Dojcsák Dániel

3G-vel váltaná le a vezetékes telefont a Vodafone

A Vodafone még az idén új te­le­fon­szol­gál­ta­tást in­dít Né­met­or­szág­ban, mely az igé­re­tek sze­rint ol­csó te­le­fon­hí­vá­so­kat és szé­les­sá­vú in­ter­net elé­rést biz­to­sít majd az ügy­fe­lek­nek.

Az új szolgáltatás neve Zuhause, azaz Otthon, mely egy újgenerációs 3G technológiát alkalmazó kis készüléken alapszik. A Vodafone által felszerelt dobozba csatlakoztathatóak az otthoni régi telefonkészülékek és a számítógépek is. Ennek köszönhetően az új szolgáltatás feleslegessé teszi a vezetékes telefonvonal előfizetést. Az elv egyszerű: a telefonhívások és a szélessávú internet elérés a cég 3G rendszerén keresztül szolgáltatja a lakásokban, és az előfizetők mobil számlájukkal együtt kapják meg ennek költségeit. Természetesen jóval kedvezőbb percdíjakat, sokszor ingyenes hívás lehetőséget kínál a Vodafone, ezzel is segítve új ötletének elterjedését.


A Vodafone az idei CeBIT kiállításon, Hannoverben kívánja bemutatni a berendezéseket és nem sokkal ezután már a második negyedévben elkezdi kiépíteni a végfelhasználóknak. Az akció célja, hogy minél több ember váljon meg az eddigi vezetékes szolgáltatójától, és komoly konkurenciaharcba állítja a német vezetékes szolgáltatót, a Deutsche Telekomot, hiszen a Vodafone az ottani 27 millió ügyfelével komoly kihívónak számít.

Mivel a 3G technológiának a fejlesztési költségei milliárdokra rúgnak és emellett a koncessziós díjak is keményen megterhelték a szolgáltatókat, érthető, hogy minden eszközt bevetnek, hogy a rendszer profitot is termeljen. Ez a megoldás Európában talán még népszerűbbé is válik, mint a telefonon való videónézegetés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • freegirl #20
  hello!itt még nem müxik,de hamarosan és nagyon jó!külföldön (németo.)már él.
 • papabear #19
  Szerintem meg elgondolkodtak a szolgáltatók, hogy hogyan lehetne a sok milliárdos beruházást minél előbb behozni. A régi módszer, hogy eleinte nagyon drágán csak igen szűk rétegnek kínálják a szolgáltatásokat nem valami jó ötlet nagyon sok évbe tellene megfelelő profitot termelni. (Ráadásul a 3G-t sok pénzért elsózni nehezebb mint anno a GSM-et).

  Csak úgy tudnak nagy bevételre szert tenni, ha már az elejétől széles tömegeknek kínálják olcsón, többféle konstrukcióban (lásd otthoni net). Ha már ki van építve a hálózat, megtehetik.
  Bízom benne, hogy lesz ennyi eszük a hazaiaknak is...?
 • Kis-Bob #18
  marketing-fogás az egész. Ha nem lenne rajta óriási haszna a Vodának, akkor nem is csinálná.
 • HUmanEmber41st #17
  Már M.o.-n is tesztelgetik a 3G-t, de azt hiszem, (ismerve a magyar árképzési rendszert) hogy nem ezen fogja a "kisnyugdíjas" intézni a villanyszámla-befizetését...
  Majd meg tudja fizetni az, aki havi 3-4 százezret keres...
 • Skynet #16
  Kedvezőbb percdíj,ingyenes hívás?:)
  Olcsó telefonok?:)

  Meg elbaszódó agyonkorlátozott vodafone szoftver amit az esetek nagyrészében ha visszaviszünk garanciaszervízbe szépen BEÁZOTT A KÉSZÜLÉK NEM RENDELTETÉS SZERÜ HASZNÁLAT MIATT címen elküldenek...:)
  Épp a minap volt pontosan erről szó a tévében..."Szeretünk" Voda...:)
 • arnyek1000 #15
  Beteges??? nem nem beteges s..r 1xüen csak enyi
 • arnyek1000 #14
  Természetesen jóval kedvezőbb percdíjakat, sokszor ingyenes hívás lehetőséget kínál a Vodafone

  ja és nálunk azt fogja csináli mint a tetü matáv
 • kicsizoz #13
  Nem az a lényeg! hanem az hogy a csajszi boldog, mert ő is a voda közösség részese lehet, te is ilyen vidám leszel ha náluk 3G-zhetsz :))
 • Inquisitor #12
  OFF. Aki a képbeillesztést csinálta a promóképen, az menjen el egy alapfokó Photoshop tanfolyamra ... :)
 • Inquisitor #11
  "az upc is ingyen adja a voip vezetékes telefonját hálozaton belül, ..."
  Szomorú lenne ha aszolgáltató tudná ezt befolyásolni, és pl. nem menne e Skype vagy a NeophoneX bármilyen szolgáltatónál. És ugye internetre bárhova ingyenesek, telefonra meg dög ólcsóak :)