MTI

75%-kal csökkentheti árait a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom távközlési vállalat egyszerűsíti a tarifarendszerét, és március elsején 75 százalékig terjedő mértékben csökkenti a vezetékes hívások percdíját - mondta a legnagyobb európai távközlési vállalat piaci igazgatója, Achim Berg szerdán.

A Deutsche Telekom egységes díjat vezet be a helyi beszélgetésekre. Ez azt jelenti, hogy az alapdíjon felül 9,95 eurós díjért bármikor bármennyit lehet telefonálni egy megállapított körzeten belül. A vállalat tavaly teret vesztett a helyi hívások piacán a konkurenciával szemben - jelentették a német állami távközlés-felügyeletnél (RegTP). A versenytársak - köztük a freenet.de, a United Internet és a Telecom Italia német ágazata - megkétszerezték a piaci részesedésüket, 33 százalékra. A nagy sebességű DSL-kapcsolatok piacán ugyancsak megkétszerezték a részesedésüket tavaly, 17 százalékra 6,7 millióból.

A RegTP szerint a német távközlési piacon működő cégek teljes bevétele 2 százalékkal 64,5 milliárd euróra nőtt tavaly.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kukacos #7
    kicsizoz nem is olyan kevésre. A matávnak volt már 100 milliárdos nyeresége itthon, az akárhogy is számolom majdnem félmilliárd euró, és ha a német cégek teljes bevétele 64 milliárd euró, akkor az a félmilliárd bőven elég lehet egy kis lavírozásra az ottani árak tekintetében... Szerinted vajon mi indokolja a fatáv csillagászati árait? A UPC most vezette be az este 6 után ingyen telefont, akár matáv vidéki körzetekbe is, havi 2800 forint bruttóért...
  • Hegyikecske #6
    Magyarországon az egyik legdrágább a telefonálás ígyis... Viszont szerintem éppen azért, h a térvesztés elkerülése végett hozzák ki egysmás után a korlátlan beszélgetésre alkamas dijcsomagokat (lásd matáv XXL)asszem ezt legelösször még a voda kezdte el... még anno
  • TeszteloPontHu #5
    Ezek szerint nagyon keveset beszélsz vezetékesen. Ha még olcsóbb lenne, még nagyobb lesz az előfizetés aránya (hiszen mint fent is olvasható, a kedvezménynek is van előfizetési díjja).
  • kicsizoz #4
    Hagyjátok már abba ezt a szánalmas "velünk fizettetik meg a kinti kedvező árakat" dumát.....
    Gondolj bele egyszer mit beszélsz...
    Hasonlítsd össze a két piacot, és rájössz, hogy arányaiban nagyságrendi a különbség...
    Csak 6,7 millió ADSL előfizető van kint, mire elég ott az itteni nyereség?

    Azért az jó jel lehet, hogy hátha nálunk is egyszerüsítik a tarifarendszert, mert a mostani mocskosul bonyolult...
    tarifa csökkenés meg sosem árt :)
  • Güzüke #3
    Ja, mert az ottani kedvezményeket velünk fizettetik meg...gondolj csak arra, hogy milyen drága telefonálni nálunk! Képzeld el, ha a helyi hívások ára egy körzeten belül csökkenne 75%-al. A magam részéről 50%-al is megelégednék, mellesleg annak is örülnék, ha a telefonszámlámban nem az előfizetés ára lenne 75%.
  • tehen_m #2
    nem
  • davos80 #1
    Ővé a matáv nem?
    Ha igen az nekünk is jó, nem?