JohnnyCage

A SiS szállíthatja az Xbox 2 southbridge chipjét

Egyes hírforrások jelentése szerint a szoftveróriás Microsoft a tajvani Silicon Integrated Systemsszel (SiS) folytat tárgyalásokat egy olyan southbridge chipkészlet kifejlesztéséről, amely az Xbox játékkonzol következő generációjában kapnak helyet.

A következő generációs Xbox játékkonzol felépítéséről már az elmúlt hónapokban megkezdődtek a találgatások. A szakértők számára nem okozott meglepetést az a közelmúltbeli hír, miszerint a Microsoft a kanadai ATI Technologiest bízta meg az Xbox 2 grafikus processzorának kifejlesztésével. Az ATI az elmúlt hetekben hivatalosan is bejelentette a Microsofttal kötött megállapodást, így a jelenlegi Xbox grafikus rendszerének szállítója, az nVidia szinte biztosan kimarad a konzol második generációjából.

Egyes elemzők szerint azonban az nVidia nem is akart részt venni az Xbox 2 fejlesztésében, miután a társaság kapcsolata az utóbbi időben megromlott a szoftveróriással. A Microsoft egyes jelentések szerint ugyanis a vártnál kedvezőtlenebbül alakuló eladási mutatók miatt a korábban megrendeltnél jóval kevesebb chipet vett át az nVidiától, ráadásul a konzol árának további csökkentése érdekében alacsonyabb árat is fizetett a megoldásokért, mint ami az eredeti szerződésben szerepelt.

A legfrissebb hírek szerint az Xbox 2 southbridge lapkakészletét a tajvani SiS-től szeretné megrendelni a Microsoft, és a két társaság már meg is kezdte a tárgyalásokat az ügyben. Egyes hírforrások már úgy tudják, hogy a Silicon Integrated Systems meg is kapta a megrendelést a chipekre, bár mindez hozzávetőleg két évvel az új Xbox változat megjelenése előtt még korántsem biztos.

Az Xbox 2 a szakértők várakozásai szerint valamikor 2005-ben fog megjelenni a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #6
    Túlzás.
    Egyszerüen a Sony marketingje volt a legjobb, meg a szoftver ellátottsága is jobb.
    De ez még megváltozhat ...
  • [HUN]PAStheLoD #5
    bukás azért nem volt csak nem volt elég gagyi a konzolosoknak!
  • versio #3
    egy pc összerakáához nem kell 1 év :LOL
  • NEXUS6 #2
    Tehát kb jó egy év áll az iparosok rendelkezésére a cuccos megtervezésére, a protó legyártására, hosszas tesztelésre és a felmerült problémák orvoslására, a marketing megtervezésére, beindítására stb stb.

    Szerintem biztos forradalmi egy masinéria lesz! ;)))
  • versio #1
    de minek?