MTI

A Warner a kalózkodás miatt olcsón adja a DVD-ket

A Warner Bros Kínában lényegesen olcsóbban adja a DVD-ket a kalózkodás megfékezésére.

Hollywood legnagyobb filmstúdiója, a Warner Bros. Entertainment a DVD kalózkiadások terjedésének megfékezésére több tucat filmjét lényegesen olcsóbban fogja adni kínai kiskereskedőknek. A társaság abban bízik: a 2,65 dolláros ár elég alacsony lesz ahhoz, hogy versenyezni tudjon az illegálisan előállított DVD filmekkel, amelyek tetemes veszteséget okoznak. A DVD-k kalóz változata 1-2 dollárba kerül Kínában.

A Warner Bros. lépése válasz az egész iparágat érintő problémára, amit a DVD-k illegális másolásának terjedése jelent. A hollywoodi filmstúdiók eddig 50 százalékos, vagy még ennél is nagyobb hasznot tehettek zsebre a DVD-k érékesítéséből, az illegális másolás - ami a DVD-knél egyszerűbb, mint a videóknál - azonban jelentősen megcsapolta bevételeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fflx #34
    Azert jo az a kameraval felvett cucc is. Sokkal jobb legalabb belepillantani, hogy mit varhatsz, majd ha egyszer veletlenul nalunk is jatszani kezdik.
    (Az Untergangot pl. letoltottem es megneztem oktoberben. Nem tehetek rola, hogy nalunk valamiert csak januarban jatszottak. Miert kell 3-4 honapot varni egy film megjelenese utan a Mo-i bemutatoval???)
  • TeszteloPontHu #33
    És ki mondta, hogy annyi? Én csak arra reagáltam, hogy még 2000 Ft-ért sem látott eredeti DVD-t a megjelenés után évekkel.
  • Genin #32
    nem biztos, hogy 2,5$ nyereséges, de a semminél az is több.

    amúgy meg én néha szoktam kamerás filmeket nézni, pl Csisztu home video
  • Ch_Slater #31
    nah ugy látszik tudják ezt olcsón is adni. igy látszik hogy mennyi a haszon rajta...
  • pemga #30
    Hmm, szerintem rosszul értetted, amit írtam. Én azt mondtam, hogy a minőséget sajátmagamnak én _magam_ ítélem meg, és csupán azért, mert itt és most valami jobban elterjedt, nem fogom bezárni a látókört és csak és kizárólag ezt nyomni. Nálunk a mozikban jórészt ez megy, kisebbségnek számít a nem-amerikai film. Másrészt, a Disney egy roppant erős szervezet, alaposan megvágja az ázsiai filmeket, és megváltoztatja, kivágja ami _szerinte_ nem a gyereknek való. Ha az eredetiben ez így volt, akkor hadd ne ők döntsék már ezt el.

    Egyébként abban igazad van, hogy én hoztam egy ideológiai döntést is. Az MPAA (és testvérszervezetei) által felügyelt termékekről. Mivel nem értek egyet a módszereikkel, ezért totálisan bojkottálom őket. De ez az én egyéni szuverén sajátmagamra vonatkozó döntésem.
  • dez #29
    (Már ha itt tényleg "magas lécről" van szó, nem pedig arról, hogy valamifajta sajátos értékrendet akarsz kimondottan ráerőltetni gyerekekre, úgy, hogy mást nem is vagy hajlandó mutatni nekik. A gyereknevelés nem egészen így megy.)
  • dez #28
    Hmm, azért gyerekek esetében nem úgy kellene hozzáállni, hogy "ilyet nem kapsz, mert ez amerikai, és őket utáljuk"... Ne tegyél már 5-6 éves gyerekeket a politikai játszmák alanyává.
  • dez #27
    Nem lenne rossz, ha azok is elérhetőek lennének, de nem kellene ilyen magasra tenni a lécet, és alatta már semmit sem engedni. Mert a vége az, hogy a gyerek - nincs más alapon - rááll a felelőtlen emberek áltak készíntett elmebajos baromságokra (mint felnőtteknél a B és C kategóriás gyenge "akciófilmek", ahol már nincs is történet, csak lövöldözés+ölés+verekedés, csak "mesében", stb.).
  • pemga #26
    Másrészt, miért lenne ez specialitás? Azért, mert nálunk az amerikaiknak jobb a marketingje, mint az ázsiaiknak? LOL! Én a jót keresem, ami szerintem jó, és nem ami az amerikaiak szerint jó...
  • pemga #25
    Akkor ezeket a filmeket nem láttad még, ezek nem elsősorban felnőtt mesék (A Chihiro inkább, a másik kettő amit írtam, egyáltalán nem). Kedves és roppant hangulatos, értéket tükröző, felfedező mesék.