (sok szemet kozul) a sony aki dvd-irot gyart, hogy tudjal masolni dvd-t,
    dvd irot, hoy meg is tudjad nezni
    mp3 playert, hogy a lopott zenet le tudd jaccani
    meg kozben lobbizik mindezek "ellen" a filmiparban.

    Sony is csak penzre megy, ha valami nem jon be itt, majd bejon ott alapon, csak o azok koze tartozik mint az ms, a gatlastalanok fajtajaba, a csuszomaszok osztalyaba, a gerinctelenek torzsebe
  • tomo #3
    igaz, de meg mindig jobb ha engedik fejlodni a technologiat, mint ha a kokorszakba akarnak visszakuldeni bennunket.

  • Cat #2
    fenét, a számítógépgyártók csak a saját profitjukat nézik, nekik az a jó ha minél több tartalom van a neten, és lényegtelen számukra hogy az legális vagy illegális
    csak minél több kijelzőt meg egyéb kapcsolódó hardvert akarnak eladni
  • artschi #1
    egy értelmes ember...