Berta Sándor

Kigyulladhat az Xbox kábele

Eddig összesen 30 felhasználó jelezte a redmondi vállalatnak, hogy valamilyen módon meggyulladt az Xbox konzol tápkábele. Az amerikai cég ezek után döntött úgy, hogy kicseréli a nem kevesebb, mint 14 millió kábelt.

A Microsoft kénytelen kicserélni Xbox konzolja tápkábeleit. Az eddig nyilvánosságra került 30 esetből 23-ban füst is keletkezett, de volt, ahol az illető személy lakásában a szőnyeg is károsodott. Hét esetben pedig az Xbox-készülékek tulajdonosai vagy ismerőseik, családtagjaik kisebb-nagyobb mértékű égési sérüléseket is elszenvedtek. Bár a Microsoft szerint a probléma csak tízezerből egy kábelnél áll fenn, a redmondi konszernnél mégis úgy döntöttek, hogy minden kábelt kicserélnek azért, hogy elkerüljék a további eseteket.


Európában minden olyan Xboxot érint a tápkábel-csere, amelyet 2004. január 13-a előtt gyártottak. Minden más régióban csak azoknál a készülékeknél cserélik ki a vezetékeket, amelyek 2003. október 23-a előtt kerültek le a gyártószalagokról. A csere ingyenes és több országban, így például Németországban is külön ingyenesen hívható telefonszámon érdeklődhetnek a felhasználók a részletekről.

A Microsoft Xbox-menedzsere, Peter Moore szerint már régebb óta tudtak a problémáról és az elmúlt hónapokat arra használták fel, hogy elegendő új kábelt gyártsanak a rosszak kicserélésére. Az új vezetékekhez a konzolok tulajdonosai legfeljebb 2-4 héten belül juthatnak hozzá. Moore úgy véli, a rossz tápkábel az eddig világszerte eladott 20 millió Xboxnak akár a 70 százalékát is érintheti. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a kábelcsere mennyi pénzébe kerül a Microsoftnak. Mindenesetre a redmondi cég azt tanácsolja az aggódó Xbox-tulajdonosoknak, hogy aki fél, az inkább kapcsolja ki a készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #37
    Lekjobb! 10 temetkezési-vállakozóból 9 ezt ajánlja!
  • vgez #36
    Elektromos tűre, vizet!!! :o)
  • Hegyikecske #35
    Csak attól mentsen az ég ami mikrofost...
    "Mindenesetre a redmondi cég azt tanácsolja az aggódó Xbox-tulajdonosoknak, hogy aki fél, az inkább kapcsolja ki a készüléket."
    Ez ugyanugy van a PC-vel is... ha nem kapcsolod be tuti h. nem fagy le, SŐT! még vírusos se lesz... Hát nem csodálatos?
  • Gyumika #34
    A Comodornak is volt annak idején túlmelegedő tápdoboza, ha sokáig pörgetted a lemezeket, igencsak büdösödött.Nemsok reklamációt lehetett hallani,csak meghalasztották.
  • fapapi #33
    HEHEHEHEEEEE
  • vax #32
    Foldrajzilag igen, de sok mindenben sajnos még nem. :(
  • archkoven #31
    Példamutatóan kezeli a Microsoft az ügyet, ahelyett, hogy elsumákolná a problémát visszahívja az összes addig legyártott Xbox-ot és orvosolja a hibát. Ez 14 millió kábelt jelent ami nyilván nem lesz olcsó mulatság a részükről.
    Ebből is látszik milyen komolyan gondolta az MS, hogy megveti a lábát a konzolpiacon. Ők belevetették magukat a konzolgyártásba ahol cég uralja a piac jelentős részét, de nem sírdogálnak, hogy jaj a PS2 így, egy úgy, hanem teszik a dolgukat és ha a termékük elég jó lesz akkor sikert fognak elérni. A siránkozás nem segít. Ezt felfoghatán azok is akik folyton az MS ellen prüszkölnek, de képtelenek neki rendes konkurenciát állítani.
  • Ma2ska #30
    Hát ez erösen ps2 joynak tünik, ha esetleg utángyártott akkor is, a game is ps2 nek látszik, a ratyi texturákból gondolva.
  • Zozo76 #29
    Mert megfagyott a jatek. Nem birja olvasni a PS2 dvd olvasoja.
  • haxy #28
    Honnan vettétek, hogy PS2?
    Nekem a számítógépemhez van ijen.